Draco rátalál élete szerelmére - talán...

Cím: A boldogság ára
Csapat: Draco - csapat
Kulcs: „Az első pillanatban játszanak csupán,
             De már az első csókban benne ég a láng,
             A mindent felemésztő, olthatatlan vágy”

             (Kasza: Love story)
Jogok: Minden jog J. K. R.- t illeti, én csak kölcsönvettem a szereplőit, anyagi hasznom nem származik belőle.
Műfaj: novella
Figyelmeztetések: OOC, AU
Korhatár: 12
Tartalom: Hétköznapi történetnek beillő szerelemről olvashattok egy varázslatos párossal. Pansy Parkinson és Draco Malfoy gyerekkoruk óta egymás közelében élnek. A Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola tanulóiként élvezik egymás társaságát, ám váratlanul árnyék vetül kapcsolatukra. Vajon mit hoz nekik a jövő, lesz esélyük még a boldogságra?
Megjegyzések: A történethez melissakorthner készített képet. Hálás köszönet érte. A dőlt betűs szöveg a múltra vonatkozik. Az idézetek a kulcsból valók. A fic dala pedig ez volna: https://www.youtube.com/watch?v=6WjeHvcPs9E

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.10.24. 19:00 9 komment

Címkék: hetero draco kulcs4

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr163283805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sevsnape78 2011.10.25. 09:41:44

Kedves Író!

Úgy látom, én vagyok az első. :) Szeretem a slasht, de most örültem, hogy végre egy hetero történetet olvashattam, már hiányzott.

Kulcs: 4pont - Nem éreztem, hogy benne lenne úgy igazán. Idézetek formájában szerepelt ugyan, de valahogy nekem kevés volt.

Karakterek: 4pont - Szerettem a szereplőidet, és viszonylag könyvhűek voltak. Még Lucius, és Piton is, akik pedig úgymond kemény diók a maguk nevében. :D Amiért végül levontam, azért történt, mert a végén Draco úgy tesz, mintha csak a lánya és az útban lévő gyermeke lenne, hiányoltam Scorpius megemlítését. Minden rendbe jött, végre azzal lehetett, akit szeret, és amikor a gyerekekre terelődik a szó, jó lett volna, ha Scorpiust is belevonja a társalgásba. Lehet, hogy csak nekem volt ilyen érzésem, és más nem így lesz vele, ne haragudj.

Cselekmény: 3pont - A történet elején leírtad, hogy milyen kapcsolatban van egymással Draco és Pansy, így nem igazán értettem helyenként, hogy miért kellettek bele a múlt idős részletek. Ráadásul abban szinte összefoglaltad gyors iramban, hogy mik történtek az eredeti kötetekben. Amikor megjelent a múlt időnél az első idézet a kulcsodból, vártam, hogy most jön majd az, hogy Pansy és Draco először csak játszadoznak egymással, aztán a második idézetnél megtörténik a csók is, de végül egyik sem történt meg. Jó, tudom, biztosan megtörtént, de szerintem sokkal jobb lett volna, ha belefűzöd valahogy ott a múlt időben, úgy a kulcsod is tökéletesen illeszkedett volna. Ezektől függetlenül nekem tetszett az ötleted, és a kivitelezés is, annak ellenére, amelyeket felsoroltam.

Történet: 4pont - Összességében tetszett a történeted, nem vonta el semmi a figyelmem, bár mint említettem a múlt idős részeknél néha meg kellett állnom. Volt pár szóismétlésed is, nem vészesek, de pl. Dracóra sokkal több jelzőt is lehetne használni, mint az "elcsépelt" szőkét. Tudjuk, hogy szépséges szőke a haja. ;)
A történethez készült kép nagyon szép lett, és megadta a kellő hangulatot a történetedhez. Pansy annyira szép rajta, Draco pedig tökéletes. :D

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!

sevsnape78 2011.10.25. 09:44:42

*Scorpiust is belevonja a társalgásba: Bocsi, rosszul fejeztem ki magamat, tehát helyesen: Jó lett volna, hogy amikor Pansyvel beszélgetnek, akkor Draco megemlíti legalább egy gondolat erejéig Scorpiust is. :)

Rosebimb 2011.10.25. 16:54:54

Jó kis könnyed sztori volt. Gratula!

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
2, nem láttam, hogy annyira benne lett volna

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
3

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
3

4. Mennyire tetszett a történet?
4

Ancsa1537 2011.10.27. 14:19:40

Kedves Író!

