tanitvany_victoire_by_agent_juarez.jpgAz anyja Trimágus Tusa egyik bajnoka volt, az apja elismert átoktörő. Nem kérdés, hogy Victoire-tól van mit tanulni. Még egy Malfoynak is.

CÍM: Család és cél
CSAPAT: tanítvány
KULCS: Victoire Weasley
JOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, kivéve ami nem.
MŰFAJ: általános, dráma
KORHATÁR: 12
TARTALOM: Scorpius Malfoy határozott céllal lép be az igazgatói irodába az ötödikeseknek tartott pályaválasztási tanácsadásra. Azzal is számolt, hogy nem lesz könnyű dolga teljesítenie célját, mégpedig azt, hogy auror legyen. A helyzet odabenn még reménytelenebbnek tűnik, ám McGalagony professzor felvet egy lehetőséget: Scorpiusra szüksége lesz az aurorságnak és így az Akadémiára is fölveszik majd, de csak egy bizonyos esetben, ha animágus lesz. Így hát a fiú még a nyáron hozzálát a tanuláshoz, amiben az egyetlen lehetséges mentor, Victoire Weasley fogja őt segíteni.

Kattints ide, és olvasd el a történetet!

A képet agent-juarez készítette

Szerző: malfoykihivas  2015.04.16. 19:00 6 komment

Címkék: hetero scorpius Victoire Weasley

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr307337886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamer Lány 2015.04.16. 19:57:21

Kedves Író!

Nagyon aranyos történettel leptél meg, köszönöm a kellemes szórakozást!

Pont eső!!!!

1, Csapat: Igen! Scorpius tényleg igazi tanítvány volt.

2, Kulcs: Victoire nagyon lelkiismeretes mentorként viselkedett. 5pont

3, Karakterek: Szerintem nagyon jól sikerült megfognod a karaktereket. Scorp egyszerre volt Malfoy és valaki, aki szenved a felmenői hírnevétől. Vic nagyon tetszett. Az ahogy pozitív volt akkor is, amikor Scorp nem annyira. 5pont

4, Cselekmény: Jól felépített, logikus és gördülékeny. Jól összerakott, kellemes végkicsengéssel. 5pont

5, Tetszett. Nagyon is. Főleg, hogy Victoire még Scorp animágus formájában is meglátta a pozitívumot. Sok sok pozitív érzelmet közvetített. 5pont

Gratulálok a történethez!

Gamer Lány

Virginie* 2015.04.18. 13:04:05

Kedves Író!

Kellemes, könnyed történettel ajándékoztál meg minket :)

1. CSAPAT: IGEN, ez a novella abszolút a tanulásról, tanításról szólt.

2. KULCS: Victoire csodás tanár és szerethető személyiség volt végig, ügyesen dolgoztál vele.
5 pont

3. KARAKTEREK: Victoire egy szent. Tényleg. Ingyen elvállalja, hogy oktatja hónapokon keresztül Scorpiust, elviseli a duzzogását, szó nélkül hagyja a megjegyzéseit, még a faragatlanságát is. Elképzelni sem tudom, miért vállalta így is a tanári munkát, biztos ez volt az éves jócselekedete :)
Scorpius olyan volt, mint egy duzzogó, utálatos óvodás. Semmi sem volt elég jó neki, folyton a világot és másokat hibáztatott minden bajáért, és egyfolytában arra várt, hogy a varázsvilág népe egyszer csak rájön, milyen igazságtalanul bánt vele. Szerintem nem Draco vagy Lucius miatt bántak vele ellenségesen az iskolában, vagy az Abszol úton, hanem mert ő az undok alak. Irigykedő, sértődött, hálátlan. Egyszer is megköszönte Victoire-nak a tanítást? Kedvesen, tisztelettudóan bánt vele? Nem. Értem én, hogy nehéz Malfoynak lenni, tizenöt évesen amúgy is borzalmas az élet, de ettől sajnos nehéz volt őt megszeretni, pedig igyekeztem.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: Ez rendben volt, gördülékeny, láthatóan haladtak a cél felé, és a végén el is érték azt.
5 pont

5. TETSZÉS: Elég sok helyesírási hiba maradt benne, és a fogalmazásod is néhol magyartalan, vagy csak többször írtál át egy mondatot, de nem jó sorrendben maradtak végül a szavak.
De az animágia téma tetszett, és Victoire kárpótolt sokmindenért :)
4 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie

Hirondelle 2015.04.21. 20:16:48

Kedves író!

Nagyon édes kis történetet hoztál nekünk, most pont egy ilyesmire volt szüksége a lelkemnek.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
Itt volt tanulás rendesen, ahogy illik. Scorpius igen eltökélt volt, és az egész történet valóban a tanítás-tanulás köré épült.
IGEN

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Victoire a tökéletesnél is tökéletesebb tanár volt. Kicsit talán túlságosan is. A tanítás is elérte a célját.
5 pont

