magus_recept.jpgKedves Olvasók!

Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:

CÍM: Megzavarodva
CSAPAT: Mágus
KULCS: Recept
JOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti.
MŰFAJ: romantikus
FIGYELMEZTETÉS(EK): OOC karakterek, slash, AU
KORHATÁR: 14
TARTALOM: Egy mondás szerint, a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. De mi történik akkor, ha az embernek nem egy, de három jó szándékú barátja is akad?

Kattintsatok ide, és olvassátok el a történetet!

Szerző: malfoykihivas  2014.02.16. 19:00 8 komment

Címkék: hetero recept slash draco

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr195797146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virginie* 2014.02.17. 11:40:30

Kedves Író!
Könnyed, szórakoztató történetet hoztál, és bizony ilyen is kell egy kihívásra :)
A csapatodnak, úgy érzem, nem feleltél meg. Igen, elvileg Draco üzleti birodalmat vezetett, álmában meg főzőműsort, de ettől még nem érzem úgy, hogy pont ez volt a feladat. Az üzletről semmit nem tudtunk meg, még azt sem, Hermione pontosan mivel foglalkozik (és miért lakik nála?), és egyetlen álombeli főzőműsort nem neveznék munkának.
A kulcsot, a receptet több helyre is beillesztetted. Volt sertéshús, meg sárkánybájital, meg boldogságelixír. Talán érdemes lett volna megmaradni az egyik mellett, és azt kidolgozni, mert így picit a mennyiségre utaztál, ami túl sok lett.
A karaktereknél szerepelt, hogy OOC. Ez jó, mert egyikük sem hasonlított önmagára. Ami nem baj, hiszen a fanficírás lényege, hogy kicsit elrugaszkodunk Rowling ötleteitől, akár eseményeket, akár szereplőket nézünk. Ám nálad extrán OOC lett Hermione és Draco is. Hermione - bocsáss meg - üresfejű libának tűnik, Draco meg szadista gondolatokat kerget (többször emlegeted, hogyan bántaná lelkileg, és ott volt a testi sanyargatás...) arról a nőről, akibe elvileg szerelmes, bár erre azután jön rá, miután hosszan bámulja a nő fenekét és combját. Kifogásnak rendben van, hogy az elixír okozott nála némi viselkedés/mentális változást, de tartok tőle, mindent nem lehet a bájitalra fogni. Charlie legalább megmaradt a sárkányainál. Hogy Harry SVK tanárként miért kísérletezik bájitalokkal, ezt sem értettem pontosan.
A cselekmény kissé kaotikus volt. Mint egy színdarabban, sorra bukkantak fel az emberek, akik Dracóra vágytak, aztán leléptek a színpadról, és jött a következő. Végképp összezavartál a legvégén azzal, hogy ha a bájital egyértelműen arra utal, hogy Draco boldogságát Hermione jelenti, és ezt ő is beismeri, akkor minek csókolózik lelkesen Harryvel?
Mint már mondtam, könnyed és szórakozató történet, de kissé paródiába hajlik. Ha ez volt a szándékod, akkor ügyes vagy, ha nem, akkor gondold végig, melyik szereplőd pontosan mit érez, és mit miért tesz. Ha picit foglalkozol még a novellával a kihívás után, sokkal élvezetesebb lesz az eredmény.
Sajnálom, hogy nem tudtam jobban dícsérni a történetet, valószínűleg egyszerűen nem az én ízlésem. További sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. NEM
2. Kulcs: 3 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 3 pont

Hana Neko 2014.02.17. 13:07:54

Kedves Író!

Kicsit kaotikusra sikerült a történeted, ezért bennem is igencsak kaotikus benyomást hagyott. ^.^” Nagyon gyorsan történt minden, hirtelen bukkantak fel szereplők aztán tűntek el. A történeted elsodort, néha csak kapkodtam a fejemet, hogy lépést tudjak tartani az eseményekkel.

