A Malfoyok vonzerejének senki nem tud ellenállni - Scorpius szerencséjére...

CÍM: Ember tervez, Ámor végez
CSAPAT: Scorpius
KULCS: "És te azt mondanád éppen, hogy ő nem szerethet téged, mikor mint a folyó, elönti a bizonyság a szíved." (Koncz Zsuzsa: Susanne)
JOGOK: A Harry Potter univerzum J. K. Rowling tulajdona, én csak kölcsönvettem, a történet megírásából semmilyen anyagi hasznom nem származik.
MŰFAJ: novella
FIGYELMEZTETÉSEK: slash
KORHATÁR: 12
TARTALOM: „Scorpius Malfoy mindent megkapott, amit csak akart. Az emberek azt gondolták, ennél nem is kívánhat többet, és meg voltak győződve arról, hogy ő tökéletesen boldog. Aki azonban így vélekedett, nem ismerte Scorpiust igazán. Vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet pénzen megvenni.”
MEGJEGYZÉSEK: nincsenek

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.10.22. 19:00 10 komment

Címkék: slash scorpius kulcs1

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr433301252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

draconia 2011.10.22. 21:15:05

Túl sokat ide sem fogok írni, a történet kerek volt, egész, igaz, nem volt egy különös, kirívó ötlet, egyszerűen egy normális kis jelenet volt, kellemes hangulattal, simulékony, gördülékeny fogalmazással.

Karakterek rendben voltak, picit több leírásnak örültem volna, de nem volt gond így sem. Nem rengette meg a világomat sem negatív, sem pozitív értelemben, egy korrekt kis munka volt.

További sok sikert, nem rossz egyáltalán. Üdv, dr

Kulcs: 5 - úgy érzem, benne volt.
Karakterek:4 - nem tudjuk, milyenek, nem volt gondom velük.
Cselekmény: 3 olyan túl sok minden nem történt
Történet: 3 ld. fent

Ancsa1537 2011.10.22. 21:58:17

Kedves Író!

Kulcs: 5
Nekem megfelelt annyira amennyire benne volt, bár, hozzáteszem, nem volt igazán hangsúlyos.

Karakter: 5
Viszonylag nehéz nem karaterhűnek lenni egy új generációs történetnél... :-)))

Cselekmény: 4
Nem történt sok minden, ami történt arról sem igazán tudtunk meg semmit, de jó volt ez így is.

Történet: 5
Nekem tetszett. Könnyed kis olvasmány volt, happy enddel a végén, ami nekem szinte lételemem, meg is köszönöm Neked. Nem akarom ragozni, jó volt, ahogy volt. Igazán élveztem. Köszi!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

sevsnape78 2011.10.22. 22:49:15

Kedves Író!

Egy könnyedebb stílusú történetet olvashattam, ami ugyan nem hagyott bennem túl mély nyomokat, de tetszett.

Kulcs: 5pont - Benne volt a történetben, teljesen rendben volt, nincs mit hozzáfűznöm.

Karakterek: 4pont - Nem ismerjük őket igazán, így az Írók szabadon fantáziálhatnak róluk.

Scorpius egy árnyalatnyival jobban tetszett, megvillantottad a Malfoy vonalat benne, Al viszont olyan kis jelentéktelen maradt. Ezért nem tudok maximum pontot adni. Szerintem fontos, hogy bár nem tudjuk pontosan, hogy milyenek is lennének ők, kell valami plusz, valami, amellyel megfognak. Nem tudtam közel kerülni hozzájuk, és ők sem hozzám. A mellékszereplők itt lényegtelenek voltak.

Cselekmény: 4pont - Nem túl sok minden történt, vagyis szinte semmi különös. Adott volt egy szituáció, amit Te megragadtál, és megírtál. Gyorsan lerendezted itt a vége felé az eseményeket, ami nekem azért tetszett főleg, mert én személy szerint nem rajongok az akciódús történetekért. Kicsit jobban felépíthetted volna Scorpius és Al kapcsolatát, voltak bennem hiányérzetek ezzel kapcsolatban, ezért nem adtam maximum pontot.

Történet: 4pont - Élvezhető volt, olvasatta magát, a többit pedig már leírtam eggyel fentebb. :)

Gratulálok, és további sok sikert és pontot a kihíváson!

Rosebimb 2011.10.23. 18:13:47

Nem nagyon fogott meg :( Jó volt egynek, de elkalandozott a gondolatom, két nap múlva szerintem nem fogok emlékezni rá. Bocsi a kemény szavakért.

