magus_kerites.jpgKedves Olvasók!

Jó szórakozást kívánunk a mai történethez!

Cím: Körbezárva
Csapat: Bűvész
Kulcs: kerítés
Jogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a magam, és remélhetőleg mások szórakoztatására.
Műfaj: kicsit romantikus, kicsit humoros, általános történet
Figyelmeztetés: slash, ezen felül különösebben semmi
Korhatár: 16-os
Tartalom: Dracót egy kis ráhatással nem éppen arra ítélik, amire számított volna. Még ennél is jobban meglepődik azon, hogy végül az átoknak hitt büntetés milyen sorsfordítóvá válik. Jóval kellemesebb értelemben, mint azt bárki is gondolta volna. Hogy egy Malfoy ne riadjon vissza a fizikai munkától, és tolerálja a muglikat? Abszurd.

Kattintsatok ide, és olvassátok el a történetet!

Szerző: malfoykihivas  2014.02.05. 19:00 11 komment

Címkék: slash kerites draco

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr515793056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virginie* 2014.02.06. 17:37:59

Kedves Író!
Nagyon sok minden tetszett a történetedben, mindig öröm kidolgozott, kerek, és főleg befejezett, "de még akármi is lehet ezután" drarryt olvasni :)
A csapatodnak tökéletesen megfeleltél. Draco mugli világba került, beilleszkedett, magára talált. Igen, eleinte utálta, és később is visszavágyott mágusföldre, de büszke voltam arra, milyen sikereket ért el a muglik között.
A kulcs is nagyszerű lett. A kerítéssel hoztad össze őket, először, és később is. Harry változtatgatott, Draco morgott, majd a végén nagyon szép gondolat, hogy a kerítés elkészültével a bűbájoknak hála, Draco házon belül varázsolhat is.
A karakterek szimpatikusak, élőek, összetettek lettek. Ügyesen dolgoztál Draco aranyvérű neveltetésének következményeivel, ugyanakkor macskaszerűen a talpára esik minden helyzetben. Harry komoly, visszahúzódó, felelősségteljes, és persze Teddy megmentője :) A kettejük kapcsolatának bemutatását éreztem elkapkodottnak, de valószínűleg itt zavart meg Téged a szószámhatár, amit jeleztél is. Erre a részre - a cslekményen belül is, a novella közepe táján - ráfér majd a bővítés.
A cselekmény is rendben volt, leszámítva, hogy olvastam volna szívesen még hosszabban, részletesebben is.
És tetszett. De ezt már mondtam. Akkor most jöhetnek a pontok:

1. IGEN
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 4 pont
5. Tetszés: 4 pont

További sok sikert kívánok a kihíváson, és köszönöm, hogy olvahattam a művedet!

Anikó Lukács 2014.02.06. 17:43:41

Kedves Író!

Még csak nyomoznak a mi kedvenc Dracónknál ezek a jól sikerült úriemberek, de már elkezdem írni a kritikát, nehogy kifelejtsek valamit. Mert már most elöljáróban el tudom mondani, hogy ez valami zseniális!
Az imént fulladtam meg félig a müzlimben tőle. (Jepp, reggeli ilyenkor, a vizsgaidőszak nem kedvez a bioritmusomnak.)

Semmi gond, már a monitort is leköptem, annyira vihogok. Ha lelököm a tálat, gond egy szál sem, a macskám néha más fajbeli jószágnak érzi magát, úgyis megeszi... Elhatároztam, hogy végigpontozom ezt a kihívást, és milyen nagyon jól tettem!

1. Csapat: IGEN
Kész, ezen nincs mit ragoznom. Dracót úgy hajították ki, hogy csak úgy nyekkent, őrá meg még a nap is jobban süt hirtelen. Imádom, hogy nem rekedt meg egy helyen, hanem ha már lehetősége nyílt rá, körbejárta a helyeket, amik után érdeklődött, mindent megnézett, amihez kedve szottyant, kimerítette a dolgozzunk mugliknak tervezetet.

