Második kulcsunk a Malfoyok és a mugli világ találkozását örökíti meg:
mugli technológia. Lássuk, ki mit hozott ki belőle!

Történet 1 - Mugli varázslat

Történet 2 - Otthon, rémes otthon

 

Ha elolvastad őket, gyere vissza, és értékelj, véleményezz, pontozz!
Mindkét drabble esetében döntsd el, hogy:
Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? (adhatsz 1, 2 vagy 3 kockacukrot)
Mennyire tetszett a történet? (adhatsz 1, 2 vagy 3 kockacukrot)
Továbbá írd meg bátran (és persze kulturált formában ;-) ) a véleményedet. :-)
 

Szerző: malfoykihivas  2012.04.13. 17:00 8 komment

Címkék: ujjgyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr234371195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ancsa1537 2012.04.13. 22:07:39

Sziasztok Kedves Írók!

MUGLI VARÁZSLAT:
Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Tökéletesen. Három kockacukor, ez nem is kétséges. Ráadásul a végén az a párhuzam a varázslók és a muglik, valamint Ron és Draco között különösen tetszett.

Mennyire tetszett a történet?
Duzzogva adok három kockacukrot, mert szívem szerint úgy harminchármat adnék.:-) Ez a páros nem is annyira régen lopta be magát a szívembe, és azóta csak egyre inkább beleszerelmesedtem. Köszönöm, hogy rájuk gondoltál, imádni való történet lett. Gratulálok!

OTTHON, RÉMES OTTHON
Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Semmi kivetni valót nem találtam, nekem ez is három kockacukor. Azért szegény Dracót nem kímélted! :-)

Mennyire tetszett a történet?
Nem tudom, hogy mi volt a baj, talán csak hiányzott egy kis párbeszéd belőle? Nem tudom, de a két kockacukor akkor is jár. Köszönöm, hogy olvashattam!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Sziasztok, Ancsa! Kritika Klub (Megtalálsz minket a Merengő Fórumán. :-D)

Kyraper 2012.04.18. 19:14:36

Mugli varázslat

Kedves Író!

Oké, én tényleg megpróbáltam elfogulatlanul hozzáállni a történetedhez, de már figyelmeztetésben szereplő slash felirat megdobogtatta a szívem, a párossal meg totálisan levettél a lábamról! Dracon. Látom, Ancsám is totál elolvadt. :P

Na, de komolyra fordítva a szót, miután túljutottam az örömködésen, és újra elolvastam a történeted, immár ténylegesen a nyelvezetre, a kulcsbeépítésre, és egyéb fontos szempontokra odafigyelve megállapítottam, hogy még sokkal jobban tetszik második olvasásra. Nagyon nehéz ilyen kis rövid történetben mély érzelmeket ábrázolni, Neked mégis sikerült. Azzal a pár mondattal, amiben lefestetted Draco Ron iránti, már jó pár évvel ezelőtt szárba szökött érzelmeit, számomra elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy elfogadjam, szerelmes Ronba.

Aminek különösen örültem az az volt, hogy Ron nem az az ostoba, suta, hogy Draco szavaival éljek, lágyagyú valaki volt, hanem már érett, felnőtt férfi, aki átlátott Dracón. Különösen imádtam az E/1 szemszöget. Nem ragozom tovább, tetszett, kellemes érzéseket hagyott bennem, jó volt olvasni.

Köszönöm az élményt, gratulálok ehhez az egyperceshez!

Puszi, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;))

Kulcs: 3 kockacukor
Tetszés: 3 kockacukor

Otthon, rémes otthon

Kedves Író!

Jó, már érzem, hogy ezen a kihíváson ki fogtok nyírni, főleg, ha a kedvenc párosaimat hozzátok. :D Csak így tovább, tessék bátran Drarryket, meg Draconokat írni. *.*

Igen, elismerem, hogy itt is rendesen levett a lábamról a páros. Viszont olvastam már olyan Drarryt, amire minden elfogultságom mellett sem tudtam boldogan mosolyogni. De ez nem az a történet volt. ;) Bár rövid volt, de vicces, ötletes és nagyon megmosolyogtatott. Szegény Dracóval szépen elbántál, és Harry vigyorgó arcát megnéztem volna, amikor hazaért. xD Á, imádom Őket együtt, most újra megállapítottam. :P

Mellesleg a kulcsmegoldásod tetszett, ügyesen oldottad meg. Aranyos kis szösz lett ez is, még mindig vigyorgok rajta. Nagyon jó ötlet volt Lunáéktól ez az ujjgyakorlat feladat, és minden elismerésem a Tiétek, amiért a történetek írása mellett bevállaltátok! Neked pedig külön köszönöm, hogy Drarryt kaptunk. ;) *ölel*

Szívből gratulálok, köszönöm, hogy olvashattam, élmény volt!

Puszi, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;))

Kulcs: 3 kockacukor
Tetszés: 3 kockacukor

Etti2011 2012.04.22. 13:44:04

Mugli varázslat

Kedves Író!
Kulcs: 2 kockacukor
Tetszés: 1 kockacukor.
Tudom, hogy ezek a történetek nem arról szólnak, hogy mindent részletesen kifejt benne az író, de én most valahogy nagyon hiányosnak éreztem a jeleneteket. Valahogy jobban meg kellett volna határozni Draco és Ron jellemét.

