buvesz_kerites.jpgKedves Olvasók!

Jó szórakozást kívánunk a mai történethez!

CÍM: A kerítésen túl
CSAPAT: Mágus
KULCS: kerítés
JOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem származik a történet megírásából.
MŰFAJ: angst, romantikus
FIGYELMEZTETÉS(EK): slash, AU, erotikus tartalom, a körülményekből adódóan előfordulhat, hogy egyes karakterek OOC-k, főleg Luna és Draco
KORHATÁR:18
TARTALOM: A kerítésen túl sok mindent lehet találni. Megbújhat ott egy ház, egy kert, valamilyen állat. Viszont előfordulhat az is, hogy két ember egy kerítésen túl találja meg azt, amit keresett. És még az is előfordulhat, hogy valaki a maga különleges, egyedi módján besegít.

Kattintsatok ide, és olvassátok el a történetet!

Szerző: malfoykihivas  2014.02.06. 19:00 11 komment

Címkék: slash kerites draco

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr455793129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illy · http://www.nightlife.eoldal.hu 2014.02.06. 23:40:56

Kedves Szerzőtárs!

Eddig még csak angolul volt szerencsém Charlie/Draco történetet olvasni, azon a nyelven is ritka ez a páros, mint a csokipuding kovászos uborkával. :) Nagyon örültem, mikor rájöttem, hogy errefelé tart a történeted, mivel bevallom, először elsiklott a tekintetem a ’slash’ figyelmeztetés felett és abban a hitben voltam, hogy egy Draco/Luna történetet fogok olvasni. Ami szintén nagyon különleges párosítás lett volna, így mindenképp nagyon kíváncsian kezdtem bele a dologba.
Itt-ott kicsit elkapkodottnak éreztem az eseményeket, főleg Draco és Charlie gyors egymásra találását, de ettől függetlenül szép, hosszú történettel leptél meg minket, maximálisan kimerítetted a terjedelmi lehetőségeidet, (Talán épp ez kényszerített rá, hogy egy picit kapkodó legyen néhány helyen a cselekmény…?) így egy panasz szavam se lehet. :) A stílusod olvastatta magát, elejétől a végéig nagyon élveztem a mesédet. Vlad és Luna szála aranyos mellék történet volt a háttérben, nagyon szurkoltam a srácnak, hogy sikerüljön végül meghódítania a Szöszit. ;)

Nagyon köszönöm, hogy olvashattam a történetedet, öröm volt egy magyar Charlie/Draco ficcel találkozni! :) Remélem, később is lesz még kedved kísérletezni ezzel a párossal, nagyon szívesen futnék össze más történeteiddel is, amiben ők szerepelnek. :)
Rii chan

Hana Neko 2014.02.07. 10:11:37

Kedves Író!

Ez megint egy olyan történetre sikerült, amire jó~ nagyot kellett aludnom, hogy megálmodjam, milyen pontokat is adjak. Azt előre leszegezném, hogy nagyon tetszett az írásod, igazán különleges párt hoztál, Luna pedig az egyik kedvenc karakterem így nagyon örültem, hogy ő is szerepelt a történetben.

A csapatodnak kétségtelenül megfeleltél, amivel sokkal-sokkal nagyobb gondban voltam, az a kulcsod. Én ezt a történetet őszintén megmondom, inkább a „rezervátum” kulcshoz tudtam volna elképzelni, a történet közepe táján gyorsan le is ellenőriztem, hogy valóban a kerítés volt-e a kulcsod. Persze… akár a kerítés is lehetett volna lényeges elem, ha valóban meghibásodik, és így az hozza össze a fiúkat, de itt inkább Luna mesterkedésén múlt minden, nem azon a bizonyos kerítésen. :/

