felnottgyerek_l.jpgKedves Olvasók!

Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.

CÍM: Sajtóhiba
CSAPAT: Lázadás
KULCS: felnőtt gyerek
JOGOK: Minden jog JKR-t és a filmek jogtulajdonosait illeti. Anyagi hasznom nem származik eme írásból.
MŰFAJ: romantikus vígjáték
FIGYELMEZTETÉS(EK): slash, kiskorúak kapcsolata
KORHATÁR: 16+
TARTALOM: Vannak, akik követik a hagyományokat és vannak, akik nem. Néha azonban olyanok akarnak ragaszkodni pár begyöpösödött elmélethez, akik maguk is notórius szabályszegőnek bizonyulnak. Lucius, Draco és Scorpius tudják mit jelent Malfoynak lenni. Kérdés, hogy hogyan befolyásolja ezt néhány Potter és Rita Vitrol felbukkanása.

A történet elolvasásához kattints ide!

Ne felejts el visszatérni, és véleményezni olvasás után! ;-)

Szerző: malfoykihivas  2012.12.07. 19:00 5 komment

Címkék: slash draco lucius scorpius felnottgyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr404930226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virginie* 2012.12.07. 22:59:41

Kedves Író!

Kedves, aranyos történet volt ez is, úgy látszik, ez a kulcs mindkét csapat tagját hasonlóan ihlette meg :)

1. IGEN, Draco és Scorpius is lázadozott.

2. Kulcs: gyerekesen viselkedtek mindannyian, nagyjából illett rájuk.
4 pont

3. Karakterek: jót vigyorogtam Luciuson, Draco próbált érettebb lenni, ha már egyszer felnőtt, és az ifjabb generáció ellen sem volt különösebb kifogásom. Láttam, hogy Dracónál és Harrynél próbáltál mélységet adni a karakterüknek a múlt bemutatásával, de valahogy nem volt az igazi. Jobb szerettem a jelenbeli jeleneteiket.
4 pont

4. Cselekmény: könnyed, mulatságos, sodró, érdekes. Furcsálltam, hogy az eljegyzésnél Scorpius szemlátomást egyáltalán nem csodálkozott - és a Potter gyerekek sem hozták fel, mint problémát - hogy a házasságnál azért igenis kellene számítania, hogy az illető meleg, vagy hetero. Aranyvér, hagyományok, persze, de nem hiszem, hogy akár Harry, akár Draco belekényszerítené a gyerekeit olyan házasságba, amit azok nem akarnak. És picit túl kényelmes megoldásnak tűnt nekem, hogy Ginnyt és Astoriát is 'megölted'. Felnőtt drarryknél éppen ez a kihívást jelentő tényező, hogy vajon a feleségek képben vannak-e még, és hogyan birkóznak meg a házaspárok a helyzettel.
3 pont

5. Tetszett. Ez sem lett világmegváltó, ahogy a kulcspárja sem, de jólesik néha ilyen történeteket olvasni :)
Elég sok hiba, elírás maradt benne, nem ártana még egyszer átnézni.
4 pont

üdv,
Virginie

kyraper 2012.12.08. 20:48:31

Kedves Író!

Ha olvasgattad a kritikáimat, akkor megtudtad, hogy mennyire vágyom egy Albus/Scorpius ficre. Köszönöm, hogy megadtad nekem ezt az örömet!  De… sajnos, nem tudlak maximálisan megdicsérni, kezdem is gyorsan a negatívumokkal, hogy hamar túl legyünk rajtuk.

Egy Drarrynél valamiért könnyebben veszem, ha felületesek kicsit a karakterek, talán azért, mert róluk elég sokat tudunk, bőven van háttér információm róluk, amikkel könnyedén ki tudom egészíteni egy olvasott történet hiányosságait. Alra és Scorpra ez egyáltalán nem igaz, így szeretem, ha egy író, aki róluk ír igencsak elmélyed a személyiségükben, leáss a lelkük legmélyebb bugyraiba. Sajnálom, hogy ezt Te nem tetted meg, túlságosan nem kerültek emiatt a srácok közel hozzám.