A saját szakmám ellen beszélnék, ha azt állítanám, hogy egy cég vagy üzlet vezetése nem munka, ilyen szempontból el kell, hogy ismerjem, Dracónak volt munkája. Ugyanakkor mégsem éreztem úgy, hogy megfeleltél a kihívás (és a csapatod) témájának. Persze a feladatokat ki lehet delegálni, egy jó vezető tudja, hogy ki mire a legalkalmasabb, és a megfelelő embert helyezi a megfelelő pozícióba. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ő maga ezek után dolgát végezve ül a babérjain és nem csinál semmit, a dolgok mégis varázsütésre működnek maguktól. Arról nem is beszélve, hogy ennyi erővel Draco egy mugli üzleti birodalmat is vezethetett volna, egyáltalán nem volt hangsúlyos, hogy a _varázslók_ között dolgozik.
A kulcsodat kicsit jobban sikerült felhasználnod, bár sokszor úgy éreztem, amolyan ad hoc módon működött nálad a dolog. Ahol épp eszedbe jutott gyorsan beleírtad a történetbe, de az dicséretes, hogy mindhárom felbukkanó, lehetséges „szerelemmel” kapcsolatba hoztad. Nekem ez bejött, sajnáltam, hogy nem dolgoztad ki kicsit jobban az egyes szálakat ezzel kapcsolatban.

A szereplőid OOC-k voltak, ahogy azt előre jelezted, így elég nehéz róluk bármit is mondani. Számomra Harry volt, aki a leginkább hasonlított önmagára. Meg talán Charlie, bár róla olyan keveset tudunk meg a könyvből, hogy mindig bajban vagyok, mit is mondjak. Itt nem volt kemény sárkányidomár, inkább szerelmetes szépfiú, aki berobogott a képbe és megpróbált egy futó jelenetben csábítani. Több-kevesebb sikerrel.
Hermione ellenben teljesen elveszett, ahogy Draco is. Nem igazán tudtam őket hová kötni, önmagukhoz főleg nem. De hidd el, ezzel nem lett volna semmi gondom, mert igencsak szórakoztató lett ígyis a történeted, inkább az zavart, hogy nem találtam semmiféle magyarázatot a változásokra, sem mélységet a karaktereidben. Szörnyen egysíkú lett mindenki, Draco volt az egyetlen, akiben volt valamiféle dimenzió, viszont ő meg folyton ellentmondásba került önmagával. Azt például végképp nem értette, hogy ha végig Hermione volt a kiemelt „szerelem”, aki felé a bájital lökdöste, akkor hogy kötött ki egyszerre hatalmas pálfordulással Harry mellett?

A cselekményről először egy szó jutott eszembe: gyors. Nem tudom, hogy az időből futottál-e ki vagy eleve így tervezted, de ahhoz képest, hogy mennyi mindent akartál belesűríteni a történetedbe elképesztően kapkodó lett. Talán ha több időt tudtál volna rászánni, akkor kicsit letisztultabbá vált volna, így nagyon kaotikus maradt minden. Felbukkantak karakterek aztán eltűntek, pörgött minden a maga ütemében, mint egy felgyorsított óra mutatója. Ugyanakkor rengeteg dolog nem tisztázódott le. Miért kísérletezett Harry bájitalokkal, ha SVK tanár és a könyv tanulsága szerint nem sok tehetsége van a bájitalfőzéshez, ráadásul nem is szeret ezzel foglalkozni? Egyáltalán miért a farkasölőfűből fejlesztik ezt a boldogság szert, mikor alapvetően az abból készített főzetnek semmi köze a boldogsághoz? És hogy-hogy pszichoterápiás felhasználásra akarják máris gyártani, mikor nem sokkal fentebb Harry még azt ismeri el, hogy egyelőre csak kísérleti fázisban van a főzete? Harry az egyik pillanatban még biztatta Dracót, hogy hívja Hermione-t randira a másikban fél sorral lerendezted a Ginnyvel való kapcsolatát és már csókolóztak a fiúk. Miért? Számomra semmi nem utalt rá, hogy Harry egyáltalán maga is vonzódik Draco felé. Azon meg végkép csak pislogtam, hogy vajon hogyan került Hermione és Charlie a Roxfortba, ahol Harry és Draco csókolóztak… O.o
Az alapötlet nagyon jó, de azért még bőven ráférne erre a történetedre a csiszolgatás, szépítgetés.