A karaktereid tetszettek, bár engem egyébként sem szoktak zavarni az OOC karakterek, amíg hihetőek és nem esnek át a „ló túloldalára”. Főleg, ha előre figyelmeztetnek, hogy mire számítsak, így igazán nem volt semmi problémám azzal, hogy Draco a kelleténél kicsit… Nos nem is igazán tudom, milyen szóval lehetne illetni a viselkedését, talán a „lányos” a legjobb kifejezés, ami most eszembe jut. Luna ellenben nagyon tetszett, ahogy szerintem Charlie-t is jól eltaláltad, bár én nagyon hiányoltam az ő karakteréből azt a kis valamit, ami megmagyarázta volna, hogy akkor végső soron miért is szeret bele Dracóba. Az ellenszenvét megértettem, azzal nem volt semmi gond. A hirtelen fellobbanó vágyat már kevésbé tudtam hová tenni.
A saját szereplőiddel is gondban voltam olykor, Vlad nagyon szimpatikus karakter lett a maga szerencsétlenségével és bénázásával egyetemben. (Kicsit úgy éreztem néha, mintha Ronról olvasnék. ^.^”) Néhány másik karakteredet viszont teljesen feleslegesnek éreztem. Doina például azon kívül, hogy az elején leitatta Dracót és a betegszobán kimondott néhány teljesen egyértelmű dolgot (amit akár Luna is elmondhatott volna Dracónak) nem sok szerepet játszott a történetben. Ugyanígy feleslegesnek éreztem, hogy rögtön két karaktert is beleszőttél a történetbe Dimitru és Adriano képében, akik nem kedvelték Dracót, de egyébként (számomra) teljesen egyformának tűntek. Ugyanúgy nem tudtunk meg egyikről sem, másikról sem semmit, ami egyedivé tette volna őket azon kívül, hogy Charlie talpnyalói voltak (miért is?) és nem kedvelték Dracót (szintén: miért is? Bár Adriano esetében volt némi halovány magyarázat…) Elég vérszegényre sikerültek, én személy szerint sokkal jobban kedvelem, ha kevesebb szereplő van egy történetben, de azoknak van mélységük, személyiségük.

A cselekménnyel alapvetően nem volt problémám. Kicsit kiszámítható volt, de ez szerintem egyáltalán nem gond, én még a leges-leglerágottabb ötletet is élvezettel olvasom, ha az jól van megírva. Ez a történet pedig szerintem jól volt megírva, ráadásul Luna és Draco barátsága üde színfolt volt, ami nagyon tetszett. :)
Egyetlen aprócska negatívumot említenék meg egyedül, ami mellett nem tudok elsiklani: A szexet. A történetnek ez a része nekem leginkább egy olcsó pornót juttatott eszembe, ne haragudj. Nem csak azért, mert egyszerűen túl hirtelen volt a ’klikk’ a két szerelőd között, hanem azért is, mert teljesen megváltozott a fogalmazásod, amikor Charlie a „tettek mezejére lépett”. Egészen addig nagyon élvezetesen írtál, de egy ponton olyan közönségessé vált a szóhasználatod, hogy szinte rosszul esett olvasni. Főleg az istállóban azt az első, egyetlen bekezdéses együttlétüket. :( Jó, tudom én, hogy nem lehet minden első alkalom varázslatos, rózsaszín szeretkezés és itt nem is feltétlenül a finomkodást adta a helyzet, de mégis… Pornó. Nekem ez jutott eszembe, mind a fogalmazásról, mind a helyzetről, sajnálom. :(

Összességében azonban tetszett a történeted. Valami hiányzott belőle, valami, amit nem tudok egészen megfogalmazni, de még mindig úgy érzem, hogy nem tudnék nyugodt szívvel max pontot adni a tetszésre. Talán azért, mert olvasás közben szinte minden el tudta vonni a figyelmemet. Hiába fogalmazol szépen és gördülékenyen, valahogy nem szegeztél a képernyő elé még a különleges páros ellenére sem.
Egy aprócska építő jellegű megjegyzésem lenne még ezzel kapcsolatban: rengetegszer használsz bizonyos szavakat. Egy idő után majdnem számolni kezdtem, hányszor szerepeltek a „majd” és a „mert” szavak. Ne félj a többi kötőszótól sem, mert ez így egy picit sok szóismétlést okozott egy ilyen rövid történethez képest. :)

Remélem nem bántottalak meg, mert minden felsorolt morgolódásomtól függetlenül élveztem a történetedet, kellemes kikapcsolódás volt első és második olvasásra is. :) Sok olvasót és kevésbé szőrösszívű pontozókat kívánok neked a Kihívás hátralévő részére!