Rajongok ezért a sztoritért, nem tehetek róla.

2. Kulcs: 5/5
Nem tudom, mit kéne ezen ragoznom. Szerettem, hogy Draco építkezési vállalkozó lett, hogy pont kerítéssel bízta meg és pont Harry - pláne imádtam az átvitt értelmét is, kész, pont, slussz. Raknék csillagot is, ha számítana valamit.

3. Karakterek: 5/5
Nagyon sokat nevettem Dracón. Egy szarkasztikus kis seggfej volt az elején, de iszonyúan szeretni való. Teddy cuki, Harry pedig Harry. Én csak dicsérni tudom őket. Kész.

4. Cselekmény: 5/5
Nem tudlak hová magasztalni lassan. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de nekem különösen kedves, hogy Draco/Harry történet lett belőle. Manapság kevés a jó, hosszabb hangvételű történet belőle, ez pedig elég finom darab.
Az különösen tetszett benne, hogy hiába a hosszú idő, nem éreztem elkapkodottnak semmit. Nekem minden összepasszolt, mint a sunyi kis kirakósok: nem volt hiányzó rész. Minden felmerülő kérdésemre választ kaptam, egyszerűen élvezet volt olvasni.

5. Tetszés: 5/5
Szinte dorombolok, ne viccelj! Simogatom a kis buksid ezért a sztoriért, bárki légy is. Akarok tőled több ilyet olvasni. Légyszi!

heloise

Hana Neko 2014.02.06. 18:49:28

Kedves Író!

Hűha! * - * Nagyon kíváncsi lennék arra a „kifejtett” verzióra, mert ez már így önmagában is csodálatos élmény volt. Eleve nagyon szeretem a drarryt, úgyhogy már nagyon vártam, mikor bukkan fel az első a kihíváson. Még most is úgy vigyorgok, mint a macska, ami tejszínt nyalt, teljesen levettél a lábamról. * - *

A csapatodnak maximálisan megfeleltél, jó nagyot csobbant Draco abban a bizonyos mélyvízben. Nagyon tetszett, ahogy feltalálta magát és neki indult, az egész kicsinyes „bosszúja”, ahogy megfuttatta az aurokat… Nagyon illett hozzá, végig vigyorogtam a történet elejét. Egyszerűen zseniális! Akár csak a kulcsod felhasználása, kíváncsi voltam nagyon, hogy végül miféle kerítés fog megfelelni Harry igényeinek. =3

A karaktereid önmaguk maradtak, Draco egyszerűen zseniális volt, nagyon sokszor kellett visszafognom magamat, hogy tekintettel tudjak lenni a szomszéd íróasztalnál dolgozó főnökömre és ne nevessek hangosan egy-egy megjegyzésén, replikáján. Harry is önmaga volt, védelmező, erős, határozott, aki nem fél a sarkára állni, mikor valami nem tetszik neki. Teddy pedig… Hát érte igazán odáig voltam, az egyik személyes kedvenc jelentem volt, amikor a krétáit pakolta a Dracótól kapott tálba. * - * Annyira nagyon szép lett az a jelenet… (Diszkréten félrevonul öt percig sóhajtozni, mielőtt tovább írna…)
Williamson karakterét külön kiemelném, a saját szereplőid közül nekem ő lett a kedvencem, attól függetlenül, hogy nem sokat szerepelt.

