edeskeseruseg_h.jpgKedves Olvasók!

Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.

CÍM: Apa és fia
CSAPAT: Hagyomány
KULCS: Édes keserűség
JOGOK: Rowling
MŰFAJ: általános, romantikus, visszaemlékezős
FIGYELMEZTETÉS(EK): szerintem nem OOC szereplők, de kis változás van rajtuk (mert az idő elteltével mindenki (meg)változik)
KORHATÁR: 16
TARTALOM: Lucius és Draco. Apa és fia. Egyikük sem gondolná, hogy mennyire hasonlítanak egymásra: belsőleg is, és nem csak külsőleg. De hogy még a gondolataik is! Ám ez nem kellene, hogy meglepő legyen, hiszen mind a ketten Malfoyok.
MEGJEGYZÉSEK: A történet két részből áll, az egyiket Lucius meséli, a másikat Draco.

A történet elolvasásához kattints ide!

Ne felejts el visszatérni, és véleményezni olvasás után! ;-)

Szerző: malfoykihivas  2012.11.25. 19:00 6 komment

Címkék: hetero draco lucius edeskeseruseg

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr634917558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virginie* 2012.11.26. 16:22:58

Kedves Író!
Először is: szerettem a választott hagyományodat. A Malfoyok pont ilyen népség, akikről könnyű elhinni, hogy évente megrendeznek egy pikniket a kiváltságos vendégeknek, és ahol a piknik mindig nagyszabású, izgalmas és elegáns - és ahol bármi megtörténhet :)

1. IGEN, teljes mértékben megfeleltél a csapatodnak.

2. Kulcs: édes is volt, keserű is volt, nagyszerűen használtad fel a kulcsot.
5 pont

3. Karakterek:
Lucius: számomra ő túlságosan lágy, érzelgős lett. Mindaz, amit Rowling által tudunk róla - hogy hideg, kemény, gőgös, erős, magabiztos és a végsőkig összeszedett - itt nemigen látszott rajta. Ám megmaradt a családszeretete, a Narcissa és a Draco iránti ragaszkodása, úgyhogy ezekért cserébe majdnem elnézem Neked a hiányosságokat vele kapcsolatban :)
Draco: sokkal elevenebbre sikerült, mint az apja, bár úgy érzem, őt kevésbé ismertem meg.
És egy valami zavart kicsit: mindkettejüknek szinte egyforma volt a stílusa. Nem különült el eléggé ,amikor nézőpontot váltottál, Draco is kicsit túl lágy és finom lett.
3 pont

4. Cselekmény: A piknikről magáról nem sokat tudtunk meg, jóformán Lucius és Draco emlékeiről, múltjáról szólt az egész. Nehezen tudok ilyenkor cselekményről beszélni, ez inkább egy hosszú monológ, gondolatsor volt kettejüktől. Ám amit elmondtál a múltról, Lucius és Narcissa kapcsolatának kezdetéről, az tetszett. Érdekes ötlet volt Narcissa előző házassága és Draco nem éppen makulátlan fogantatása :)
4 pont

5. Tetszett is, meg nem is. Néha úgy éreztem, erőlködsz, hogy mindent leírj, amit szeretnél, néha meg azt, hogy a gondolat közepén félbehagyod és lezárod. Sem Lucius, sem Draco nézőpontjának - illetve a történet - végénél nem volt sem csattanó, sem semmi befejezésszerű. Talán ha kicsit még dolgoztál volna rajta, tökéletesebb lenne.
3 pont

További sok sikert kívánok!
üdv,
Virginie

kyraper 2012.11.26. 22:28:33

Kedves Író!

Mindig izgalmas a számomra, amikor egy író E/1-ben ír egy történetet. Szerintem nehezebb megvalósítani, mint mondjuk az E/3 szemszöget, de úgy érzem, neked remekül sikerült. Kimondottan élveztem Lucius szemszögét olvasni, egyáltalán nem bánom, hogy érzelmesebbnek mutattad, mint ahogy a könyvből megismertük. Az emberek változnak é, és hiszem, hogy Lucius is változott idősebb korára. Draco része is remek volt, ő sokkal könyv-hűbb volt, de nekem ennek ellenére mégis egy leheletnyit jobban tetszett az idősebb Malfoy elbeszélése.