Kulcs: 4,5 (Ha nem lehet, akkor 4)
Benne volt a történetben, de talán egy kicsit lehetett volna hangsúlyosabb.

Karakter: 5
Az OOC figyelmeztetés kint volt, így nekem oké. :-)

Cselekmény: 4
Azt hiszem nem betegen kéne olvasnom a történeteket, mert nekem volt benne egy kis zavar. Nem mindig tudtam, hogy időben pontosan hol járunk, de lehet, hogy ez tényleg csak az én hibám. :-(

Történet: 5
Tetszett. Nem sűrűn olvasok ezzel a párossal így ez most kellemes meglepetés volt. És nagyon örültem a romantikus befejezésnek.

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

draconia 2011.10.27. 21:31:18

Szeretem ezt a párost. Valahogy olyan klasszikus, mint Draco szülei. Már hangulatra, nem a kánon miatt. A kép remek, illett a hangulata a történethez.

Elfogadható hosszúságú töri volt, már a felkerülés napján olvastam, de még nem volt időm hagyni véleményt. Picit romantikus volt nekem, de semmiképp sem nyálas, rendben volt. Nem fogom elhúzni a kritizálást, könnyed volt, még ha nem is vidám minden értelemben, a maga helyén teljesen korrekt volt. Nem volt sem túl angst, sem túl másmilyen.

Kulcs: 4
Karakterek: 4
Történet: 4
Cselekmény: 4

rosemalfoy 2011.10.28. 20:19:25

Kedves Író!

Tetszett a történeted, én is olvastam már aznap mikor felkerült, de akkor valahogy nem voltam kritika írós hangulatba és nem akartam, csak a pontokat ide dobni.
A kulcsot nem érzetem maximálisnak, de benne volt. Kinn volt figyelmeztetésnek az OOC, ezért nem lehet egy szavam se a karakterekre, amik nekem egyébként tetszettek. A cselekmény tetszett, kellően hosszú volt és szerintem szépen lett megírva. Gratulálok hozzá.

Kulcs: 4
Karakterek: 5
Cselekmény: 4
Történet: 4

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )

mese2626 2011.10.29. 20:16:34

Kulcs: 4
Karakterek: 4
Történet: 4
Cselekmény: 4

Lilcsyke 2011.11.05. 20:58:57

Szia!
A kép készítőjét ismerem, nagy gratu neki, és irigykedek rád, amiért ilyet kaptál tőle ;) Nagyon jó lett. :)
A történetről: a páros nagyon okés, Astoriát egyszerűen ki nem állhatom. Maga az alapötlet átlagos, de jó értelemben, örültem, hogy beütött nekik ez a dolog, szerintem pont ez emelte fel a történetet. Azonban az időbeli ugrások nagyon zavaróak. Egyáltalán nem láttam bennük semmi rendszert, nem tudtam követni, mikor ki mit hol, és logikailag se stimmelt... Egyszer azt írod, Pansy három év után tér vissza Angliába (mert az ötéves iskolából már csak kettő volt neki vissza), de előtte meg beszélsz a másodéves Scorpról, aki az apját követve mardis lett, estébé, és Dracóék csak eztán válnak el. Na most akkor hogy lehet a kisfiú 12, ha Pansy 3 évvel ezelőtt utazott el? Amikor pedig Dracóék elmondják a válást a gyereknek, akkor meg inkább 15-16 évesnek tűnik, a viselkedése alapján. Meg mást is láttam, de már nem emlékszem (nem most olvastam el)... Szóval ezekre nagyon figyelj oda. Én azt javaslom, hogy a jelen és múlt jeleneteit külön-külön írd meg, úgy értem, hogy egyszer írd végig, mi történik a jelenben, utána új doksi, és írd meg az összes múltbéli jelenetet (vagy fordítva talán logikusabb, de mindegy xD), és utána szúrd be az egyiket a másik soraiba, jó helyre. Ez nagyon fontos lenne, mert így egy zavaros betűhalmazt kaptam, és győztem értelmezni, hogy mi is történik. Viszont ennél több hiba nem volt benne, jó sztori volt, a párosért külön áldalak :). Köszi, hogy megírtad.

Pontok:
Kulcs: 4
Karakterek: 4
Cselekmény: 4
Történet: 3

KataV89 2011.11.21. 19:59:25

Szia!

Értékelésem:

Kulcs:4
Karakter:5
Cselekmény:5
Történet:4

Köszönöm, hogy olvashattam!
süti beállítások módosítása