Draco és az álmok...

CÍM: Álomkeringő
CSAPAT: Draco
KULCS: „Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól S egyre ritkábban beszélek az álmaimról.” (Zorán: Számíthatsz rám)
JOGOK: Minden jog Rowling anyánké, én csupán tartós használatra elkoboztam a szereplőit.
MŰFAJ: Novella
FIGYELMEZTETÉSEK: -
KORHATÁR: 16
TARTALOM: Draco Malfoy nem tulajdonít jelentőséget semminek, amit nem lát. Egy éjszaka viszont megváltoztatja a nézeteit, de még évek elteltével sem jön rá, hogy ugyanolyan, mint a többi ember. Szíve van, vágyai, és mélyen titkolt álmai.  
MEGJEGYZÉSEK: -

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.10.27. 19:00 10 komment

Címkék: hetero draco kulcs5

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr833290307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

draconia 2011.10.27. 21:18:32

Gyönyörű volt. Egy mondás jutott eszembe, amit ma kaptam valahonnan épp... "Ne azért írj, hogy elmondj valamit, hanem azért, mert mondanivalód van." Ezt éreztem benne. Sok elgondolkodtató mondat és igaz gondolat volt benne, vehetném akár a konklúzió utolsó mondatát is példának.

Mondanám, hogy csak így tovább, de bizti vagyok benne, hogy nem kezdő vagy. De azért csak így tovább.

Igényes volt, mély, elegáns, finom, volt egy arisztokratikus bája, de nem tolakodó... Egy az egyben tetszett.

Köszönöm!

Üdv, dr

Kulcs: 5
Karakterek: 5
Történet: 5
Cselekmény: 5

draconia 2011.10.27. 21:19:32

a szóismétlésekért elnézésedet kérem (a sok "benne" - fáradt vagyok és még rakás dolgom van).

Rosebimb 2011.10.28. 17:32:04

Nagyon tetszett, igazi kis könnyed sztori volt, örültem, hogy Lunát nem egy idiótaként ábrázoltad, mint amit sok más töriben megtesznek. Boldogság költözött a lelkembe, ha szabad ilyen költőien fogalmaznom:) Ezt is te váltod ki belőlem. Ilyen töriknél sokkal könnyebb a kritikaírás!

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
5

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
5

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
5

4. Mennyire tetszett a történet?
5

sevsnape78 2011.10.28. 19:36:58

Kedves Író!

Nem sok újat tudok hozzátenni az előttem szólok kritikájához. Nekem is tetszett a történeted.

Kulcs: 5pont - Maximálisan megfelelt.

Karakterek: 5pont - Lunát alapból szeretem, az eredeti kötetekben is kedveltem, annak ellenére is, hogy kissé bohókás. Nekem mindig ő volt a kis különc, ugyanakkor csupaszív leányzó, olyan, "ami a szívén, az a száján" típusú csajszi. :) Itt ebben a kis novellában is szerethetővé varázsoltad. Dracóról nem tudok túl sokat mondani, nem fogott meg túlzottan a karaktere, viszont nem láttam benne semmi hibát. Megvallom, nem rá figyeltem (nehéz volt, mert imádom a kis Malfoy fiút), jobban lekötött Luna személyisége, és maga a történet.

Cselekmény: 5pont - Egyszerűen, érthetően vezetted a történet vonalát. Szépen fogalmazol, tetszettek a leírásaid, főleg akkor, amikor Luna kint táncolt az udvaron.

Történet: 5pont - Kellemes élményekben részesültem. Érdekes volt, nem tudta elvenni semmi a figyelmemet az olvasásról. Maga az alapötleted is egyedi volt, én legalábbis még nem olvastam hasonlóról. Örültem, hogy Luna Scorpiusban megtalálta a fiát, és ugyanígy a kisfiú Lunában az anyukáját. Az utolsó mondataid pedig igazi, mélyre szántó gondolatok voltak.
Várom a nagy leleplezést, hogy ki lehetsz. ;)

Köszönöm, hogy olvashattam! Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!

