mentor_luna_lovegood_by_arriku.jpgLuna Lovegood különleges karakter, és miért ne illene egy ilyen figura a Malfoyokhoz? Például mint a tanítványuk.

CÍM: A tükör
CSAPAT: Mentor
KULCS: Luna Lovegood
JOGOK: J. K. Rowlingé, mint mindig
MŰFAJ: Nehezen behatárolható. Dráma. Talán.
FIGYELMEZTETÉS(EK): AU, OOC karakterek
KORHATÁR: 16
TARTALOM: Draco vegetál. Lucius és Narcissa mindenre kész, hogy visszahozzák őt az életbe. Nem riadnak vissza attól, hogy mindent egyetlen lapra tegyenek fel... És ez a lap Luna Lovegood

Kattints ide, és olvasd el a történetet!

A képet Arriku készítette

Szerző: malfoykihivas  2015.04.05. 19:00 5 komment

Címkék: hetero lucius Luna Lovegood abraxas

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr477315964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virginie* 2015.04.06. 19:11:39

Kedves Író!

Nagyon élveztem a történetedet, ezt már most elárulom! :)

1. CSAPAT: Hát ennek pont nem feleltél meg. Igaz, megírtad az elején, hogy a mentorság nem kap nagy szerepet, de arra nem gondoltam, hogy szinte egyáltaln nem illik majd a kihívás témája a novelládra. Abraxas néha mondott Lunának dolgokat, de nekem ez kevés, ennél többet szerettem volna látni.

2. KULCS: Viszont ez tökéletes volt. Luna játszotta a főszerepet, nélküle ez a novella - ahogy mondani szokás -, nem születhetett volna meg :)
5 pont

3. KARAKTEREK: Imádtam, hogy itt volt szinte az összes Malfoy, ráadásul votl merszed keményen bánni velük. Végeredményben mindannyian tudták, hogy Draco lelkét Lunáé árán kapják vissza, mégsem tántorította el a lelkiismeretük - már ha volt nekik egyáltalán - a céltól őket.
Lucius még szívesség kérése közben is lekezelő és fölényes. Draco furcsa módon hiába kapta meg Luna lelkét, ettől még torz és gátlástalan maradt, némi percerz beütéssel. Abraxas is érdekes lett, irányította Lunát, amikor kellett, minden értelemben.
És Luna, nahát őt nagyon eltaláltad. Az elején, amikor Luciusszal beszélt, picit keménynek, és szokatlanul "eviláginak" láttam őt, de ezután igazán rátaláltál a személyiségére. Érdeklődő, gondoskodó, álmodozó. Szerettem, ahogy írsz róla, és a vicc, hogy bár gyűlölöm a Malfoyokat, amiért ezt tették vele, szerintem Luna - akárhol is van most - boldog és elégedett, hogy így alakult a dolog, és megtenné újra.
4 pont

4. CSELEKMÉNY: A történet felénél már nyilvánvaló volt, hogy mire megy ki a játék, és mégsem untam, mégis teljesen lekötött, hogy mi történik a következő bekezdésben. Ez ritka, és hatalmas dicséretet érdemelsz! :)
5 pont

5. TETSZÉS: Tetszett :D Olvasmányosan írsz, kreatív voltál, izgalmas, kegyetlen és mégis bájos. Örülök, hogy megírtad ezt a novellát.
5 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie

Gamer Lány 2015.04.07. 11:07:35

Kedves Író!

Hát-hát... nehéz ügy, nagyon nehéz...

1, Csapat: Nem.Nagyon nem sajnos. Őszintén sajnálom ezt a részét.
2,Kulcs: Luna tökéletes volt, bár sajnáltam, hogy így átverték. 5pont
3, Karakterek: Sajnos azt kell mondjam, hogy jók voltak. Mindenki. Ezt csak azért sajnálom, mert a többség gonosz volt... 5pont
4, Cselekmény. Számomra hamar kiderült, hogy mi lesz a végeredmény és ez már akkor elszomorított. Viszont kétségtelenül jól volt levezetve és megírva. Kicsit zavarosnak éreztem a Luna anyjával kapcsolatos dolgokat. 4pont
5, Tetszett és elszomorított. 4pont

Azért köszönöm :)

Gamer Lány

BNori 2015.04.11. 00:01:27

Kedves Író!
Számomra ez egy nagyon különleges történet volt, nem tudtam csak úgy bánni vele, hogy elolvasom, aztán kész, esetleg egy jót szórakozok rajta - nem, még másnap is törtem rajta a fejem, és a gondolataimban járt.

1.) Vérzik a szívem, de nem. Igaz, Abraxas mondott dolgokat, de ezek csak elejtett, apró útmutatások, amiket a legnagyobb jóindulattal sem tudok mentorkodásnak nevezni.