Puszi,
Hana Neko

Csapat: Igen
Kulcs: 2
Karakterek: 3
Cselekmény: 4
Tetszés: 4

Baylon 2014.02.08. 14:52:40

Kedves Író!

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy nagy slash rajongó, de a kihívás miatt ezeket a történeteket is végigolvasom és lepontozom, bár nem igazán vagyok oda értük; viszont egy jól megírt történet mindig feldob és mosolyogva érek a végére, akkor is, ha slash. Most viszont valami hiányzott... nem is tudom, az eleje olyan szépen indult, kidolgozva, finoman, aprólékosan, olvastatta magát a stílusod is, úgyhogy elégedetten iszogattam a forró teámat, egybekötve a kellemest a hasznossal. Azután úgy a felénél szétesett a történet, és onnantól nem is állt össze. De nézzük szempontok szerint, hátha így jobban meg tudom fogalmazni a gondolataimat:

1. CSAPAT: Igen
Sőt, még mekkora igen! Kiemelkedő ötlet, és hitelesen ábrázolt ez a sárkányos-munka. A canon alapjai is megvannak, semmi kifogásom nem lehet ellene. Igazán megfogtál vele.

2. KULCS: 4/5
Vérzik a szívem érte... újabb jó ötlet, és szintén alaposan átgondoltan, logikusan, kidolgozva beleépítve a történetbe ez a kristályos-mágiahártyás kerítés. Még az is megvan, hogy gyakran elromlanak, és szintén teljesen elfogadható, elvégre az "elmaradott keleten" vagyunk. De miért kellett Lunát belekeverni az üzemzavarba? Az ő szerepéhez sokkal többet nem tett hozzá, addig is rendezgette a szálakat a páros környékén, csupán azt érted el vele, hogy a kulcs veszített a fontosságából. Pedig olyan jó lett volna!

3. KARAKTEREK: 4/5
Draco és Luna zseniális, nagy kedvencem mindkettő, különösen a lány tetszett, hogy mélységeiben foglalkoztál vele. Charlie már egy kicsit kevésbé lett felépítve, így is beleillett a képbe, de nem ártott volna néhány bővebb gondolat tőle, esetleg visszaemlékezések. Amikor Draco a rezervátumba érkezett, és Charlie hevesen utálni kezdte, nem teljesen tudtam hová tenni, hogy miért, főként, mert a történet szerint a Malfoy fiú azóta már az Odúban is járt, és lett volna néhány évük legalább kölcsönös tisztelet-szintre eljutni. A mellékszereplők szintén rengeteg lehetőséget nyújtottak volna, de kiaknázatlanok maradtak. Dimitrut és Adrianót legtöbbször egy csomagként kezeltem, nem is tudtam, hogy melyikük kicsoda.

4. CSELEKMÉNY: 3/5
Tudtam, hogy mi fog történni, és ez zavart is. Mint ahogy már mondtam, körülbelül a felétől éreztem egy éles váltást, mintha hirtelen kevesebb időd vagy türelmed lett volna írni, a végkifejlet pedig csak úgy az orrom előtt termett. A végére felemás érzésekkel álltam fel a képernyő elől, frusztráló volt, hogy ezt az ötletet sokkal szebben lehetett volna kivitelezni, pláne, hogy ez az elején meg is valósult. Igazán kár érte.

5. TETSZÉS: 3/5
Slashre 4-et szoktam adni, de ez a már említett hibák miatt lett csak 3. Ne haragudj meg rám nagyon, ez most nekem nem jött át.

Sok szerencsét és kevésbé szőrszálhasogató pontozókat kívánok!

Baylon

Anikó Lukács 2014.02.09. 02:53:03

Kedves Író!