3. Milyen jól dolgozta ki az író a karaktereket?
Aranyos volt, ahogy Scorpius magában puffogott, meg mindenféléket gondolt, de azt nem annyira értettem, miért beszélt néha Victoire-ral úgy, ahogy, elvégre a lány szívességet tett neki. De végül is ha azt nézzük, hogy Scorp a Weasley családot okolta bizonyos dolgokért, meg irigyelte is őket, akkor valahol érthető a viselkedése. Meg ugye malfoyosra is kellett őt írni. Viszont ha valóban olyan okos lenne, mint amilyennek fel lett tüntetve, akkor tudnia kellett volna, hogy maga alatt vágja a fát, ha a lánnyal bunkóskodik, hiszen Vic bármelyik percben azt mondhatta volna, hogy jó, akkor viszlát, az ő karrierének meg annyi lett volna. Ráfogom arra, hogy még csak tizenöt éves. De az tetszett, hogy képes volt bocsánatot kérni. Victoire nekem túl tökéletes volt, nem annyira életszerű. Nem értettem, miért tűrte el Scorp beszólásait, és hagyta, hogy a fiú a fejére nőjön, hiszen nem kapott a tanításért pénzt sem és nem is kötelezték rá. Kicsit meseszerű volt a karaktere.
4 pont

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
Jól átgondolt, logikus volt a cselekmény, követhető is és élvezetes is. Aranyos volt benne ez a kis drámázás, kellett is bele, mert már minden túl simán ment volna.
5 pont

5. Mennyire tetszett a történet?
Akadtak helyesírási hibák, nem mindenhol megfelelően használsz szavakat és a párbeszédeknél többször is ki lehetett volna írni a neveket, mert itt-ott vissza kellett olvasnom, hogy követni tudjam, mikor ki beszél. Viszont gördülékeny volt a szöveg és élvezetes. A történetben igazából a fő gondom Victoire volt, hogy nem értettem, miért volt ilyen mártír. Az izgalmas volt, hogy nem lehetett tudni, mivé fog Scorp átalakulni. A skorpió túl nyilvánvaló lett volna, de ez az egér egészen meglepett. A végétől meg teljesen elolvadtam.
4 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle, Kritika Klub

Bigfoot2 2015.04.29. 16:54:38

Kedves író!

1, Igen.

2, Victoire tökéletes tanárnak bizonyult, ez nem kérdés. 5 pont

3, Scorpius nem tetszett. Talán azért, mert annyira eltért attól, ahogy én képzelem. Malfoy volt, ez kétségtelen, de az állandó pufogása és az, ahogy másokat hibáztat, nem tette szerethetővé. Okosnak írtad le, ami csak a tanulásban jellemezte, de az élet dolgaiban korlátolt volt, ami esetleg egy 15 évesnél így lehet, de akinek a családja ilyen múlttal rendelkezik, az nem feltétlen követi a szülei eszméit. Ráadásul, ahogy leírtad, nem is feltétlenül Dracóék nevelték bele ezt a gyűlöletet. Victoire egy angyal volt, ami nem gond, de picit zavart, hogy nem sikerült Weasleys vonásokat belevinned. 3 pont

4, Itt főként a hibák voltak azok, amik elterelték a figyelmemet. Nézesd át majd még egyszer. Maradtak benne megválaszolatlan dolgok, amik kicsit hiányossá tették a történetet, de a felépítésével nem volt baj. Egy könyed novella, ha ki akar kapcsolódni az ember. 4 pont

5, Sajnálom, de nekem nem tetszett. Talán Scorpius jelleme miatt, nem tudom, de nem az a fajta történet, amit többször is elővennék. 3 pont

Sok sikert!

G.Mária 2015.05.01. 12:54:15

Kedves Író!

1, Vic a szó szoros értelmében tanár volt. IGEN

2, Vic tanított, és ekörül forgott az egész történet. 5 pont

3, Scorp folytonos morgását nem értettem. Egy cseppet sem kedveltem meg a karakterét. Vic aranyos volt, kitartó és véghez vitte, amire rendeltetett. 3 pont

4, Szépen felépített volt a cselekmény. Scorp mellé jó indokkal került Vic tanárnak, és jól levezetted a tanulási folyamatot is. 5 pont

5, Nem tetszett. Nem azért mert logikátlan lett volna, csak végig úgy éreztem, hogy untat az egész. Az animágia ötlete jó volt. 2 pont

Sok sikert, és remélem, nem bántottalak meg.

Marika

Luthien Lovemagic 2015.05.10. 17:42:52

Kedves Sybill!

A címmel jól megteremtetted a történet alaphangulatát. Család és cél. Egyrészt szólt a történet a Malfoy család iránti előítéletekről, illetve Scorpius előítéleteiről a Weasleykkel szemben. Jól körüljártad ezt a témát. Emellett ott volt Scorpius célja is, hogy auror akar lenni, ami a családja felé irányuló előítéletek miatt nehézkes, a fiú mégis belevág. Ez nagy bátorságra vall. Victoire tanítja, de Scorpius nem csak animágiát tanul tőle, hanem jó nagy adag elfogadást is, ami ráfért Scorpiusra. Jónak tartottam azt is, hogy végül egér lett az animágus alakja, felderítőnek hasznos.

Most pedig jöjjenek a negatívumok. Végig vártam, hogy lesz valami fordulat a történetben a boldog lezárás előtt, valami nehézség, ami miatt izgulhatok. De semmi ilyen nem történt sajnos. A történet kiszámítható, sejteni lehet a végét. Így csak egy jó ötlet marad csupán kissé egysíkúan megvalósítással. Lehetett volna színesíteni a cselekményen. A másik, ami még ennél is jobban zavart: a helyesírás. Temérdek központozási hiba, szórend, elírások, rosszul szerkesztett mondatok. Ezek nagyon rontják az olvasási élményt. Egy alapos átnézés még ráférne, mert érdemes lenne vele foglalkozni.

Köszönöm, hogy olvashattam! :)

LL, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Merengő fórumon.)
süti beállítások módosítása