Szeretem azt a fajta hangnemet, amiben íródott ez a történet. Kicsit melankolikus, itt-ott szívszorító, máshol pedig elgondolkodtató. Igaz, nem volt fordulatokban bővelkedő, eseménydús maga a cselekmény, de néha nem is kell, hogy az legyen, ez a történet épp így volt jó, ahogy megírtad. Engem kellemesen elringatott, jó érzést hagyott bennem. Vagyis nem, mert még olvastam volna tovább. :D Talán azzal fogtál meg, hogy merted Luciust másképp ábrázolni, mint ahogyan szokták vagy ahogy elvárják, nem tudom, de a lényeg, hogy akármelyik részletét, bármelyik szereplőjét nézem a ficednek számomra mind tökéletes. Köszönöm az élményt!

Gratulálok, tényleg sikerült belopnia magát a szívembe ennek a kis történetednek. Sok sikert a továbbiakban!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Tetszés: 5

Hana Neko 2012.11.27. 20:23:38

Kedves író!
Nagyon különleges történetet adtál nekünk, köszönöm. Csodálatosan írsz, könnyen el tudtam merülni a világban, amit elénk tártál és csak azt sajnáltam, hogy olyan hirtelen vége lett. Igazán olvastam volna még egy kicsit tovább is. :)

A csapatodnak tökéletesen megfeleltél, imádtam a hagyományt, amit kitaláltál. Az eddigiek közül szerintem ez a történt volt, ami a legkreatívabban oldotta meg a csapattéma beépítését. Nekem nagyon tetszett. :) A kulcsodat szintén jól használtad fel, volt itt édesség, keserűség bőséggel.

Szerettem a karaktereidet, bár engem könnyű megvenni az OOC karakterekkel is, ha szépen fel vannak építve és itt erre nem lehetett panasz. Könnyen el tudtam hinni, hogy Luciust ennyire megváltoztatja a háború, bár először bevallom, furcsa volt így látni őt. Narcissa hűsége és szerelme megható volt, szinte bepárásodott tőle a szemem, ahogy olvastam, mert igenis kellenek az ilyen történetek is, ahol ennyire szépen kiderül, milyen is az, mikor egy nő komolyan szeret és a végsőkig ki tud állni egy férfi mellett.
Dracóról és Astoriáról már kevesebbet tudtunk meg. Kicsit hiányoltam, hogy bár Draco oldalát bemutattad, azt nem tudtuk meg, végülis mi az, amit Astoria meg szeret benne annyira, hogy szembe helyezkedjen a családjával egy alapvetően társadalmi pozícióját és megbecsülését elvesztett férfiért. De a kapcsolatuk ettől eltekintve is szép volt és benne volt az ígéret, hogy sok-sok év múlva ők is ugyanolyanok lesznek, mint Lucius és Cissy.

A cselekménnyel kicsit bajban vagyok, mivel a jelenben nem igazán volt esemény, a múltban viszont (főleg Lucius részéről) egy egész életet meséltél el nekünk, mégha néhol picit hiányosnak is éreztem. Főleg a végén. Nagyon szépen építetted fel, tetszett az elképzelésed Cissy és Lucius találkozásáról és az előző házasságról, a titkokról. Olyannyira, hogy ha megengeded, én részemről arra bátorítanálak, hogy később akár írd meg ezt a történetet külön is. :) Én biztosan elolvasnám, nagyon megfogott ez a múlt-ötlet és kíváncsi lennék azokra a részletekre is, amik kimaradtak ebből a történetből. :)
Egy dolgot azonban negatívumként kell említenem a cselekménnyel kapcsolatban ez pedig a csattanó hiánya. Sem Draco, sem Lucius történetének végén nem volt tetőpont, ami szépen lezárta volna az egészet és ettől bennem ott maradt a befejezetlenség érzése. Mintha elindítottál volna valamit, ami még várja, hogy lezárják.

Összességében nagyon tetszett, igazán meghitt hangulatba kerültem ettől a kis történettől, bár azért meg volt az a fanyar kis mellék íz is, amit a kulcsod megkívánt. Annyit még hozzá tennék azért építő jelleggel, hogy máskor próbáld valamivel jobban elkülöníteni a két szereplő nézőpontját, mert számomra például nagyon összemosódott olvasásnál, hogy hol ér véget Lucius része és hol kezdődik Draco elbeszélése. Persze a csillagok figyelmeztettek, de stílusban, mégha közel is áll két ember személyisége egymáshoz, akkor is van valamennyi különbség.
Ettől függetlenül azonban csodálatos élmény volt a történetedet olvasni, amit nagyon köszönök! Sok sikert a további véleményekhez és magas pontokat kívánok Neked! :)

Puszi,
Hana Neko

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 4
Tetszés: 4

MK Szerző 2012.12.04. 20:07:19

Kedves Virgine*!