Ancsa1537 2011.10.28. 22:52:05

Kedves Író!

Kulcs: 4,5 (Ha nem lehet, akkor 5)
Csak azért nem adok maximum pontot(Bár, ehet, hogy azt adok...), mert szerintem a másik történetben erősebb volt a kulcs jelenléte, sokkal inkább épült arra a történet.

Karakter: 5
Teljesen rendben voltak a karakterek, átjött a személyiségük annyira, amennyire kellett.

Cselekmény: 5
Nem mondanám, hogy hosszú volt a történet, vagy, hogy túl sok minden történt benne, de pont elég volt.

Történet: 5
Kicsit fura volt, nem pont az én ízlésem, de ennek ellenére is tetszett. Köszi, hogy olvashattam!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

rosemalfoy 2011.10.29. 12:55:33

Kedves Író!

Az előttem szólók, szerintem már mindent el mondtak, túl sok újat nem tudok én sem mondani.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 5
Ha az előzőhöz hasonlítom, akkor kevésbé volt benne, de ennek ellenére jár érte a maximum pont.

Karakterek: 5
Szeretem Lunát, és Dracót is nem igen olvastam még róluk együtt, bár itt sem voltak igazán együtt. Örülök, hogy Luna nem az a "flúgos" csaj volt akinek sokan ábrázolják. Örültem, hogy Draco igazi apa.

Cselekmény: 5
Élvezhető volt, szépen vezetted a történetet, gyönyörűen fogalmazol.

Történet: 5
Nagyon tetszett. Semmi kifogásolni valóm nincs benne.
Köszönöm, hogy olvashattam.

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )

mese2626 2011.10.29. 20:14:13

Kulcs: 5
Karakterek: 5
Történet: 5
Cselekmény: 5

Gyönyörű volt köszönöm az élményt. : ))

Dorema 2011.10.30. 17:25:10

Kedves Író!

1.
Volt egy sóhajnyi üresség, valami, amit hiányoltam, amikor a kulcsot kerestem. Benn is volt, meg nem is.

2.
Draco remekül sikerült, Scorpius nem kevésbé. Luna... Luna egy, és utánozhatatlan, az egyik kedvenc karakterem, és nagyon féltem, amikor először megjelent, hogy te is csupán a holdkóros viselkedését próbálod meg ábrázolni és eladni Lunaként, de megvolt benne az a báj, ami őt magát adja, ő is tetszett.

3.
A cselekményből nekem hiányzott valami - még jobban, mint a kulcs esetében, azt éreztem, mintha nem lett volna rá elég időd, hogy kifejtsd mindazt, amit akartál, a végén pedig a mesebeli tanulság (pironkodom is miatta), de nekem nem tetszett. Valakitől, aki ilyen színvonalon tud írni, valami frappánsabbat is el tudtam volna képzelni.

4.
Maga a történet ügyes volt, könnyen olvasható és élvezetes. Többet adott könnyed szórakozásnál, mélyebb tartalma volt, mondanivalója, még ha azt kicsit szájbarágósnak is éreztem a lezárás okán.
Ugyanakkor szeretném felhívni rá a figyelmedet, hogy a történetben voltak értelmezhetetlen mondatok alanytévesztés miatt itt: "Kecsesen meghajolt a kőből faragott kígyó felé, ami még az apja nászajándéka volt, és a felesége szíve legmélyéből irtózott tőle." valamint itt: " Felhúzta a pulóvere ujját, és alaposan megtörölte."
Természetesen, ha az olvasó belegondol, rá tud jönni, hogy kiről/miről van szó, de zavaró.

További sok sikert!
Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 4
2. Karakterek: 5
3. Cselekmény: 4
4. Történet: 4

Szissz2 2011.10.31. 00:41:54

Kedves Író!