Kettőt aludtam erre a történetre, de még mindig nem nagyon jutok magamban dűlőre vele kapcsolatban. Lássuk azért, mi lett az elmélkedésből!

1. Csapat: IGEN
Ezen túl sok mindent bonyolítani nem lehet. Mágusok között dolgozott, szerette, amit csinált, megfelelt.

2. Kulcsok: 2/5
Sajnálom, tényleg. Ez a kerítés... Elég nagy klisé a fanfictörténelemben a zárjunk-be-embereket-és-összejönnek dolog. Ez még nem is lett volna akkora baj, ha tényleg hangsúlyos. De lehetett volna egy ajtó, lehetett volna egy puszta kellős közepe sárkánylesen, lehetett volna bármi más! Luna ténykedését sem értem nagyon, bár lehet, hogy a sikítozó OOC miatt van.

3. Karakterek: 2/5
Igazából nem szabad elfelejtenem, hogy ez tulajdonképpen ez egy Malfoyokról szóló kihívás, ezért a hangsúly rajtuk van. Elnéztem volna a Charlie karaktere adta logikátlanságot, Luna teljesen kicsavart viselkedését a könyvbeli Lunához képest, de ez a fiú nekem nem volt Draco. Hacsak nem egy feminin Draco, vagy egy hisztisHarryDraco, vagy én már nem is tudom, mik jutottak eszembe róla.
Charlie pedig a másik fő karakter. Értem én, hogy múltbéli veszteség, és végül is neki nincs felépített karaktere, ezért bármi lehet... Ezért inkább nem is fűznék hozzá túl sok kommentárt.

4. Cselekmény: 3/5
Nem tudom, mit érzek ezzel kapcsolatban. Mintha összecsapott lenne, egyszerűen fájt olvasnom... Nem különösebben OTPm a Charlie/Draco, de elolvasom, ha az utamba akad. Itt viszont az a szexjelenet egyszerűen bántotta a szemem (nem vagyok prűd, hiszen szerveztem pwp kihívást) - annyira nem illett oda! A végét meg mintha lecsaptad volna...

5. Tetszés: 2/5
Sajnálom. A véleményem nem valami pozitív, de hazudni nem szeretnék. Viszont nagyon jó történet lehet belőle, ha több időt szánsz majd rá!

heloise

Virginie* 2014.02.09. 17:26:36

Kedves Író!
Hadd kezdjem azzal, hogy szeretek ritka/különleges párosokról olvasni, és a Charlie/Draco abszolút az. Ezzel máris felkeltetted az érdeklődésemet, és izgatottan vártam, hogyan hozod össze őket. A román sárkányrezervátum kézenfekvő megoldás volt.
A csapatodnak megfeleltél, Draco dolgozott, kemény fizikai munkát végzett, és tulajdonképpen hatással is volt a jellemére a munka. Ennél többet nem is kívánhatunk.
A kulcsod, főleg a felhasználása már annyira nem nyűgözött le. Egy kerítés, ami mögött dolgokat/állatokat tárolnak, és ami néha elromlik, és néha pont Luna rontja el. Jobban illett volna a történetedhez a rezervátum kulcs, annak maximálisan megfeleltél volna. A kerítés felhasználásában, úgy érzem, bennerekedt egy fantáziadúsabb megoldás.
A karakterekről vegyes a véleményem. Charlie-val keveset foglalkoztál, hiába ő az egyik főszereplőd. Eleinte bunkó volt, majd szexéhes, a végén meg romantikus. Nem tudtam meg ennél többet róla. Luna egyáltalán nem volt lunás, hiába emlegette a narglikat. Az elején Perselus egyperces jelenléte jó lett, Blaise-é felesleges. A román OCk közül elég lett volna Vlad és Doina, nekik juthatott volna úgy több jelenet. És végül Draco... az elején átéreztem a lelki problémáját, és drukkoltam, hogy az új munka új élet kezdete legyen a számára. Ám a rezervátumban csak sodródott az árral, úgy éreztem, elvesztette a talajt a lába alól. Részegen beszólni Charlie-nak nem vall nagy észre, ő ennél fegyelmezettebb, és hűvösebb szokott lenni. Utána is Charlie irányított, Dracónak alig volt köze az eseményekhez. Azt hiszem, nem szeretem őt ilyennek látni - de ez persze szubjektív vélemény, ettől még másnak lehet, hogy épp így tetszik.
A cselekmény jó volt, egészen a feléig. Úgy érzem, akkor jöttél rá, hogy szószámhatár is van a világon, és a maradék félbe próbáltál belesűríteni minden mást. Ugrottunk nagyokat az időben, felgyorsult minden. Az első fele két nap volt, a második szinte két hónap. És éppen az érzelmek kialakulásáról maradtunk így le, mert az időigényes. Nem láttuk, csak azt, hogy egyik percben még ordítoznak egymással, a másikban már csókolóznak. Ilyen kapcsolat is van, de ehhez nem illik a végén a romantikus, szentimentális sírlátogatás a végén. Sajnálom, hogy elkapkodtad, talán ha később lesz időd és kedved kibővíteni a novellát, még több rajongót szerzel a párosodnak. Mert az eleje, még egyszer mondom, jó volt!
Mostanra kiderült, hogy tetszett is, meg nem is. Remélem, a negatívumok ellenére nem törtelek le.
Köszönöm, hogy időt szántál e hosszú történet megírásához, és további sok sikert kívánok a kihíváson!