Örülök, hogy tetszett a hagyományom, annak meg pláne, hogy a kulcs felhasználása is elnyerte tetszésedet. Luciusról annyit, hogy szerintem nagyon megváltoztatja őt a háború, valamint nekem a családjával szemben sosem olyan rideg, mint a külvilág felé. Dracóról talán tényleg kevesebbet írtam, de úgy éreztem, ő róla elég ennyi is. A stílus tényleg hasonló, de hát madarat tolláról, fiút…
Narcissa múltja nekem is nagyon tetszett, sehol nem olvastam még hasonlót sem, gondoltam, kipróbálom, miért ne. Örülök, hogy nem nyúltam vele mellé. A piknikről úgy gondoltam, inkább felvillantok egyet-egyet, így talán jobban bele tudtam építeni, mintha az épp aktuálisat írtam volna le elejétől a végéig.
Sajnos igazad van, néhol én is úgy éreztem, hogy erőltetett, de máshogy nem tudtam volna megoldani, amit szerettem volna. Lehet, hogy egyszer még nekiülök is kicsit átírom.
Köszönöm a vélemény és a pontokat, a Szerző.

Kedves Lana Devon!

Neked is csak azt tudom mondani, mint Virgine-nek a visszaemlékezésről és a piknik(ek)ről, karakterekről, illetve a házasságról. Olyan jó, hogy nyitottak vagytok az ötletre, nagyon féltem tőle, hogy emiatt lesz lehúzva a történet.
Köszönöm szépen, hogy írtál, a Szerző.

Kedves Kyraper!

Nekem pedig mindig öröm olvasni a kritikáidat. Nem tudom, nekem valahogy könnyebben megy az E/1, mint az E/3, de talán azért, mert jobban szeretek így írni. Mikor először olvastam Luciusról való soraidat a kritikában, hangosan felkiáltottam, hogy végre, illetve a köszönöm szavakat. Végre valaki szintén úgy gondolta, hogy ő is változhat. Mert szerintem nagyon is sokat változik az ember idős korára.
Örülök, hogy tetszett, és ismerem az érzést, mikor még úgy olvasnám én is tovább a történetet… Sajnos ez most csak ennyi lett. Az utolsó megjegyzés pedig az én szívembe lopta be magát. Nagyon szépen köszönöm! A Szerző.

Kedves Hana Neko!

Nagyon boldog vagyok a szavaidtól! Én sajnos nem hiszem, hogy csodásan írnék, inkább csak sokat fejlődtem, mióta elkezdtem. Örülök, hogy tetszettek a kulcs megoldásaim és a karaktereim is. Sajnos csak most hogy mondod, tűnik fel, hogy Astoriát tényleg nem fejtettem ki annyira, de ki tudja, hogy lehet, hogy egyszer kibővítem, akkor biztosan bele fogom írni! És szerintem megfogadom az ötleted, s megírom a múltat, mert annyira szerettem az ötleted, és szerencsére nektek, olvasóknak is tetszik.
A hiányérzet talán a mozgalmasság hiánya miatt maradt benned. Bevallom, szerintem sem tökéletesek a befejezések, de hirtelen nem jutott eszembe semmi jó, így inkább próbáltam a tanulságokkal
Máskor jobban ügyelek a szemszögváltásra, s örülök, hogy megemlítetted ezt is.
Köszönöm a szép pontokat, a Szerző

Herika+ 2012.12.06. 20:21:08

Csapat: igen
Kulcsszó:5
Karakterek: 3
Cselekmény: 3
Tetszés:3

Igen, megfelelt a csapatodnak és a kulcsot is remekül felhasználtad. Nekem a szereplők OOC-nek tűntek, Lucius és Draco is túl lágyra sikerült, de ez az én bajom. A két "mesélő" stílusa tényleg nagyon hasonló, talán jobban elkülöníthetted volna. A piknik, mint hagyomány jó ötlet, de talán kicsit jobban kifejthetted volna. Voltak benne érdekes elképzelések és jó megvalósítások, de néhol kicsit erőltetettnek tűnt. Ami a nekem a legnagyobb problémát jelenti, az a befejezetlenség. Nem éreztem a lezárást, sem Lucius, sem Draco részéről, és ez sokat levon a történet értékéből, pedig ez nem rossz írás. Lehet, hogy érdemes lenne a verseny végét követően kicsit dolgozni rajta - biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb is lehetne.
süti beállítások módosítása