Etti2011 2012.04.22. 13:45:45

Otthon, rémes otthon

Kedves Író!

Kulcs:3
Tetszés:3
Nagyon tetszett a történet, teljesen el tudtam képzelni Dracót, ahogy rettentő büszkén üldögél a székében, mert úgy gondolja, hogy át tudta verni a Mugli-technológiát. Harry leleményessége nem ismer határokat. Azért én is remélem, hogy Potter hasonlóan megértő volt, mert Draco viselkedése példaértékűnek számít.

czenema · http://www.fanfic.hu/merengo/viewuser.php?uid=11282 2012.05.07. 13:02:47

Kedves Írók!

Köszönöm a tökéletes történeteket :)

Mugli varázslat című történet
Kulcs: 2. Tetszett ahogy Ron elkápráztatja Dracót a mi életünk tárgyaival. (bár szerintem nem mindegyiket találnám el, hogy micsoda...)
Tetszés: 3.
Éljen a romantika!Dracónak jól áll a tagadó szerelmes állapota, Ronból meg ki sem néztem ennyi ravaszságot, szépen megleptél!

Otthon, rémes otthon:
LOL édes otthont írtam...
freudi elszólás, mert ez az otthon minden gond ellenére édes!
Kulcs: 3 a tányérok és a mosógép szörny különösen tetszett, de az összemosott színű ruhák is nagyon aranyos asszociációk :)
Tetszés: 3+++
Én ezen akkorát röhögtem!
Főleg az utolsó mondat édes, de annyira jellemző mindkettőjük húzása :) Draco ahogy a varázslat felé nyúl, és Harry ahogy meggátolja azt :D
Nagyon-nagyon köszönöm!!!

Mariann, Kritika Klub Tag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán).

Narce 2012.05.27. 15:38:26

Kedves Írók!
Előre bocsátom, nem vagyok nagy slash-barát, de ennyit azért elbírok belőle. Sőt! :) a pontjaim:

Mugli varázslat:
kulcs: 3
tetszés: 3. Érdekes páros volt a Draco/Ron, de minden nagyon rendben volt. Draco kifejezetten tetszett, a gyerekes duzzogással meg tagadással, és Ron egy érett, felnőtt emberré vált, tetszett ez a jellemjavítás.

Otthon, rémes otthon:
kulcs: 3, bár azért mégsem voltak annyira muglik ezek a kütyük, mint kiderült :P
tetszés: 3, vicces volt, aranyos, szórakoztató, kellemes rövid olvasmány.

Alcyone, Kritika Klub-tag (a Merengő fórumán megtalálsz minket)

Sophy Black 2012.05.30. 19:54:02

Sziasztok!
Nagyon aranyos történeteket írtatok, le a kalappal előttetek!

Mugli varázslat:
Kulcs: 3 kockacukor
Gyönyörűen építetted bele, szinte láttam magam előtt a szökőkutat.
Tetszés: 3 kockacukor
Nagyon jól ábrázoltad Dracót és Ront, tetszett, hogy adtál hozzájuk egy kis pluszt. A párosért meg külön pirospont, imádom a szokatlan párosokat! A varázsvilág, illetve a Draco és Ron közötti hasonlat nagyon tetszett, remekül ábrázoltad vele a közöttük lévő különbséget, a történet is szépen volt megfogalmazva.

Otthon, rémes otthon:
Kulcsok: 3 kockacukor
Azt hiszem, ezt nem nagyon kell magyarázni, nagyon ötletesen használtad fel a kulcsokat.
Tetszés: 3 kockacukor
Imááádtam! <3 Nagyon jól ábrázoltad a Draco és Harry közötti ellentétet, és mindezt remekül megfűszerezted egy csipetnyi humorral. Nagyon jókat nevettem a fogakat növesztett mosógépen és a rózsaszín ingeken, az utolsó mondat pedig nagyon ütött.

Köszönöm mind a kettőtöknek, hogy megírtátok ezeket a szösszöket, gratulálok hozzájuk! :)
Puszi: Sophy Black

CielTheGayLord 2012.05.31. 16:35:50

Mugli varázslat

Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?

Nagyon tetszett, természetesen három kockacukor. Igazán jó húzás volt így adni egy pofont Dracónak. ;]

Mennyire tetszett a történet?

Akadt már dolgom Draco/Ron sztorikkal, de sajnálatomra egyik sem fejtette ki, hogy mit lát kedvenc szőkém ebben a balfácánban. :D Nem is ezért vonok le egy kockacukrot, hanem Draco karaktere miatt; nem éreztem őt valósnak, és bosszantott ez, végig bennem volt, hogy neki csak a neve Draco, ő nem az, akit ismerünk. Két kockacukor.

Otthon, rémes otthon

Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?

Szépen illeszkedett, nem lehet rá semmi panaszom. :3 Elképzeltem Draco fejét, mikor meglátta a rumlit… :D Harrynek jár egy pacsi, neked pedig három kockacukor.

Mennyire tetszett a történet?

Hm, végül is tetszett, még is maradt bennem egy kis hiányérzet – látom, ezt már más is feltűntette… ha esetleg Harry betoppant volna a végére, hogy együtt rakjanak rendet, hármat adnék, így viszont hiányzott a csattanó a végéről. Két kockacukor.

Üdv: LoWeDrUmAnDbAsS, Kritika Klub
süti beállítások módosítása