Összességében, mint mondtam, nagyon kaotikus benyomást hagyott bennem a történeted. Tetszett is meg nem is. Elszórakoztatott, amíg olvastam, de már most is vissza kellett néznem egy-egy dolgot, mert valahogy semmi nem maradt meg bennem mélyebben, valószínűleg az események sodrása miatt. Nagy lyukak maradtak mindenfelé, amik zavartak, végig azt éreztem, hogy leültél, a kezedbe vetted a tollat és mivel volt egy ötleted hagytad, hogy az megírja magát. A stílusod jó, kellemes olvasni, de a történetre egy alapos átgondolás még rá fért volna. Számomra ez az írás egy sodró vázlatnak tűnt, amiről még sok minden hiányzik, de egy remek végeredményt vetít előre. A kihívás után szerintem érdemes lenne újra leülnöd és átgondolni az egészet, kicsit távolabbról ránézve kiegészíteni. Lelassítani az eseményeket és kidolgozni az egyes karaktereket a hozzájuk kötődő szálakat, hogy valami igazán jó legyen ebből a novellából. :)
Remélem, lesz alkalmam olvasni majd egy kibővített darabot később, mert az alapötlettel felcsigáztad az érdeklődésemet. ^.^

Puszi,
Hana Neko

Csapat: Nem
Kulcs: 3
Karakterek: 2
Cselekmény: 2
Tetszés: 3

Czene Mariann 2014.02.23. 15:06:29

Kedves Író!

Hát rég éreztem ennyire helyénvalónak egy címet, én is meg vagyok zavarodva, de nagyon.
Paródiának nem lenne rossz ez a fic, de komoly történetnek, még ha romantikusnak is, így nem igazán állja meg a helyét.
Már az alapötletek is furcsák, hogy Hermione nem kap munkát, hogy Harry a kúriába lakjon (mi van a Grimmauld térrel?); vagy hogy Charlie ott gyógyuljon az Odú, Szent Mungó helyett.

Csapat: nem
Nem elég, hogy annyit írsz, hogy folytatta apja vállalkozásait, mert én még mindig nem tudom, hogy mit üzletelnek a Malfoyok!

Kulcs: 2 pont
Ne haragudj, de nem tudom eldönteni, hogy mit írtál fel receptre, a bájitalt? a szerelmet? a barátságot? az álmokat? a főzős műsort?

Karakterek: 3 pont
Sokan vannak, egyik sincs kifejtve :(

Cselekmény: 2 pont
Az álmokat légyszíves tedd már át dőlt betűbe! Így talán követhetőbb lenne az egész, de azt nem értem, hogy 22-23 évesen miért nem tudja Draco, hogy nőkhöz vagy pasikhoz vonzódik-e?
Miért csókolózik egy-két nap alatt három emberrel? Mitől lenne Harry az igazi, ha Hermionét akarta volna megnézni? " Dracót most is elbűvölte a lány kecsesen ringó csípője, göndör, barna haja és formás feneke. "

Tetszés: 2 pont
Elnézést, de nem. Nagyon kaotikus ez az írás :(( ha csak sima Dramione lenne, azt még kedvelném is, hiába vagyok slasher.

Sok pontot kívánok Neked!
Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)

mrsppiton 2014.02.23. 23:08:10

Kedves Író!

Csapat: Nem
Sajnálom, de erre nem tudok igent adni, szinte semmit nem tudunk meg Draco vállalkozásáról, itt jobban bele kellett volna menni a részletekbe.