A történetvezetésed nagyon szép volt, nagyon tetszett az eleje, amikor Draco a saját útját kereste. Bár meglehetősen nagy vonalakban vázoltad csak fel, hol merre járt azalatt a két év alatt, mégse éreztem úgy, hogy bármi hiányozna. Megmutattad honnan indult, hová jutott el annak ellenére, hogy a terjedelmi határok érezhetően keretek közé szorítottak. A történet második felénél már kicsit jobban éreztem az elnagyoltságot, tényleg nagyon-nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mit hozol ki ebből, ha nem szorítanak keretek közé a kihívás szabályai. :)
Ennek ellenére én szép kerek egésznek éreztem a történetedet valószínűleg a stílus miatt. Gördülékenyen és nagyon szépen írsz, ahol a szószám miatt nem tudtál valamit kifejteni ott is nagyon szépen éreztetted az idő múlását, vagy a kimaradt dolgokat. „Negatívumként” legfeljebb annyit lehetne felróni neked, hogy Harry és Draco rettentő hirtelen került közel egymáshoz, de azt hiszem, ez is inkább a maximum szószám rovására írható, nem a tiédre. :)

Ha eddig nem lett volna egyértelmű: Imádtam. * - * Tényleg és rettenetesen. * - * Van egy halovány gyanúm, hogy ki lehetsz, de annyit még azért nem olvastam a magyar fandomban, hogy biztos lehessek a dologban, úgyhogy nagyon kíváncsian várom, hogy kiderüljön, ki „követtel el” ezt a történetet. :) Mindenesetre nagyon szép pontokat kívánok Neked és alig várom, hogy a Kihívás után olvashassam majd azt a bizonyos kibővített verziót. :)

Puszi,
Hana Neko

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Tetszés: 5

Baylon 2014.02.06. 19:17:21

Kedves Író!

Elöljáróban: nem szeretem a slash műfajt. Még azt is mondhatnám, hogy antislasher vagyok, egyszerűen nem, és nem is szoktam olvasni, mert úgysem tudnék szép véleményt írni róla, de most belebotlottam itt a kihívásban ebbe, tehát muszáj. Próbálok elvonatkoztatni tőle, de a kritika egy szubjektív dolog...

1. CSAPAT: Igen
Abszolút, és még milyen tökéletesen! Draco hipp itt, hopp ott, a Foltozott Üst másik felén. Rosszabb volt, mint egy hidegzuhany, és kárörvendőn vigyorogtam, hogy hajjaj, micsoda pofáraesés lesz ebből...

2. KULCS: 5/5
Illetném csillaggal is, ha számítana valamit, ugyanis annyira belefeledkeztem a történetbe, hogy utólag esett le, hogy jé, a kerítés a kulcs! Hű, milyen jól belesimult! A végén pedig igazi kulcs lett a kulcsból, lévén a kerítés védi Dracót... kiráz a hideg, olyan frappáns lett.

3. KARAKTEREK: 5/5
Draco zseniális. Padlóig olvaddtam minden egyes sortól, ahogy emberré fejlődött, mint ahogy Harry is megjegyezte. Olyan jó ötlet volt körbevinni a világon, sokkal élvezhetőbb lett így, mint bekasztlizni a ködös Albionba. Harry személyisége biztos pont lett (nekem is kedvem lenne lehorgonyozni mellette), és abszolút érthetőek a szempontjai is.

4. CSELEKMÉNY: 5/5
Az előbb elkezdtem már, logikailag pipa, és nagyon szépen sikerült. Gondolom, a bővítést a közepére-végére tervezed, ahol Harry mesél, mert az volt arányaiban kisebb a többinél, de szerintem kerek így is. Kíváncsi leszek azért a bővített változatra is.

5. TETSZÉS: 4/5
Az a fránya slasah, ha nem lenne... Viszont Draco, ami meg óriási dicséret.

Sok sikert!
Baylon

dnagy_agi 2014.02.06. 23:04:32

Érleltem magamban a történetet a kritika előtt, majd ma újraolvastam, biztos, ami tuti alapon, hogy békében legyek magammal és a pontjaimmal.

