CÍM: Idebent
CSAPAT: Gyerek
KULCSOK: királykék, fivér
JOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illeti, én csak felhasználtam az általa kreált szereplőket egy történet megírásának erejéig. Anyagi hasznom nem származott belőle.
MŰFAJ: romantikus
FIGYELMEZTETÉSEK: nincs
KORHATÁR: 12 év
TARTALOM: „A lélek egy pici ember, aki az emberi testben szaladgál - akkora, mint a hüvelykujjam. Néha a gyomorban van, néha felszalad a fejbe -, előrejön, beül a szemekbe, vagy hátul, a nyúltagyvelő puha párnájára lefekszik. Néha a torokban szorul meg, s onnan beszél - néha a kezekbe szalad. Nem tud jól beszélni emberi nyelven, dadogva vonaglik, s nyugtalanul rázza kényelmetlen börtönét. De ahol befészkelte magát: legyen az kő vagy ember, annak a tárgynak mozdulnia kell.” / Karinthy Frigyes /
 
 
Elolvasom a történetet!
 
 
Miután elolvastad a mai történetet, ne felejts el visszatérni az oldalra, és véleményezni, pontozni! ;-)

Szerző: malfoykihivas  2012.06.14. 19:00 4 komment

Címkék: hetero fivér királykék draco

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr544556255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ancsa1537 2012.06.15. 10:41:35

Szia Kedves Író!

Megfelelt-e a történet a csapatának?
Igen.

Mennyire felelt meg a történet a kulcsoknak? 5 pont
A fivér és a szín-kulcsod is igazán hangsúlyos volt, mindkettő szépen benne volt a történetben.

Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? 4,5 pont
Igazából nem volt bajom a karakterekkel, de nekem ez a sztori inkább volt Scorpius, mintsem Draco történet. Mivel ugye a kiválasztott Malfoynak kéne a leghangsúlyosabbnak lennie, de szerintem itt az nem Draco volt. Amúgy igazán szerethetőek lettek mindannyian, különösen a kis Scorp.

Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? 5 pont
Igazából ugye a terhesség, a kistestvér érkezése volt a történet középpontja, cselekmény nagyon nem volt, de ez nem is egy olyan jellegű írás volt, így engem egyáltalán nem zavart. Szépen fogalmazol, olvasmányos volt a történet, bár nekem itt-ott egy kicsit fennkölt, de egy igazán kellemes olvasmány.

Mennyire tetszett a történet? 4,5 pont
Miután hozzám annyira ne állnak közel az ilyen nagyon elmerengős sztorik, így annyira a Tiéd sem fogott meg, bár kétség kívül egy igazán szép történet lett. Kivétel ez alól a befejezés, a vége különösen tetszett, talán mert én is épp babát várok. ;-) Köszönöm, hogy olvashattam!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa! Kritika Klub (Megtalálsz minket a Merengő Fórumán. :-D)

kalmarpolip 2012.06.19. 13:29:38

1) IGEN.

2) 5 pont.

3) Tökéletes, 5 pont.

4) Igaz, hogy meg lehetett volna írni az egészet E61-ben, de gondolom neked jobban esett így. Nem baj, ez is egy megoldás és nem is rossz megoldás.
A mottó szép és jó, a történet szintén, tömjénezhetnélek még ezen felül is, de nem. 5 pont.

5) A hatpontos poénomat már ellőttem, szóval most ki kéne találni valami hasonlóan nagy bókot. Nézzük, sikerül-e.
Ez egy gyönyörű történet volt, de nem olyan giccsesen, mint a nagyobb színházak neobarokk giccsei meg piros bársonya. Amit írtál az egy nagy, kék lélegzet volt, egy mély, frissítő sóhaj, egy olyan kellemes befelé figyelés, ami a befelé figyelőnek mindig egy utánozhatatlanul tiszta békét hoz. Meg vagyok veled elégedve, 5 pont.

Katjusha 2012.06.20. 20:24:42

Kedves Író!

Most egészen biztos vagyok abban, hogy velem van a baj, de nekem ebben a történetben sok volt a méz meg a porcukor. Viszont megpróbálok tényleg objektív maradni a pontozásnál.

1. Igen, megfelelt a történet a csapatának.

2. A fivér kulcs nagyon kedvesen jelent meg, tetszett, hogy Scorpius kisöcsi után vágyakozik. Reméljük, nem húga lesz. :-D
A királykék takaró tetszett, megvolt a jelentősége az emlékben és a jelenben is. Itt is felmerül ugyan az a probléma, amit sok írónál éreztem: azért lett kék a takaró, mert ezt a színt kaptad, és ha a tengerzöld lett volna a színed, akkor az anyuka készített volna tengerzöld takarót. Ugyanakkor a stílusod egy picit hozott ebből a könnyedségből, amilyen a szinte felhőtlen, egészen sötét nyári ég, tehát mégis volt benne valami kis plusz.
Összességében 5 pontot adok erre a szempontra.

3. Ez is egy pillanatkép volt két kis emlékkel megtoldva. Olyan, amiben nincs módod hatalmas íveket lefesteni nekünk, vagy hosszasan bemutatni, hogy milyenek a karaktereid. Ráadásul nem is igen használtad másra a pillanatképet, mint arra, hogy túlcsordulóan ideálisra fesd a világodat.
Scorpius így is kapott jellemet, aranyos kisfiú volt, akit szinte láttam magam előtt.
Vele szemben Astoria jellemét még úgy sem sikerült megragadni rendesen, hogy ő mesélte el az egész történetet. Látom, hogy majd' elolvad, olyan boldog, hogy Draco éppen őt választotta. És azt látom, hogy nagyon jó anya.
Érdekes fordulat, hogy habár hivatalosan a főszereplő Malfoynak a páros Malfoy-tagja tekintendő, Draco itt egyáltalán nem főszereplő. És nem is látunk belőle semmit - amit mégis, azt Astoria rajongás-szemüvegén keresztül mutattad meg. És a közelében sem jár annak a Dracónak, akiről Rowling írt.
Összességében így 3,5 pontot adok a karakterekre.

4. Mindent elmeséltél, amit el szerettél volna mondani. Egy képet, néhány percet egy kellemes, nyári naptól felmelegített kertben, és néhány olyan emléket, ami nagyon jelentős most, ebben a pillanatban a főszereplőd számára.
Mindez tökéletesen a helyén volt, és kerek lett.
(Azt hiszem, itt kell megjegyeznem, hogy Scorpius szeme egyszer barna, egyszer meg zöld.)
5 pont

5. Nekem ez a stílus túl lírai. A fogyasztása számomra már nehézkessé, túlédessé válik. Velem csak a baj van, én tudom, mert nagyon nehéz megtalálni azt a stílust, ami pont a szájam íze szerinti. Hát, sajnálom, hogy ez most nem az lett.
3 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

mese2626 2012.06.24. 22:31:00

1 igen
2 5p
3 4p
4 4p
5 5p
süti beállítások módosítása