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
3, nem volt valami hangsúlyos

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
4, nem volt teljesen jó

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
4

4. Mennyire tetszett a történet?
2

rosemalfoy 2011.10.23. 19:20:18

Kedves író!

Kulcs: 5
Benne volt a történetben, nem kell ezen mit ragozni. :)

Karakterek: 5
Nekem tetszettek a karakterek, amiket alkottál, hisz a nextgennél te magad alkothatod meg őket.

Cselekmény: 4
Kicsit hiányzott a történetből nekem, maga a két fiú kapcsolata.

Történet: 5
Élvezetes volt, egy egyszerű kis esti olvasmány. Köszönöm, hogy olvashattam. :)

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )

The Seventh Morning 2011.10.28. 14:59:45

Kedves író!

Nagy reményekkel vágtam neki a történetnek (a csapatod eddig olyan szépen teljesített), de végül valahogy mégsem azt kaptam, amit szerettem volna. Nem, nem volt olvashatatlan, de kiváló sem. Egy erős közepes, sem jobb, sem rosszabb. Ez a legjobb jegy, amit meg tudok ajánlani neked. És hogy miért?

Először is időnként következetlenül ragozol (eljutott a tudatába - helyesen: eljutott a tudatáig, stb.), ez pedig levon az olvasásélményből. Tudom, írás közben nehéz a maximumot nyújtani, hiszen akkor inkább a mondandóra figyelsz, de egy jó bétának/gammának azért ki kellene szúrnia az ilyen következetlenségeket. Máskor kérd meg, hogy figyeljen a fogalmazásra is.

Aztán itt van az is, hogy pedzegeted a lélektant (pl. Scorpiusszal kapcsolatban), de nem bontod ki rendesen, pedig erre érdemes lenne időt szánni? Miért? Azért, mert a történet több dimenziós lesz tőle, nem csak események lineáris felsorolása. Ha azt akarod, hogy a sztori éljen, lélegezzen, és igazán nagy hatást gyakoroljon az olvasóra, akkor érdemes jobban kibontani a szereplők érzelmeit.

Viharszínű - tetszik az összetétel, szeretem a szinesztéziákat. Tehettél volna kicsit többet az írásba, mert a hiányos lélektan réseit azért ki tudja tömködni a szép megfogalmazás itt-ott, ha nagyon muszáj. Ha a kettő együtt van jelen, az pedig általában nagyon jó ficet jelent.

És akkor egy kicsit a mű témájáról. Elemi vonzalom... komoly téma, és sajnos úgy érzem, egy kicsit elnagyoltad. Leírtad, hogy van, és higgyük el, de mégis, ilyen gyorsan? Persze, tudom, hogy létezik szerelem első látásra meg minden, de a való életben ennek is kell egy kis idő. Vonzalom gyorsan kialakulhat, de az a fajta olthatatlan, végtelenül erős vágyódás, amit leírtál, számomra kicsit sok volt.

Arról nem is beszélve, hogy iszonyú gyorsan haladsz. Alig kezdődött el a történet, a napok máris hetekké bővülnek, miközben nem volt időnk megismerni sem a szereplőidet, sem az ügyet. Apropó ügy...

Azzal, hogy egy olyan ügyről beszélteted őket, amit nem osztasz meg az olvasóval (és meg merem kockáztatni, te magad sem ismersz) érdektelenné teszed az erre vonatkozó részeket. Legalább azt közölhetted volna, milyen jellegű a bűntény, mert így tényleg nem foglalkoztatja a fenét sem, hogy most mit is csinálnak. Igazából így "üresen" csak egy - igen gyakran használt - indoknak tűnt arra, hogy összekényszerítsd a szereplőid. Sokkal hihetőbb lett volna a szituáció, ha rálátást engedsz a történtekre, és elmagyarázod, milyen ügyről is van szó, ezzel felkeltve az olvasó érdeklődését.

Ugyanez vonatkozik Al és Rose roxforti beszélgetéseire is. Nem tudunk meg róluk szinte semmit, csak az, hogy voltak, és hogy igen melankolikus hangulatban teltek. De ez nem elég. Egy ilyen rövid ficbe nem tehetsz hasonló töredékeket. Megzavarod vele az olvasót, aki arra vár, hogy legyen jelentősége az adott résznek... mindhiába. Csak benne volt, hogy meglegyen a kívánt oldalszám, mindenféle funkció nélkül. Fillerek (merthogy így hívják az ilyen részeket) egy ilyen nyúlfarknyi novellában? Tényleg ennyire nehéz volt teljesíteni a háromezer szót?