A cselekmény maga nem volt rossz, de túl kapkodós, túl gyors volt, amit nagyon sajnálok, mert egyébként igen élvezetesen írsz, tetszik a könnyed stílusod. Sok helyen túl könnyű megoldást választottál a problémák elsimítására, jó lett volna, ha itt-ott azért csavarsz kicsit a szálakon, beiktatsz egy-két nehézséget a szereplőid életébe, mert túl könnyen kapott meg mindenki mindenkit. Mindenképpen nézesd majd át még egyszer a történeted, mert rengeteg hiba maradt benne.

Mindezek ellenére összességében mégis tetszett a történeted. Aranyosak voltak a karakterek, még ha felületesek is, az elbeszélő stílusod pedig nagyon kedves, megnyertél magadnak vele.  Maga az alap is tetszett, jól szőtted bele a történetbe a kulcsod, Luciusod nyomorán pedig remekül szórakoztam. :D Nagy kedvencem Narcissa lett, nagyon szimpatikus anyát és feleséget alkottál belőle, szerettem, ahogy osztotta a körülötte élő pasikat. 

Köszönöm, hogy a két kedvenc slash párosomat is hoztad ebben az írásodban, külön-külön is oda vagyok értük, de egy történeten belül olvasni róluk maga az etalon. :D Gratulálok, és kevésbé szigorú pontozókat, valamint sok sikert kívánok Neked!

Üdvözlettel:
Kyraper

Csapat: Igen
Kulcs: 5
Karakterek: 3
Cselekmény: 4
Tetszés: 5

Katjusha 2012.12.12. 14:49:24

Kedves Szerző!

Drarrybe oltott Albus/Scorpius? Látom, szereted a kihívásokat. De egészen jól vetted az akadályt, kellemes, kedves történetet írtál nekünk. :-)

Csapat: nem nyomtad a képünkbe ezt a lázadást, de megvolt, fontos volt és állandó volt. Különösen Draco esetében. Scorpius inkább még a szüleinél és az aranyvérű hagyományoknál is felsőbb utasításokat követett… Mindenesetre igen, megfeleltél a csapatodnak.

Kulcs: a gyerekek komolyak és felnőttesek voltak, a felnőttek kicsit szeleburdik és szétesettek. A finomhangolásban néhol voltak hiányosságok – de ez az egész történetnél elmondható, és el is mondom majd –, azonban összességében helyén volt a kulcs.
5 pont

Karakterek és Cselekmény egyben (nem tudom szétválasztani):
Általában kevés a bizalmam, ha valami drarry és A/S egyszerre, mert az A/S, ugyebár, feltételezi, hogy Draco és Harry hetero családapa legyen. Jelen esetben azonban egy egészen különleges, a biszexualitást teljesen elfogadó világot rajzoltál fel. Megérne egy misét akár az alaposabb kidolgozása is.
Sőt, talán jól jött volna már most is egy picit alaposabb kidolgozás, mert jó néhány dologra csak utalgattál, de nem indokoltad, mutattad be részletesen. Például azt, hogy miért is lenne teljesen elfogadott, ha azonos neműek jegyzik el egymást? Hiszen abból várhatóan nem lesz utód, és ráadásként, ha kereshetik a módot, hogy kibújjanak az eljegyzés alól, akkor mintha nem is történne meg ténylegesen az az előnyös egyesítés a két család között. Szóval zavaros volt ez a rész nekem…
Ezzel együtt Albus és Scorpius egymásra találása, éppen a sorsszerűség miatt – amely sorsszerűség izgalmas ötlet lett – kicsit egyszerű és felszínes lett. Persze jelezted, hogy ez még csak vonzódás, nem szerelem, amiből bármi lehet. De mégis nagyon határozott párnak ábrázoltad őket, és ez hirtelennek tűnt még úgy is, hogy ezek felnőtt gyerekek voltak.