Kulcs: 3 pont
A recept sokszor megjelent a történetben, de úgy éreztem, egyik sem volt eléggé hangsúlyos, pedig a kulcsnak az volna a lényege, hogy kiemelkedő szerepe legyen a cselekmény szempontjából.

Karakterek: 2 pont
Kint volt az OOC jelzés, így ezzel nem is lett volna különösebb baj, Draco nagyjából rendben volt, viszont Hermione nyomokban sem hasonlított könyvbéli önmagára, így lehetett volna bárki más is, szinte csak a nevét kölcsönözted neki, ami az ő esetében zavaróbb volt, mint Dracónál. Emellett nagyon keveset tudtunk meg róluk, így pedig nehéz pozitívan értékelni.

Cselekmény: 3 pont
Iszonyatosan rohantál, és ez nem vált a történet javára. :(
Pedig az alapötlet jó, ennél sokkal jobban ki kellett volna bontani, beleértve a munkát (főleg!), a karaktereket és a történéseket. Emellett nagyon sok volt a párbeszéd, és ehhez képest kevés a leíró rész. Tudom, hogy sokan nem szeretnek a leírásokkal pepecselni, és nem is szükséges részletekbe menően leírni mindent, viszont a párbeszédek között érdemes beékelni néhány ilyet, mert sok hézagot kitölthet.

Tetszés: 3 pont
Csapongó volt a történet, a cselekmény, a szereplők, minden... :( Voltak szórakoztató momentumok, például Draco gondolatai az elején, de a munka kifejtésének hiánya és az, hogy nem bontakoztak ki eléggé a szereplők, sajnos sokat rontott az élvezeti értékén. Összességében közepes benyomást keltett bennem.
Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert és magas pontokat kívánok!

mrsppiton, Kritika Klub (megtalálsz minket a Merengő fórumán)

Clarey Quinn 2014.02.25. 01:45:22

Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? NEM
– Hol volt itt a munka és a hivatás? Mégis mi a Malfoy vállalat, van valami profilja? Egyáltalán nem történt benne munkavégzés, ráadásul a körítés is elég kaotikus volt, de ezt kifejtem alant.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/2 pont
– Volt benne egy recept, amit a főzős álomban használtál, így jár a pont, de nem éreztem túl hangsúlyosnak és lényegi elemnek.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/2 pont
– Ooc volt mindenki, méghozzá nem is kis mértékben, ráadásul nem is igazán értettem a motivációkat, a reakciók sem voltak túl hitelesek, az egész zűrzavarban senkire nem tudtam azt mondani, hogy na, őt már olvastam egy könyvben, aminek Harry Potter a címe. Vegyük sorba a legkiemelkedőbb problémákat: Narcissa otthagyja a fiát, és Balira költözik, miután Voldemort szemébe is belehazudott Draco érdekében, Hermione nem talál munkát a varázsvilágban, ezért Draco Malfoy ajánl neki egyet, aki nem mellesleg főzőműsort akar vezetni – annak ellenére, hogy korábban konyhát sem látott valószínűleg, de ez eltörpül a tény mellett, hogy Harry bájitalokat gyárt. Ooc és ooc között is van különbség, ez pedig a nem „jó” fajtából került elő.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/2 pont
– Nem igazán találtam cselekményt, több logikai problémám is volt vele. Miért pont Hermione mentené meg Charlie-t, aki egy sárkányrezervátumban dolgozik, ahol szakképzett idomárok és gondozók vannak körülötte, de ezen felül még ott a Mungó is, mint lehetőség. Ezek után miért az ő könyvtárába jár Charlie, amikor egy felszerelt, szakosodott, elismert rezervátum képzett dolgozója. Hermione ruhájának a leírása – a varázslók talárt hordanak. Ron merre jár közben? Piton nem Draco keresztapja, ez egy tévhit, ráadásul teljesen céltalan is volt feltámasztani a profot. Az álmok és a valóság kaotikusan és zavaróan keveredett, a valahányadik álom leírása pedig olyan volt, mint egy rossz, közönséges pornóé.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/2 pont
– Az első oldalon az egyik döbbenetből estem a másikba, hogy mik az alapfelvetések a kiinduláshoz, majd jött az éles váltás, minden felvezetés nélkül, és egy főzőműsor közepébe csöppentem, ahonnan nagyon kellett koncentrálnom, hogy éppen mi történik, és hogyan kapcsolódik az előző bekezdéshez, végül pedig vártam a konfliktust... De kiderült, hogy az az utolsó mondat. O.o Se füle, se farka nem volt, az események lógtak a levegőben, és nem is voltak hitelesek vagy fandomhűek, szükséges lenne az álmokat valahogy máshogy jelölni, és a párbeszédformázásra is ügyelj!
A cím tökéletes volt, passzolt a novellához és az olvasó hangulatához is, miután befejezte.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!