A pontok:
1. IGEN
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
4. Tetszés: 4 pont

shanon widow 2014.02.12. 14:02:37

Szervusz, kedves alkotó!
Itt és most nehéz dolgom lesz... Alapjáraton nem zavar a slash, de ezúttal valamiért különösen irritált, pedig valóban kevés Draco/Charlie fic van, mégis... A dolog pikantériája, ami már eredendően jelen van, átcsúszott egy általam eléggé kikerült helyre. Indoktalanul lett slash történet, különösen a vége felé éreztem nagyon rossz ötletnek a dolgot, amely jórészt a karakterek kidolgozatlanságából fakadt.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? IGEN
Draco varázslók között maradt, bár a mágia nem volt annyira hangsúlyos - talán mert épp magától értetődik, mégis kicsit többet kellett volna szajkózni. Viszont végeredményben nem köthetek bele, bár ezt az autós részt kihagyhattad volna, mert önmagában nem volt jelentősége, pláne, hogy márkanévvel is elláttad.

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 4 PONT
Luna közbenjárása nélkül max. lenne, de mivel így sikerült klisére alakítani, négyet adok.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 2 PONT
Bár kiemelted, hogy OOC lesz, mégis zavart. Draco nyálgép volt, már az elején megijedtem, amikor a virágos holmik tömkelegében üldögélt. Férfiatlanul viselkedett, semmi fellengzés, semmi tartás, semmi gőg, mintha a tizenöt-hat éves énjét láttam volna, és ez később se változott a rezervátumban, ahol úgymond versengenie kellett volna, megkeményedni, megmutatni, hogy méltó sárkányász... Valahogy elfelejtette Malfoynak lenni, ami most inkább hátrányára vált, mint előnyére. Azért nem felejthette el teljesen, miben nőtt fel, ha egyes dolgokat nem is vettél figyelemben a könyvekhez képest!
Charlie-ra nem húzhatom rá az OOC skatulyát, mégis ellenszenves maradt. Nem értettem, miért viselkedik úgy Dracóval, és ez később sem vált egyértelművé. A végére ráadásul mintha egy teljesen más emberről olvastam volna, sírdogált, előtte pedig ömlengett... Fölérendelt szerepet szántál neki, majd tökéletesen rácáfoltál. Szélsőségesen bántál a karakterekkel, ráadásul az általad kitaláltak sem lendítették előre a cselekményt, pusztán kitöltötték. Nélkülük is megállta volna a helyét az egész, ha említés szintjén maradnak egy-egy mozzanatnál beépítve, az is elég lett volna, de azért becsülendő a próbálkozásod, mert nem rossz a fantáziálás, csak akkor jobban rá kell hasalni :)