Nos, be kell valljam, először húztam a számat, nem rajongok a slash-ért és az elején kicsit nyögvenyelősnek éreztem a stílust. Egyszerűen voltak olyan szófordulatok, amik a magyar nyelvben így értelmetlenek, vagy a mondatok voltak erőltetettek, nem tudom, egyszerűen nem az volt, amit én gördülékeny stílusnak nevezek. Azért továbbolvastam, és milyen jól tettem! Egy idő után már nem az írásmód kötött le, hanem a sztori, ekkor billentek helyre a dolgok, lehet, kedves Író, hogy Te is itt jöttél bele igazán a mesélésbe! Szóval a végére érve azt gondoltam, jó kis történet ez, minden fentebb említett kivetnivalóm ellenére.

A csapatnak maximálisan megfelel, ugyan találkoztam már korábban hasonló kezdő koncepcióval, hogy a varázsvilág egy tagját hirtelen kipottyantják a mágiamentes világba, de Te nagyon hihetően építetted fel ezt a vonalat, tetszett!

A kulcshasználat szuper, annyira hangsúlyos, amennyire kell, de nem üti ki a szememet mégsem, tökéletes, nem ragozom tovább!

A karakterek tieid, a mindenki által ismert múltjukon kívül semmiben nem hasonlítanak az eredetihez, de azt hiszem, ez egy egészen jól ábrázolt jellemfejlődés eredménye. Talán valami hiányzik nekem, főleg Harry vonaláról, de remélhetőleg ez is megoldódik a kihívás utáni bővített történetben, kíváncsian várom!! :)

Szóval a pontok:
Csapat: IGEN
Kulcs: 5* pont
Karakterek: 4 pont
Cselekmény: 5 pont
Tetszés: 4 pont

shanon widow 2014.02.12. 12:55:14

Szia!
Az első dolog, ami eszembe jutott a "furcsa" volt. Nem tudom pontosan, miért érzek így, mivel a történet megfelel szinte minden elvárásnak, nekem mégsem tetszett. A slashért se vagyok oda kimondottan, de ezúttal nem is ez váltotta ki belőlem a nemtetszést. Sajnos nem tudom megmagyarázni, pedig ezen a ficen is kétszer rágtam át magam, hogy mindent jól meggondolhassak. Lepontozni nem fogom persze, hiszen jól megoldottál mindent, itt mindössze az én ízlésem más.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? IGEN
Persze. Draco Malfoy érvényesült, boldogult, még ha nekem ez a formája a dolognak nem is jött be :)

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 4 PONT
Jelen volt, hiszen Draco is el volt szigetelve, és Harry is - ráadásul bravúrosan megoldottad, hogy önszántából tegye. A kerítés építése viszont nekem rengeteget elvett az egészből, a magyarázatok és Malfoy jellefejlődése sem elég ok ahhoz, hogy pont ő, a két kezével építgessen kerítést Potternek, ráadásul többszöri nekifutásra. Ezt ilyen körettel sem tudtam "lenyelni".
3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 3 PONT
Nem tartom OOC-nek, de nem is éreztem az igazinak. Harry jobban megközelítette azt a pontot, ahol nálam tartózkodik - nagyon meghatott a tette, hogy a keresztfiáért ott hagyott mindent. Viszont itt és most Draco a hangsúlyosabb szereplő, mégis hiányzott belőle valami. Valami elemi. Valami pökhendibb, ami legalább Potter előtt jobban érvényesülhetett volna, ám mire teret adhattál volna neki, már egy szex után Harry lett a Potterből. Talán valóban a szószám meghatározása kötötte gúzsba a dolgot, és én a karakteren érzékelem, nem tudom. Nekem így jött le.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 4 PONT
Ha kidolgozottabb lenne, akkor valóban könnyebben elérhette volna a kellő hatást nálam is, de jelen formájában ennyi.