Draco és Harry a történetben hatalmas érzelmi ívet járt be. Ha ezt rendesen végigvezeted, nagyregényt írtál volna. De szép feladat (sőt, kihívás) a tömörítés, és te jó képeket, pillanatokat emeltél ki, hogy hogyan bizonytalankodtak ők ketten mindig is a szerelem határán, és léptek végül át is rajta. Mégis, azzal, hogy ennyi érzést villantottál fel – vonzódás, nők iránti szerelem, özvegység és veszteség fájdalma, egymásra találás, csipkelődő kapcsolat –, elnagyoltnak, zavarosnak tűnt ez a két karakter.
Erre (is) gondoltam, amikor a finomhangolást hiányoltam: az időt nekünk olvasóknak, hogy ne csak átzökkenjünk egyik múltbeli jelenetből és állapotból a másikba, hanem fel is dolgozzunk, helyére is tegyünk magunkban mindent. Mert nekik adtál elég időt. Csak nem ábrázoltad elég ügyesen.

Külön ki kell emelnem Lily karakterét, mert újszerű és nagyon ötletes lett. James, Albus de még Pandora Zambini is kissé klisés, new gen – és általában kamasztörténetek – jól ismert figurái lettek. Lily viszont több volt ennél, egy olyan ötlet, amellyel még érdemes lehet máskor is dolgoznod. Nagyon tetszett ő nekem.
Lucius és Narcissa – ahogy James is – kellemes hátteret adott a történetnek. A karaktereik egyszerűek voltak, de nem is volt igazán nagy szükség az ő esetükben a mélységekre. Megfelelően színesítették a képet.

Összességében úgy éreztem, hogy egy picit nagyot markoltál, több, hosszabban kifejtendő ötletet is belezsúfoltál a történetbe, amelyek miatt elnagyoltabbnak tűnik a történet.
Karakterek: 3 pont
Cselekmény: 4 pont

Tetszés: jólesett olvasni. A hibái ellenére is volt benne valami, ami miatt magával ragadott, kellemes élmény volt. Szépen fogalmazol, jól mesélsz.
Egyes szavak egybe- és különírásával vannak gondjaid, erre érdemes lesz még odafigyelned a jövőben.
Összességében, mindennel együtt 4 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!
Katjusha

Hana Neko 2012.12.16. 12:35:39

Kedves Író!

Igen csak zűrzavaros érzéseket hagyott bennem a történeted, de azt kijelenthetem, hogy új keletű rajongásomat a harmadik generáció iránt nem tudtad te se letörni. :D Na de erről majd később, most először is köszönöm ezt az édes kis történetet. A csapatodnak tökéletesen megfeleltél, ezt azt hiszem, nincs is értelme feszegetni, mindkét generáció lázadozott szegény Lucius hagyományai ellen.
A kulcsoddal már nagyobb bajban voltam, bár kétségtelen, a szereplők gyerekesen viselkedtek, mégis érezte valami megragadhatatlan hiányt végig, egy csöppnyi erőltetett felhangot az egész mesédben.

A karakterek nagyon tetszettek, különösen Narcissáért voltam oda. Véleményem szerint őt sikerült a legjobban megragadnod, nagyon tetszett az anyáskodása nem csak Draco, de időnként bizony Lucius felett is és az a könnyed elegancia, ahogy a dolgokat intézte. Igazán illett egy előkelő nemes hölgyhöz, ahogy rövidre zárt egy-egy kényes kérdést, például Draco lányszöktetését.
Ugyanakkor a főszereplők nagyon laposak voltak. Persze éreztem, hogy valami többet akartál Draco és Harry kapcsolata mögé tenni a múlttal, mégis meglehetősen zavaros maradt az egész. A feleségek megölését pedig nagyon sajnáltam, mert így egy csomó problémát, ami egyébként érdekes lehetett volna a személyiségük fejlődése szempontjából egyszerűen keresztül kiradíroztál a képből.
A fiatalabb generációról se sokat tudtunk meg, legalábbis Scorpiusról. Az ő szemszögéből bemutattad a Pottereket, de a másik oldal szinte egészen kimaradt, ami miatt kicsit furcsa volt a hirtelen szerelem Al és Scorp között. Szívesen megtudtam volna többet is a legifjabb Malfoyról.