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 3 PONT
Maga a rezervátumbéli élet működött; az is érthető volt, Draco miért választotta azt a pályát, azt a munkát. Amit jobban ki kellett volna dolgozni, az az emberek közti viszonyok - visszaköszön a karakter-probléma. Charlie viselkedése tök ellentmondásos az első csóknál, mert konkrétan megalázta az újonc fiút, aki még részeg is volt. Ehhez képest aztán tök gyorsan eltalált a lakásáig, amit nem értettem, pláne, hogy Lunával már rendesen beszélgetett, pedig elvileg még mámoros volt, vagy mi. A "szeretlek", a szeretkezés, az érzések kinyilatkoztatása is kapkodós volt és elég ömlengős. Időközben valahogy Leon halála is jelentőségét vesztette, mert a kezdeti nagy ellenállás túl gyorsan megszűnt ahhoz képest, mennyire fontosnak tartotta Charlie, és bár valóban ezzel zártad le a történetet, mégis elcsépelt lett.

5. Mennyire tetszett a történet? 2 PONT
Sokkal, sokkal, sokkal jobban át kell gondolni mindent. A meghatározott szószám nagy úr, jól kell felépíteni mindent, mert nem jó megoldás elhúzni az elejét, a közepét, végét meg összesodorni. Arányaiban hibádzik a dolog, és a karakterek úsztatták el, egyébként önmagában jó ötlet, hogy Draco új életet kezd :) Incselkednie kellett volna Charlie-val, felkelteni az érdeklődését, de ez épp kimaradt.

Nem szándékom lehúzni a történetet, viszont nem is tudok szuperlatívuszokban beszélni róla :(( Az is lehet, hogy csak nekem nem tetszik, amit sajnálok, de... Megmásítani nem tudom. Azért remélem, rávilágítottam pár olyan momentumra, amit esetleg egy másik történetnél figyelembe veszel! :)

mrsppiton 2014.02.18. 17:49:49

Kedves Író!

Csapat: IGEN

Kulcs: 5 pont
Klisés vagy nem, nekem tetszett így, szeretem az ilyen típusú történeteket. :) A kritériumoknak teljesen megfelelt, Lunához pedig illett ez a fajta hebehurgyaság.

Karakterek: 3 pont
Az elején tetszett a pennás rész, és tudom, hogy előre jelezted, hogy OOC-k a karakterek, így ebbe nem kötök bele, viszont Draco esetében ez már kicsit sok volt nekem, ezért nem tudok több pontot adni. Charlie nekem kidolgozatlan volt, rá is fektethettél volna legalább akkora hangsúlyt, hiszen ő volt a másik főszereplő. Ezt máskor meg kell próbálni egyensúlyba hozni. Én nem is gondolom, hogy baj lenne, ha valaki OOC karakterekkel dolgozik, viszont úgy hiszem, van egy kivétel, aki OOC-ként abszolút nem működik, ő pedig nem más, mint Luna. Annyira összetett, feltérképezhetetlen személyiség, hogy pont ebben rejlik az ő lényege, anélkül a viselkedés nélkül már csak egy "akárki" lesz, akit nevezhetsz éppen Lunának, de akár Katie-nek, Angelinának vagy bárki másnak.

Cselekmény: 3 pont
Valahogy nem éreztem összhangban az elejét, a közepét és a lezárást, nem voltak meg az arányok, és ezt főként a végén éreztem, valamint a kapcsolatuk kibontakozásában. Túlságosan elsietett volt, és ez esetben nagyon zavaróvá vált Draco OOC karaktere.

Tetszés: 3 pont
Jobban kidolgozva egy sokkal jobban értékelhetőbb történetet kaptunk volna, és itt leginkább a karakterekre gondolok, valamint arra, hogy még inkább össze kellene hangolni a szereplőket a cselekménnyel. Egy részletes történetterv például sokat segíthet. :)

Számomra ez egy közepes történet volt, viszont látszik, hogy az egyes hibák ellenére sokat dolgoztál rajta, ami elismerésre méltó. Ennél a ficnél is úgy éreztem, mintha a vége felé időhiánnyal küzdöttél volna, szóval, ha esetleg tervezed, hogy jobban kidolgozod a kihívás után, akkor sok sikert kívánok hozzá! :)

Köszönöm, hogy olvashattam, magas pontokat kívánok!

mrsppiton

kyraper 2014.02.23. 21:23:53

Kedves Író!