Kedves író, azt kell mondanom, ezzel a művel most nem sikerült igazán jó benyomást hagynod. Látom az alapötleted, tudom, hogy ebből mi mindent ki lehetett volna hozni... de ahhoz bizony még rengeteg plusz oldal kellett volna. Azt tanácsolom neked, hogy máskor ne sajnáld az ujjaid, tessék csak gépelni, hosszan, kifejtősen. Akkor marad időd belemenni a lélektanba és a mű központjában álló cselekménybe is, nem marad vázlat szinten, egy dimenziósan az írás. A fogalmazásoddal nincsenek nagy problémák (egy-két apróság van, de azokat egy jó béta kiszúrja), gördülékeny, kellemes, látszik, hogy érdeklődsz a művek mélyebb vetülete iránt is, csak össze kellene rántani a dolgot egy teljes egésszé. Legyen benne minden, ne csak azok a pillanatok, amik a megértéshez FELTÉTLENÜL szükségesek, és akkor rendben lesznek a hasonló írásaid. Sok sikert!

The Seventh Morning

MagicThunder 2011.10.28. 17:03:00

Kedves Író!:)

A történeted rövid, könnyed - tehát egy délutáni kis olvasmánynak teljesen megfelel, szerintem. Persze, ha több időt szánsz a dologra, behatóbban megismernénk a szereplőket, és a cselekmény is bővebb lenne:) Tehát a pontok:

Kulcs: 5 - Ez elég egyértelmű: benne volt.

Karakter: 5 - Az, hogy nem tudtunk meg többet róluk, az rendben van, hisz' egy ekkora terjedelmű műben nem kaphatunk teljes képet a szereplők lelkéről:) Másrészt pedig Albus és Scorpius eleve olyan szereplők, akikről nem tudunk meg sokat a könyvben, így végül is szabadon alakíthatóak. Pozitívum, hogy Scorpiusban felfedezhetők malfoyos vonások - az pedig nem is szükségszerű, hogy olyan legyen, mint az apja/nagyapja -, és Albus is félénk, amit egy Potter-fiúról szintén el tudok képzelni.

Cselekmény: 4 - Ennél talán több is lehetett volna, illetve inkább azért 4 pont, mert kissé túl hétköznapias jellege van. Bár ez tényleg a két szereplő hétköznapjaiban játszódik, egy teljesen átlagos probléma vetül föl, akár a valóságban, mégis ez az érzésem.

Történet: 5 - Nekem tetszett! Tisztességes kis iromány, amúgy semmi probléma nem volt vele:)

Emyke 2011.10.29. 14:16:29

Kedves Író!

Nekem tetszett ez a könnyed kis történet.Nagyon szerettem Albust,eddig még csak az MK keretein belül olvastam nextgen történeteket, de nem kétséges, hogy ő a kedvencem. Ami nem tetszett, hogy a régmúltból nagyon gyorsan ugrottál a jelenbe, de végül is remekül megoldottad.

A karakterek hitelesek voltak, már amennyire ismerem az ifjakat. Scorpiust is jó volt ilyennek olvasni, Rose jelleme is aranyos volt.

A cselekménye: Csak azt nem értettem, az aurorok kit kerítettek be a támadásnál, és kicsit írhattál volna arról az ügyről is, amin dolgoztak, hogy sikerült lezárniuk, de a lényeg a kettejük egymásra találása volt, amit szépen oldottál meg.

Kulcs: szépen vitted bele:)
Köszönöm, hogy olvashattam, Emyke- Kritika Klub;)

mese2626 2011.10.29. 20:29:18

Kulcs:5
Karakterek:4
Cselekmény:4
Történet: 3

Lilcsyke 2011.11.05. 20:32:32

Szia!
Bocsibocsi, rövid leszek, mert iszonyúan el vagyok maradva, és a legtöbbet már elmondták előttem. Szürke - ez a szó illik a ficre. Se nem ilyen, se nem olyan, nem kimagasló, de nem is rossz. Volt eleje, közepe, vége, egy rendkívül alap szituáció, két főszereplő, és ennyi. Bennem sem hagyott túl mély nyomot, de rossz érzést sem. Köszi, hogy olvashattam :)

Pontok:
Kulcs: 4
Karakterek: 4
Cselekmény: 3
Történet: 3
süti beállítások módosítása