5. Mennyire tetszett a történet? 3 PONT
Itt kicsit több minden közrejátszik. Az elején alig tudtam ráhangolódni, és a megfogalmazás végig döcögött - a jogi ügyek kényesek egyébként is, ha ficbe szőjük, nem elég fél szavakkal elrendezni, hitelesebb kell, hogy legyen. Te csak átestél az egészen, hogy letudd, ami nem szerencsés egy történet elején.
A magyar nyelvben ugyan nincs konkrét meghatározott szórend, mégis több helyen kitekert, furcsa lett mondatszerkezet, tehát a stilisztika itt is elvett az élményből. Több helyen éreztem, hogy két rövid mondatot nyugodtan egybe lehetne dolgozni, fele annyit magyarázni, szájba rágni és máris több hely jutott volna másnak :) De persze ez megint egyéni dolog.

Gratulálok hozzá!

mrsppiton 2014.02.18. 17:23:44

Kedves Író!

A kulcs, a cím és a leírás alapján már az elején azt éreztem, hogy ismét sikerült egy nagyszerű történetbe "belefutnom", és hála Merlinnek, nem is tévedtem. ;) Pedig még csak nem is rajongok különösebben a slashért, jó azonban néha ilyen gyöngyszemekre bukkanni, főleg, ha Drarryről van szó. :) Nem is szaporítom tovább a szót, a pontozásnál kifejtek mindent.

Csapat: IGEN
Ahogy fent is írtam, minden passzolt, mint a puzzle. :)

Kulcs: 5 pont
Eddig minden történet közül ez a kulcsmegoldás tetszett legjobban! Annyira odaillő volt, tökéletesen beleépítetted, imádtam! :)

Karakterek: 5 pont
Dracót maximálisan jól írtad meg, nem számítottam ekkora jellemfejlődésre a végén, de örültem neki. :) Nagyon tetszett, hogy ezzel a száműzetéssel megnyílt számára a világ, végre nem kellett szégyenkeznie, mert a nagy mugli világban ő csak egy volt a sok közül, mégis sokkal nagyobb szabadsággal bírt, mint a varázslók között. Jó volt egy ilyen, lehetőségeit kihasználó Malfoyról olvasni, nem pedig olyanról, aki folyton a sebeit nyalogatja és nyöszörög, amiért muglik közé került. Nem titkolom, a kedvenc részem a leírás volt arról, hogyan szokta meg az új életét.
Harry is tetszett, pedig őt ritkán tudom kedvelni a ficekben, viszont a kerítés "hisztivel" megmutattad azt az oldalát is, ami nagyon szerethető.

Cselekmény: 5 pont
Láttam az elején, hogy majd jobban ki akarod dolgozni a történetet. Ezt nagyon pártolom, viszont én így is elég logikusnak, összetettnek és élvezetesnek tartottam, főleg a kulcs beleépítésének módja miatt.

Tetszés: 5 pont
Adnék ötvenet is, ha lehetne, tényleg nem hittem volna, amikor pár napja benéztem ide, hogy egy slash történet lesz az, ami az egyik kedvencemmé válik ezen a kihíváson. :D Imádtam, ahogy vibrál köztük a levegő, és az egész történet nagyon életszagú volt, pláne, amikor kiderült, hogy a felbonthatatlannak hitt Arany Trió már egyáltalán nem az, ami egykor volt.

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert, magas pontokat kívánok! :)

mrsppiton

kyraper 2014.02.23. 17:11:02

Kedves Író!

Istenem, ez tényleg annyira fantasztikus fic volt, mint ahogy azt páran csiripelték nekem. Elárulom, emiatt álltam végre olvasni a történeteket, nem is csalódtam. Ha akarnék sem tudnék nagyon belekötni semmibe, de amúgy sem vagyok az a kötekedős típus. Az is tény, hogy rég elmúlt már az az idő, amikor pusztán az elegendő volt a számomra, hogy az adott történet drarry. Ennél már sokkal több kell, és bizony drarry ide vagy oda, képes vagyok az első pár bekezdés után bezárni és soha többé meg nem nyitni, ha nem tetszik. Hiába mondták volna, hogy jó ez a történet, ha az elején nem ragadod meg az érdeklődésem, akkor nem lett volna elég a páros, hogy a végére jussak.