2.) Kulcs: Luna itt volt, lunás volt, segítőkész, aranyos, álmodozó és legfőképpen naiv, aminek alaposan megitta a levét. 5 pont.

3.) Karakterek: A Malfoyok annyira... Malfoyok voltak, hogy belefacsarodott a szívem, de nagyon tetszett, Luna pedig, bár érezhetően idősebb lett, továbbra is álmodozó és hiszékeny maradt - amit a Malfoyok könyörtelenül kihasználtak. 5 pont.

4.) Cselekmény: Én nem jöttem rá elég sokáig, mi lesz itt, csak kapkodtam a fejem, és nagyon tetszettek az ötleteid, minden, a sárkányok, Abraxas, Luna édesanyja... Nagyon jó volt. 5 pont.

5.) Nagyon is tetszett, ha ez eddigi szavaimból nem lett volna leszűrhető, de el is szomorított, amiért meg - mazochista módon - boldog voltam, és egy olyan történet volt, ami nem hagyja csak úgy elmenni maga mellett az embert, hanem megérinti, és fogva tartja. 5 pont.

Köszönöm, hogy olvashattam! Sok sikert!
Üdv: BNori, Kritika Klub (megtalálsz minket a Merengő fórumán)

Hirondelle 2015.04.11. 16:05:17

Kedves író!

Ezen a történeten azt éreztem, hogy akárki is írta, igazán odatette magát, hogy valami különlegeset alkosson, és az eredmény nem is maradt el.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
Próbáltam felfedezni, mit tanított Abraxas Lunának, de szerintem ő nem is tanítani akarta, csak tőrbe csalni. Ezt igazán sajnálom.
NEM

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Luna központi szerepe nyilvánvaló, az övé volt a fő szemszög, de nem mint tanítvány volt jelen a történetben. Inkább autodidakta módon jött rá mindenre a férfi egy-két elejtett utalása alapján, meg inkább megtudott ezt-azt, nem megtanult, a sárkány-nyelvet is egy bájital hatására értette meg. Itt a kulcs számomra csak félig felelt meg.
3 pont

3. Milyen jól dolgozta ki az író a karaktereket?
Luna teljesen hozta önmagát, Lucius pláne. Abraxas kicsit keveset szerepelt, de a jelleme neki is elég jól el lett találva. Narcissa is eléggé olyasmi mint a könyvekben, Dracóról meg nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem sokszor volt lehetősége megnyilvánulni.
5 pont

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
Elég hamar rá lehetett jönni, mire megy ki a játék, és a felétől elkezdtem kicsit vontatottnak érezni. Egyébként logikusan felépített, ötletes sztori volt, tele egy csomó új és eredeti dologgal. Kicsit túl részletesek voltak a leírások, például szerintem nem annyira fontos, hogy milyen színű fülbevalót visel Narcissa. Ezek még jobban lelassították a cselekményt. Amúgy nagyon-nagyon jól fejezed ki magad és szépek ezek a leírások is, csak kicsit nekem sok volt belőlük. Az mondjuk még felmerült bennem, hogy ha az utódnemzés a fő cél, akkor nem okoz-e problémákat a későbbiekben, hogy egy nő lelkét csempészték Dracóba. Mert szerintem Luna heteró volt.
4 pont

5. Mennyire tetszett a történet?
Néhol mintha nem megfelelően használtál volna szavakat, szóismétlések is akadtak, maradtak elírások, de nem számottevőek. A történet is kissé vontatottan haladt. De ha picit tömörebb lenne a megfelelő helyeken és nem néznénk, hogy mentor sztorinak kéne lennie, akkor azt is mondhatnám, hogy briliáns kis novellát írtál. Látszik, hogy sokat dolgoztál vele, és gratulálok!
4 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle, Kritika Klub

Bigfoot2 2015.04.24. 14:42:24

Kedves író!

1, Sajnos nem. Abraxasra rá lehetne fogni, hogy tett kísérleteket, de az sem annyi, hogy igen legyen.

2, Luna volt a középpontban, de nem mint tanítvány, hanem áldozat. 4 pont

3, Itt viszont mindenki tökéletes alakítást nyújtott. A Malfoyok nagyon gonoszak lettek, de ez vitte előbbre őket. 5 pont

4, Gyorsan rá lehetett jönni, hogy mi lesz Luna sorsa, de nagyon szépen leírtad. Igazán egyedi és ötletes alapot találtál ki, és a kivitelezés sem lett összecsapva. 4pont

5, Tetszett. Nagyon szépen fejezed ki magad, csak picit el is szomorított a vége (tudom, hogy ez a cél), de mégis. Gratulálok hozzá, mert nem egy összecsapott, elcsépelt munka. 4 pont

Sok sikert!
süti beállítások módosítása