A kulcspárod kulcsfelhasználása sokkal jobban tetszett, de végül is a tiéddel sem akadt gondom. Klisé ide vagy oda, volt szerepe a történetben, jelen volt, nem panaszkodhatom. A csapatodnak is megfeleltél, ezen sincs mit ragozni.

A szereplőiddel már közel sem voltam ennyire kibékülve. Tudom, hogy Charlie-ról nem sok szó esett az eredeti könyvekben, bennem mégis él egy kép róla, ami a könyvek rövid kis jeleneteiből, valamint a fanficekből alakult ki, és az én Charlie-m nem ilyen, amilyennek leírtad. A vége felé már közelített, de ez a bunkó, flegma, szexéhes férfi nem az esetem, nem tudtam megkedvelni, és nem is szívesen gondoltam rá Charlie-ként. Aztán ott van még Draco, aki teljesen malfoytalan volt az elejétől a végéig. Nem volt semmi tartás benne, semmi gunyoros, élces megjegyzést nem tett, a büszkeség parányi kis szikráját sem láttam benne. Könnyen összetört, szenvedett, majd elsírta magát, szóval nem, ne haragudj. Luna még csak-csak elment, bár az, hogy állandóan jókor bukkant fel kicsit furcsa volt, zavart, már-már idegesített.

A cselekmény maga egyébként jó volt, tetszett az alapod, a megfogalmazás akadozott csak néhol. Nagyon csapongtál, az eleje szépen ki lett fejtve, aztán kicsit felgyorsult a cselekmény, a vége pedig egyenesen összecsapott volt a számomra. A két szereplőd túl hirtelen jött össze, leginkább Charlie jellemében volt furcsa ez az éles váltás. A szex lehetett volna rövidebben megírt, inkább sejtető, mint ennyire az arcunkba tolós, ez a rész furcsán hatott valahogy.

Ami viszont nagyon-nagyon tetszett, az a rezervátumos rész. Ezt ügyesen megírtad, foglalkoztál az ott dolgozó munkájának bemutatásával, a sárkányokkal, magának a rezervátumnak a leírásával, ez sokat javított a történeten. Örültem a párosodnak, igazán különlegesek, igaz, valahogy Harryt jobban szeretem Charlie mellett tudni, de Dracóval is szépen összeillenek. *-* Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy a végét bővítsd ki egy kicsit majd, hogyan olyan szépen, alaposan megírt legyen, mint az eleje, plusz Charlie-nak és Dracónak adj egy kicsit több időt, bővítgesd picit ezt a részt is, és akkor tényleg remek kis történet lesz ez.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 4 pont
3. Karakterek: 3 pont
4. Cselekmény: 3 pont
5. Tetszés: 3 pont

Czene Mariann 2014.02.27. 11:53:05

Kedves Író!

Bevallom őszintén, kevésnek érzem én a kulcsfelhasználásodat, hiába buherálta meg Luna a kerítést. Ez a történet inkább a rezervátum szóra lenne megfelelő, annak több, mint tökéletes is.
(izgalmas és érdekes ötlet volt a tanulása, szívesen olvasgattam volna még a sárkányidomárok képzéséről, és Draco múltjáról is)

Az, amivel bajom van, az a gyorsaság. Szédítően gyorsan egymás karjaiba esnek, aztán, szex, és boldogan éltek, míg meg nem haltak?
Nagyon klisé a vége :((

Csapat:
igen, mindig meglepődök Dracón és a sárkányokon, azt hiszem, hogy nem lehet többet kihozni, de itt sikerült neked.

Kulcs:
3 pont
Kevés volt.