A történet. Magával ragadott, egyszerűen muszáj volt olvasnom. :) Az alapötleted, hogy mindent Vitrol cikke indított el nagyon jó volt és nagyon vártam, vajon mi fog ebből kisülni. Sajnos kapkodtál, sok helyen átfutottál rengeteg lehetőség felett, ami magyarázatot adhatott volna a szereplőid viselkedésének. Főleg Scorpius és Al esetében. Az ő száluk… Hirtelen volt és kicsit érthetetlen, semmit nem tudtunk meg arról, a mágia miért is döntött úgy, hogy össze tartoznak és a végén is valahogy túl hamar elfogadták a dolgot, ahhoz képest, hogy Al alig fél nappal korábban még abban se volt biztos, hogy a nőkhöz vagy a férfiakhoz vonzódik-e.
Mégse ez volt, ami igazán zavart. Hanem az alkohol. A karaktereid minden krízist piával oldottak meg, mindig a whisky került elő és ez engem egy idő után rettenetesen zavart. Igen, egy haláleset tragédia, amit fel kell dolgozni, de nem feltétlenül alkohollal. Nem is értettem, hogy ha Draco azt akarta a temetés után, hogy Harry talpra álljon, összeszedje magát és továbblépjen, miért egy kocsmába viszi? Ez a fajta egysíkú probléma megoldás engem nagyon zavart, sokkal mélyebb szálakat is beleszőhettél volna a dologba, ha már Astoria és Ginny megölése mellett döntöttél.

Mindezek ellenére azt kell mondanom, hogy igazán élveztem a történetedet. Remélem, nem veszed nagyon szívedre a hibákat, mert csodálatosan írsz és talán csak az idő dolgozott ellened. Végig fenn tudtad tartani a hiányosságok ellenére is az érdeklődésemet, egyszerűen tudni akartam mi lesz a vége a dolgoknak és hová fog kilyukadni ez az egész sajtóhiba. :)
Nagyon köszönöm ezt az élményt, igazán könnyed és elvarázsoló történet volt!

Puszi,
Hana Neko

Csapat: Igen
Kulcs: 4
Karakterek: 3
Cselekmény: 3
Tetszés: 5

Dragda O'Riley 2012.12.19. 21:45:19

Kedves Író!

Elnézést a malőrért, s ha jól sejtem ki vagy, ezért még keményen szorulni fogok. Ha - beigazolódik sejtésem - sokáig könyörgök, nem bántasz ugye?

Olvasás közbeni gondolatok:
~ Vitrol szokás szerint egy igazi Ká :D
~ Tetszik Lily képessége, megdobja a cselekményt. Jó ötlet volt, gartulálok
~imádom, ahogy Harry gatyába arázza Draco életét
~Albus merészsége, húúúúú :D
~ Narcissa tök menő és a fa teáskészlet... *.*

Pontozás:
#1: IGEN, volt itt aztán lázadás bőven. Jelenben, múltban, jövőben.
#2: Lucius és Draco gyerekessége szépen ellensúlyozta Scop komolyságát, így triplán és kiforgatva is megjelent. 5 pont
#3: Draco pöttyet lágyabb a könyvekhez képest, és mivel technikailag nagyon kevés kánonbeli információnk van a gyerekekről... 3 pont
#4: Imádtam, hogy három főszereplővel és három szállal vitted végig. A múltbeli részek is szépen illeszkedtek, és megértem miért nyírtad ki a nőket. És kellően meg is magyaráztad a halálukat. 4 pont
#5: Olvastam volna még. Szeretm elképzelni mi lesz a szereplőkkel a történet után 5-6 évvel. Tetszett, szerettem. Főleg Albus és Lily miatt, szörnyen bájosra és talpraesettre sikeredtek. 5 pont
süti beállítások módosítása