kyraper 2014.02.25. 17:02:37

Kedves Író!

A címet remekül eltaláltad, jól jellemi az egész cselekményt, és az én jelenlegi állapotomat is. De haladjunk sorban, hátha akkor előttem is letisztul az egész cselekmény.

A csapatnak egyértelműen nem feleltél meg, sajnálom. Draco átvette a Malfoy-birodalmat, le kellett mondania az illegális üzletekről, maradt a legális vonal, ennyit tudunk, meg persze azt, hogy papírokkal dolgozott. Ennyi. Ne haragudj, de ez nagyon kevés. Milyen legális üzleteket bonyolított? Kik voltak az üzletfelei? Ha csak papírozott, akkor ki ment tárgyalni az ügyfelekkel? Megannyi kérdés, válasz egy sem.

A kulcs is csak egy helyen szerepelt, megemlítetted, ezzel le is le tudva részedről. Nem szeretem én sem, ha az arcomba nyomják, de ennél azért hangsúlyosabban illett volna felhasználni.

„Hermione Granger lett. Az aranytrió okoskája. Szegény lány sehol nem kapott munkát, hírnév ide, kiváló tanulmányok oda.” Érdekes gondolat, végül is kinek lenne szüksége egy eszes, kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező lányra/nőre? Később ezt írod: „mert se a minisztériumban, de a Roxfortban nem talált semmit, ami megmenthetné az idomárt” Kizártnak tartom, hogy bárki csak úgy jöhet-mehet a Minisztériumban, pláne egy olyan nő, akit nem akartak alkalmazni, ugye. A következő furcsaság az volt, hogy Harry ellenkezés és kérdések nélkül ment Dracóval a birtokra. Miért? Hogyan jutottak el erre a szintre? Legalább két mondat magyarázat erre vonatkozóan is jó lett volna. A karaktereidnek nem volt mélysége, felületesek voltak, Draco vitte a pálmát. Amikor eldöntötte, hogy kell neki Mio, hirtelen Harryvel csókolózik? o.O Bájital ide vagy oda, olyan hirtelen, olyan élesen jöttek ezek a váltások Mióval, Charlie-val, végül Harryvel, hogy csak kapkodtam a fejem. Teljesen összezavarodtam, hogy most akkor mi is van, mit is hagytam ki? Visszatekertem, újra átfutottam az eseményeket, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem hagytam ki bekezdéseket, mindent elolvastam, amit megírtál.

Mindenképpen bővítsd majd ki a történeted, mert így nagyon zavaros és kapkodós. Adj egy kis személyiséget a karaktereidnek, ne hagyd őket csak így lógni a levegőben. Egyébként Hermionénak ez a bájitalos húzása tetszett, ravasz volt, plusz ügyesen oldottad meg az álmot is, pontosan tudom, hogy egy-egy álom mennyire össze tudja kuszálni az ember fejét. :D

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klub tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Nem
2. Kulcs: 2 pont
3. Karakterek: 2 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 2 pont

lexfelon 2014.02.27. 20:29:10

Kedves Író!