Karakterek: 3 pont
Isten bizony nem bírok mit kezdeni azzal a mozzanattal, hogy levarázsolja Charlie a ruhát Dracóról :(
Draco meg megrémül, amikor bezárják őket a raktárba, de mégis szeretkezik?

Cselekmény: 3 pont
Gyors, túl gyors a raktártól.

Tetszés: 3 pont
Elnézést, a negyedik fejezettől elvesztettél engem :( Pedig ígéretesen kezdődött, ha lehet, bővítsd már ki!
És legyen lassabb a tempó, nem muszáj a szex sem.
(érdekes módon, most zavart hiába vagyok slasher, nem illik a történet első feléhez)

Üdv és ne haragudj rám!
Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)

lexfelon 2014.02.27. 15:31:41

Kedves Szerző!

Megfeleltél a csapatodnak?
IGEN

Kulcs felhasználása: jó ötletet hoztál, mégsem éreztem annyira hangsúlyosnak; hogy csupán amiatt jöttek volna össze, hogy összezártad őket.
3 pont

Karakterek: kiraktad az OOC figyelmeztetést, így ebbe nem kötök bele (még akkor sem, ha ez a típusú beleájulok-a-karjaidba Draco egyáltalán nem fogott meg), de még így is csak közepest tudok rájuk adni.
3 pont

Cselekmény: bevallom, a mű eleje jobban tetszett, a rezervátumos leírások kifejezetten élvezetesek voltak, magam előtt láttam a leírt képet. Onnan kezdve, hogy Charlie rámozdult Dracóra, engem kicsit elvesztettél.
3 pont

Összességében: voltak jó és kevésbé jó részek, de belőlem most semmilyen különösebb hatást nem tudtál kiváltani.
3 pont

Köszönöm, hogy olvashattalak.

lex, Kritika Klub

Clarey Quinn 2014.02.28. 01:43:13

Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Igen
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/3 pont
– Szerepelt benne a kulcsod, ráadásul hangsúlyos szerepet is kapott, viszont egy kicsit úgy éreztem, hogy sablonos megoldáshoz nyúltál, mintha biztonsági játszmára mentél volna rá, és valljuk be, ebben nem sok kihívás van.

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/2 pont
– Jelezted, hogy számíthatunk ooc-re, de ezt egy kicsit erős kilengésnek éreztem a canon jellemektől. Hűha, Draco inkább volt tinilány a szememben, mint férfi, és a kihívás lényege veszett el belőle, a malfoyság. Luna inkább volt egy saját szereplő, akinek ezt a nevet adtad, mint a könyvekből megismert, álmodozó boszorka.
És Charlie... A jellem, amit adtál neki nem volt kidolgozott vagy következetes, mintha nem gondoltad volna végig a szereplőt, akit szerettél volna megteremteni. Ezenfelül én annyira nem éreztem őt Weaslesynek sem, de ez legyen az én saram, mert eléggé szemellenzős vagyok velük kapcsolatban. :)

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/3 pont
– Nagyon furcsa volt az egész, azt hiszem, ahogy haladtál előre a történetben, egyre gyorsabban fogyott a lelkesed (vagy az időd?), és ez meg is látszik rajta. Az elején még odafigyeltél, aztán elkezdenek felgyorsulni az események, a vége pedig egyenesen oda lett vágva, mintha úgy álltál volna hozzá, hogy „legyek már túl rajta”. Sajnos emiatt én is így éreztem olvasás közben. Illetve, ha egy mód van rá, akkor kérlek, hogy a szexjelentet fogalmazd át, mert ez így nagyon nem passzol novellába.

5. Mennyire tetszett a történet? 5/3 pont
– Ha tartottad volna az elején meghatározott színvonalat, és kicsit jobban ügyeltél volna a karakterekre, akkor nyugodt szívvel adtam volna négyest a történetre, de így csak közepeset tudok. Ha úgy érzed, hogy van kedved feljavítani, akkor mindenképp javaslom, hogy vedd még elő, de ha tényleg nem az időhiány, hanem az elfogyott lelkesedés miatt lett feszítettebb a vége, akkor nem biztos, hogy megéri rágörcsölni.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
süti beállítások módosítása