Elég mély mondanivalóval írtad meg ezt a történetet, még jó magam is elgondolkodtam azon, amit a mondatok sugallnak. Nekem tetszett, bár nem vagyok nagy Luna párti, de most teljesen megfogott.
Úgy vélem a kulcs értelmezésével és a történetbe való beleépítéssel nem volt semmi gond. Az elképzeléseidnek megfelelően dolgoztad ki.
Mint ahogy említettem, nem vagyok egy nagy Luna rajongó, de alap elképzelésem róla is van. És úgy gondolom, hogy teljesen jól alkalmaztad az ő hozzáállását az élethez. Megpróbál komolyan gondolkodni, de azért mindig is vele marad ez a bohókás stílus, ami nélkül nem is lehetne Lunat elképzelni, szerintem.
Draco mint mindig most is a szívembe költözött. Őt teljes mértékig ilyen érzésekkel és stílussal lehet hitelesen ábrázolni. Nem mondja ki az érzéseit sose, jégszívű, ha fogalmazhatok így. De… ezt csak a külvilágnak mutatja, ami miatt szerintem vonz magával egy olyan motivációt, ami arra késztet, hogy ezt a jégszívet betörjék. Édes volt, ahogy Lunát figyelte. Érdekházasság volt igaz.. de az is házasság, így kifejezetten örültem Draco „kukkolásának”.
Kedvencem mind közül a kis Scorp volt, nagyon aranyosan ábrázoltad. Megható volt, ahogy Astoria sírjához ment, és ott aludt. Egyszerűen nem tudom másként jellemezni, csak hogy egy nagyon édes kis palánta. :)
Kicsit sajnáltam, hogy csak egy novella lett belőle, pedig még annyira tovább lehetett volna fűzni a szálakat. Inkább meghagytad a mi fantáziánknak. Én személy szerint tovább is vittem a történetet buksiban. Történetet és a cselekményt nem is emelem ki már, mert nagyszerűen fogalmaztál és érthető volt a cselekmény vonala.

Köszönöm, hogy elolvashattam a történetedet. És sok sikert szeretnék kívánni a kihívások és a továbbiakban is!

Kulcs: 5
Karakterek: 5
Történet: 5
Cselekmény: 5

Üdv, Szissz (Kritika Klub)

Lilcsyke 2011.11.06. 14:33:35

Szia!
Ez a sztori feloldotta az előző történet kiváltotta szomorúságomat, örülök, hogy belekezdtem. Lunát emelném ki: tökéletes. Pont ilyennek képzelem idősebb korában, mint amilyennek leírtad. Ő is a kedvenceim közé tartozik, és én is nagyon örülök, hogy nem valami holdkóros libaként ábrázoltad :) Draco a következő: őbenne kicsit azt hiányoltam, hogy mitől lett ennyire jégszívű. Mert oké, arisztokrata ő is, de a könyvek során megismertük Draco érző oldalát is, ezért kétlem, hogy ennyire távolságtartó lett volna, még ha Astoria meg is halt. Inkább Luciust képzelném el így a felesége halála után. VISZONT tetszett így is, szerettem őt ilyennek, úgyhogy semmi gond. :) Scorp pedig eszméletlenül kedves és szeretnivaló kölyök volt, imádtam a kis buksiját :3 A bétázás azért viszont ráfér még a történetre. Ahogy előttem említették, voltak pontatlanságok, szóismétléseket is találtam benne, és a soksoksok szemszögváltás egy kicsit zavaróan hatott. Talán, csillaggal, vagy valami jellel elválasztva kicsit szebben elhatárolódik egymástól a három személy szemszöge. ezek voltak, amik kicsit visszavettek az olvasás élményéből, de annyira nem, hogy ne szeressem meg a történetet, és a karakterek is segítettek ebben :) Csak így tovább! :)

Pontok:
Kulcs: 4
Karakterek: 5
Cselekmény: 4
Történet: 5
süti beállítások módosítása