Az elején még elhúztam a szám, hogy oké, tárgyalás, Harry közbenjárására Dracót felmentik, blablabla. Sablon. Csakhogy mire ennek a gondolatnak a végére jutottam, elkönyvelve, hogy unalmas lesz az alap, te gyorsan rá is cáfoltál a megfogalmazással, vegyük például ezt: „Bár kétrendbeli gyilkossági kísérlet és a halálfalók kényszerű támogatása”. Rögtön megakadt a szemem a „kényszerű támogatás”-on, mert ezt a szóösszetételt szerintem így még sehol nem olvastam, soha nem világítottunk még rá ilyen egyszerű, de tökéletesen idevágó jelzővel erre. Aztán itt van ez: „Pokolba Potterrel és az ő enyhítő körülményeivel! Lefogadta volna, hogy ez az egész az ő ötlete volt! Kivételesen aljas és kegyetlen. A Hősük fejlődőképes.” Itt nyertél meg visszafordíthatatlanul magadnak.

Aztán tudod még, mivel? A kulcsod felhasználásával. Amikor ahhoz a részhez értem, hogy Draco építési vállalkozó lett, és Potterek fog kerítést építeni, felröhögtem. Egy Malfoy, amint kerítést épít a puszta két kezével? Na, ne már! De Te megcsináltad, gyönyörűen megalapoztad és vitted végig az egészet, és eszembe sem jutott nevetni, sőt! Olvadozni, pityeregni, sóhajtozni sokkal inkább. Szépen érzékeltetted az idő múlását, mégsem voltak felesleges időhúzó részletek a történetben, ügyesen mutattad meg, hogyan is változik ez idő alatt Draco. Hiteles volt. Az egész. Ahogy Harry is. Amikor a végén Harry mesélt arról, hogyan bánt a minisztérium az árván maradt gyermekekkel, akkor nem kicsit lettem dühös, miközben még inkább fejet hajtottam előtted az ötletért. Mennyire kézenfekvő már a felvetésed! És soha nem olvastam hasonlót.

Azt hiszem, nem kell tovább ragoznom, mennyire tetszett. A helyén volt minden, a kulcs, a szereplőid, a cselekmény, egyszerűen minden, úgyhogy adnák én jóval több pontot is. Élmény volt, nagyon köszönöm Neked!

Köszönöm, hogy olvashattam, sok sikert kívánok Neked!

Szia, Kyra
Kritika Klubtag (Megtalálsz minket a Merengő fórumán ;) )

Pontok:
1. Igen
2. Kulcs: 5 pont
3. Karakterek: 5 pont
4. Cselekmény: 5 pont
5. Tetszés: 5 pont

lexfelon 2014.02.26. 22:40:10

Kedves Író!

Nagyon örülök, hogy a kihíváson feltűnt drarry történet ilyen jó érzéssel töltött el :)

Csapatodnak megfeleltél, ez vitathatatlan.
IGEN

Kulcs: szerintem nagyon jól használtad fel a kulcsodat, volt szimbolikája a dolognak, plusz még fizikai síkon is megjelent a kerítés. Ügyes!
5 pont

Karakterek: tetszett, hogy elegendő időt szántál Dracóra és a változásokra, amiken keresztül ment. Azt megtudtuk, hogy két és fél év után sem lett nagy muglirajongó, de beilleszkedett közéjük és elviselte őket, miközben saját büszkeségéből sem adott alább. Szerettem Harryt ebben az érettebb stílusban, én nem tudtam beléjük kötni.
5 pont

Cselekmény: értelmes, jól felépített cselekményt hoztál nekünk, én elégedett voltam.
5 pont

Összességében nekem tetszett a történeted, sokszor csaltál mosolyt az arcomra a szópárbajokkal; szívesen adok maximális pontokat.
5 pont

Köszönöm, hogy olvashattalak!

lex, Kritika Klub

Czene Mariann 2014.02.27. 13:29:03

Kedves Író!

