mentor_hermione_by_greenifyme.jpgHermione Granger a világ legjobb tanítványa. Nincs olyan dolog, amit ne szeretne megismerni, megjegyezni és aztán sikeresen alkalmazni. Most egy Malfoy lesz a mentora.

CÍM: Senki nem tud úgy hazudni, mint egy férfi...
CSAPAT: Mentor csapat
KULCS: Hermione Granger
JOGOK: JKR nénit illetik.
MŰFAJ: Dark, Angst
FIGYELMEZTETÉS(EK): AU, OOC
KORHATÁR: 16
TARTALOM: Mit hoz ki az emberből az éhség, a szomjúság, a félelem és a becsvágy? Olvasd el, és megtudod!

Kattints ide, és olvasd el a történetet!

A képet GreenifyME készítette

Szerző: malfoykihivas  2015.04.07. 19:00 5 komment

Címkék: hetero draco Hermione Granger

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr157315934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamer Lány 2015.04.07. 20:45:18

Kedves Író!

Húúhaaaaaaaaaaaaaa...
El vagyok képedve és ámulva, pedig nem rajongok,mi több,nem szeretem a dark-történeteket.

1, Csapat: Igen.Bárnem tudnám pontosan eldönteni, hogy Draco mit is tanított Hermionénak, de azt tisztán látom, amit Lucius tanított Dracónak.
2, Kulcs: Hermione jól megfelelt 5pont
3, Karakterek: Szerintem mindenki elég "élethű" volt. Sajnos ebbe Ront is beleértem (nem a kedvencem) 5pont
4,Cselekmény: érdekesnek és kegyetlennek találtam. Viszont nagyon érdekelt volna, hogy történt tovább, ha csak röviden fogalmazva is. a vége túl rövid lett. 3pont
5, Tetszett. De most szükségem van egy kis Én pici pónimra, hogy ne legyenek rémálmaim. 4pont

Köszönöm a történetet!

Gamer Lány

Hirondelle 2015.04.08. 20:53:48

Kedves író!

A történetedet végig úgy olvastam, hogy:
1. „apám, de király”
2. „de hol van ebben a mentorság?”
Egész idő alatt ez a kettősség volt bennem, és ki is fejtem mindjárt. Amit leírok az leginkább szubjektív, és nem szándékozlak vele megbántani, inkább csak leírom, ami olvasás közben eszembe jutott, semmi több.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
Itt akkor most olyasmit kellene keresni, hogy Draco mit is tanított Hermionénak. Gondolom, azt, ami a címben szerepel. Töprengtem, mit is írjak, igent vagy nemet, ez nem az én fogalmaim szerint való mentorság volt, de végül is felfogható annak.
IGEN

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Ha Dracót elfogadtam mentornak, akkor Hermionét is el kell fogadjam tanítványnak, viszont szerintem ő nem ingott meg Ron iránt, és ez lett volna a lényeg, amit Draco tanítani akart, nem? Meg azok után a kínzások után nem igazán értem, hogy Hermione miért Draco hazugságán akad ki a legjobban. Ez kicsit erőltetettnek tűnik nekem. Szóval nem éreztem a hangsúlyt azon, hogy mit tanult Hermione.
2 pont

3. Milyen jól dolgozta ki az író a karaktereket?
Ezzel nem volt bajom, igazán tetszettek, ha lehet ilyet mondani. Alaposan ki lettek dolgozva a jellemek.
5 pont

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
A cím alapján én inkább azt vártam volna, hogy Ron valahogy hazudni kényszerül, és Hermione le is vonja magának a következtetést, hogy a férfiak tényleg hazudósak. De így csak Ron az, aki levonta, hogy Hermione nem volt hű, Hermione nem ingott meg Ron irányában, pedig a cím alapján ez következett volna szerintem. Szóval itt számomra nem volt minden a helyén, vagy csak elsiklottam valami felett. Ezt ellensúlyozza viszont, hogy élvezetes volt olvasni, nem untam rajta el magam, és a vége is nagyon ott volt.
3 pont

5. Mennyire tetszett a történet?
Legilimenciával vagy Veritasérummal valóban könnyebb lett volna kiszedni Hermionéből a választ, de akkor ugye nem lett volna történet. Ugyanakkor az indok, hogy miért nem azokat használják, számomra nem volt eléggé nyomós, így egy picit öncélúvá vált tőle ez a sok kínzás a történetben. Jobban mutatott volna, ha valahogy logikai alapon lett volna alátámasztva, miért nem lehet ezeket használni a lányon. Szóismétlésekkel találkoztam, nem annyira gördülékeny és kissé nehézkes mondatokkal, itt-ott alanyproblémákkal és páros szerveket egyes számba kellene írni, de ezektől eltekintve a történetnek volt egy sajátos, erős stílusa és hangulata, szóval nem mondhatom azt, hogy nem tetszett, mert de.
4 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle, Kritika Klub

G.Mária 2015.04.11. 14:18:03

Kedves író!