Az első gondolatom a "katyvasz" volt, de aztán úgy döntöttem, hogy mélyen becsült társolvasóimtól átveszem a sokkal szofisztikáltabb kaotikus jelzőt.

Megfeleltél-e a csapatodnak? Ezzel a "tegyük meg a Malfoy dinasztia örökösét a főnökké" mozdulattal úgy érzem, a könnyebb végét akartad megfogni a dolognak.
NEM

Kulcs: ha Mariann véleményét nem olvasom el, nekem bizony eszembe se jutott volna, hogy mi volt a kulcsod. A főzőműsoros álmon kívül (eleve nem értettem, hogy 1, Draco hol tanult meg főzni; 2, mióta titkos vágya sztárszakácsnak elmenni?) semmihez nem tudtam volna odakötni a recept kulcsot.
2 pont

Karakterek: vitathatatlan, hogy ki volt téve az OOC figyelmeztetés, de még ezt figyelembe véve is csak félig tudtad nekem eladni a szereplők viselkedését.
3 pont

Cselekmény: naivan, minden bántás nélkül kérdezem; volt benne ilyesmi? Én nem igen találtam :(
2 pont

Tetszés: ne haragudj, ha látatlanban vádaskodok, igazán nem célom a személyeskedés (lévén nem is tudom, hogy kit takar a történet), de ezzel a mável kapcsolatban nem volt olyan határozott gyanúm, hogy kulcsosztás után egyből neki ültél volna egy alaposan átgondolt és jól felépített történetnek. Természetesen nem állítom, hogy muszáj így tenni, mindenki maga tudja, hogyan osztja be az idejét - de nekem a történet összevisszaságából mégis ez jött le. Inkább éreztem, hogy már nagyon össze kellett volna valamit dobni, amit nevezni lehet a kihívásra. Ha nem így van, elnézésedet kérem a felvetésért.
És bár inkább stilisztika, mint tartalom, de engem kifejezetten zavart a megfelelő tördelés hiánya.
Ha jobban ki lenne dolgozva ez az egész indentitás kérdés/összeesküvés elmélet, jobban megnyertél volna.
2 pont

Köszönöm, hogy olvashattalak.

lex, Kritika Klub

Baylon 2014.02.28. 17:13:07

Kedves Író!

Hűha, nem lesz könnyű dolgom...

1. CSAPAT: Nem
Egészen pontosan mi is az a Malfoy-birodalom? A könyvekben nincsen róla említés. Értem én, hogy mire szerettél volna ezzel kilyukadni, de mivel nem lett kibontva, kissé értelmezhetetlen lett Draco "munkája".

2. KULCS: 2/5
A recept kulcsra a legkevésbé azt vártam, hogy az önérzetes Draco Malfoy tévés szakácsnak áll. Ráadásul egyáltalán tévé a mágusvilágban? A másik receptes vonalra, a bájitalra sokkal jobban lehetett volna építkezni.

3. KARAKTEREK: 2/5
Az OOC ugyan szerepelt a figyelmeztetések között, de ennyire azért nem vártam volna, hogy a karakterek a felismerhetetlenségig torzulnak.

4. CSELEKMÉNY: 1/5
Nem tudtam követni a logikai ugrásokat, kapkodtam a fejem, hogy most mi történik? Először (vicc nélkül) azt hittem, hogy valamiféle paródia sül majd ki belőle, csak a végén jöttem rá, hogy szó sincs ilyesmiről...

5 TETSZÉS: 2/5
Ne haragudj, nyilván nem személyeskedem, mert nem tudom, ki rejtőzik a történet mögött, de ez nagyon kiforratlan, kidolgozatlan, gyorsan, átnézés nélkül leírt legelső ötlet. Ennél jóval több lehetett volna benne, ha egy kicsivel több időt és energiát fordítasz rá.

Sok szerencsét!
Baylon
süti beállítások módosítása