Sokat hallottam már a történetedről, ezért utolsónak hagytam pontozáskor, nehogy befolyásoljanak az eddigi vélemények.
Azt tudom mondani, hogy összességében jó fic, de tényleg nem fog neki megártani a hosszabb kifejtés.

Csapat:
Igen, rendben volt
Kulcs: 4 pont
ez az építkezési vállalkozó ötlet picit fura, őszintén megvallva. (gondolom a kulcsszó sugallta, de szerintem valaki, aki sose végzett kétkezi munkát, nem megy el téglát hordani, kalapácsolni...Egyáltalán, hol tanulta? Mert a betonnak van egy fix összetétele, hogy mekkora arányba kell belekeverni a kavicsot, cementet, vizet. Azt nem tudja fejből az ember, kipróbálás nélkül meg nem épít belőle elsőre kerítést... de lehet, hogy csak mi építkeztünk már gyakran. és láttam apámat, férjemet, rokonaimat szenvedni.)

Karakterek: 4 pont
Harry kitűnő és hihető volt, Draco is tetszett, csak a kerítés építésétől éreztem őt túl gyorsan, nem eléggé felnőtt karakternek.
(minek volt az a sok munka előtte? Milyen munkák, és miért hagyta őket abba? Picit sokat akartál beleírni a történetbe.)

Cselekmény: 4 pont
Majd hosszabban kifejted, nagyon remélem, hogy Teddyt is.

Tetszés:
4 pont
A vége gyors volt, az a fránya szószám.
Viszont, ha folytatod, találkozunk még.:)
Köszöntem a több, mint ígéretes kezdetet!

Mariann, Kritika Klub tag
(megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)

Clarey Quinn 2014.02.28. 01:43:49

Bűvész/kerítés
Kedves Író! :)

1. Megfelelt-e a történet a csapatának? Hell, yes! Ezt így kell, kérem szépen! :3
2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? 5/5 pont
– Esetleg 10 pont? Az nem játszik? Fizikailag és átvitt értelemben is tökéletesen beleépítetted a kulcsot, és még csak nem is lett szájbarágós. Pedig általában a kritikusok vagy azért szólnak, hogy túl kevés, vagy azért, hogy túl sok... :D Itt viszont ügyesen átsétáltál a szikrázva fénylő, arany középúton. ;)

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 5/5 pont
– Na, én ezt szeretem – amikor megmaradnak a szereplők önmaguknak, de mégis kapnak egy kis extrát, egy kis pikantériát az íróktól. Nem szeretem a slash-ben, hogy gyakran teljesen kiforgatják önmagukból a jellemeket, de itt szó sem volt erről.

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5/5 pont
– Annak ellenére, hogy szeretnéd bővíteni, én ezt is kereknek és egésznek éreztem, szépen fel volt építve az egész cselekmény, nem találtam benne logikátlanságot. Ettől függetlenül bővítsd, csak bővítsd! Nagyon szívesen olvasom még, még, még, még, méééég...

5. Mennyire tetszett a történet? 5/5 pont
– Valahogy a pozitív kritikák mindig rövidebbek lesznek, mint a kevésbé pozitívak. Már az elején belopta magát a szívembe, és akár ezt, akár a bővítettet, de nyugodt szívvel teszem a kedvenceim közé. (Azért itt-ott ügyelj jobban a mondatok szerkezetére, mert néha picurit furcsa volt egy-egy, de elenyésző.) Gratulálok hozzá, kiváló, kihívásra tökéletes novellával álltál elő, és nagyon örülök, hogy szerencsém volt hozzá.

Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdvözlettel:
Clarey
Kritika Klub Tag – Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!
süti beállítások módosítása