1, Nem akarok nagyon szőrös szívű lenni, így IGEN.

2, Itt én sem vagyok megelégedve, de mivel a feladat nem az volt, hogy mindent el is kell sajátítania, így 3 pont.

3, Részletezhetném az összes szereplőt, de felesleges, mert jól eltaláltad őket. 5 pont

4, Nálad is maradok középtájon, mert voltak hiányosságai, de ami megvan azt nagyon jól leírtad. 3 pont

5, Összességében, ha nem a pontozás szerint nézem, akkor tetszett. Viszont az előforduló helyesírási hibák megakasztottak, ami rontott az olvasás élvezetén. 4 pont

Sok sikert! Marika

Virginie* 2015.04.27. 17:42:29

Kedves Író!

A stílusod kiváló, de a történettel akadtak gondjaim.

1. CSAPAT: Akárhogy nézem, itt NEM volt mentorság. Draco semmit nem tanított Hermionénak, mert ez a leckéztetés is értelmét vesztette az utolsó mondattal, amiben kiderült, hogy Draco mégis igazat mondott, és Hermione sem véletlenül titkolózott, számíthatott erre a végkifejletre.
És a megleckéztetésnek is akkor volna csak értelme, ha a tanulságot a barátai jelleméről bármelyikük is néhány óránál tovább hasznosíthatná. De tekintve, hogy megölik őket, így még ennek sincs értelme.

2. KULCS: Hermione viszont kulcsszerepet játszott a novellában, ő kellett ahhoz, hogy Ron megtörjön (még ha Ron idióta volt is).
4 pont

3. KARAKTEREK: Itt kezdtem először érezni, hogy Te sem tudod pontosan, mit akarsz írni. Draco egyik pillanatban még holtsápadt és üres tekintetű, a másikban vérengző halálfaló. Hermione bizonygatja, hogy hűséges volt, és Draco átverte őket, a végén mégis odaírod, hogy hát ez nem egészen így volt. Ron meg képtelen felismerni egy Imperiust? A kába tekintetet, az elmosódó beszédet? Nem látja, hogy Draco ott varázsolgat előtte? Értem én, hogy itt most ő a bűnbak, az ostoba, de ennyire nem kellett volna szegényt mélyre süllyeszteni.
3 pont

4. CSELEKMÉNY: A legtöbb logikátlanságot a cselekményben találtam. Draco túl mocskosnak tartja Hermionét az igazságszérumhoz, de azzal nincs gondja, hogy saját kezűleg verje meg? A legilimencia túl egyszerű? És? Voldemortnak eredmény kellett, nem játszadozás, meg Draco szórakoztatása. És miért nem gondoskodtak Harryék előre valami módszerről, ami megakadályozza, hogy akár kínzás hatására is elárulják a rejtekhelyet? Fidelius, megszeghetetlen eskü, stb?
Az alapötlet rendben lett volna, miszerint Draco becsapja Ront, aki árulkodik, a végén meg kiderül, hogy átverték. De nem figyeltél a részletekre, és ez sokat rontott az olvasási élményen.
2 pont

5. TETSZÉS: Ha eltekintek attól, hogy a cselekmény logikáltan, a szereplők néha kifordulnak önmagukból, és a kihívás témája sem szerepel a történetben, akkor ez nem is volt rossz novella. Szépen fogalmazol, maga a történet gördülékenyen haladt.
Sajnálom, hogy a fentebb említett hiányosságok miatt nem lett tökéletes a novellád.
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie

Bigfoot2 2015.05.01. 07:17:37

Kedves író!

1, Nem. Kegyetlen volt, de számomra ez nem mentorkodás.

2, Hermione főszerepet játszott ez nem vitás. 5 pont

3, Draco nekem nem volt teljesen tiszta. Hol ilyen, hol olyan volt. A többieket jól eltaláltad. 4 pont

4, Sok felesleges dolgot találtam benne. Draco indokai, hogy miért nem az egyszerűbb módját választja az információszerzésnek jó lehetne, ha nem Voldemortnak dolgozik. Ő nem arra megy, hogy a halálfalói játszadozzanak és húzzák az időt. Draco módszere sokkal inkább illett volna ahhoz, ha maguk mellé akarja állítani a lányt, de így teljesen értelmetlen volt az egész, amit csinált. 2 pont

5, A fogalmazás tetszett. Találtam néhány elírást, de gördülékenyen tudtam vele haladni. Tetszett, még annak ellenére is, hogy a cselekménnyel nem vagyok elégedett. 4 pont

Sok sikert!
süti beállítások módosítása