A szerelem és a hazugság kéz a kézben jár? Luciusnak erről megvan a maga véleménye...

Cím: Percival
Csapat: Lucius
Kulcs: "Tudod, nem az a gond,
Hogy hazudsz nekem
De mért van úgy, mindig elhiszem"
(Fiesta: Aki elmegy, ugye hazatér)
Korhatár: 16
Figyelmeztetések: nincs
Műfaj: romantikus, angst
Páros: Lucius/Molly
Leírás: „Hazugság gyárosok: ezek voltunk mi, Lucius meg én, a legelejétől fogva. Hogy bántuk-e? Nem, soha… amikor belevágtuk, tudtuk, hogy hosszútávon nem sülhet ki belőle semmi jó. De mit érdekelt minket az, mi lesz egy év, egy hónap, akár egy hét múlva? Csak a mát túlélni valahogy… együtt.”
Megjegyzés:
*az idézet Kosztolányi Dezsőtől származik
**az idézet Sladana Bukovactól származik
***az idézet John Ajvide Lindqvist tollából származik

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.11.13. 19:00 5 komment

Címkék: hetero lucius kulcs10

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr63298615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ancsa1537 2011.11.14. 10:51:05

Kedves Író!

Kulcs: 5
Nagyon tetszett az ötlet, ahogy a történetet a kulcs köré építetted. A vége pedig igazán ütős lett! Az a mondat... Ott és így, nagyon a helyén volt.

Karakter: 5
Szépen kidolgozottak voltak a karaktereid. Hihető volt mind Molly, mind Lucius szemszögéből a történet.

Cselekmény: 5
A kidolgozottsága nekem megfelelő volt, és sikerült a figyelmemet és az érdeklődésemet is mindvégig fenntartani.

Történet: 5
Mindig a Lucius-os történetektől félek egy kicsit, mivel Ő áll tőlem a legtávolabb, és itt a páros is meglepő volt, de teljesen meggyőztél. Igazán tetszett, élvezet volt olvasni!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

sevsnape78 2011.11.14. 20:32:17

Kedves Író!

Amikor elolvastam, hogy milyen párost választottál, nagyon meglepődtem. Nem olvastam, de nem is hallottam még róla, hogy bárki is írt volna róluk. Persze lehetséges, hogy már léteznek ilyen párosítású történetek, csak én nem találkoztam még velük - bár őszintén szólva nem is kerestem ilyesmit.

Kulcs: 5pont - Nagyon szép megoldás volt, külön tetszettek az idézetek. Tökéletesen illettek a történetedhez.

Karakterek: 5pont - Mollyt is és Luciust is kedveltem nálad. Úgy vélem, hogy foglalkoztál a szereplőiddel, nem csupán bábok voltak, hanem hús-vér emberek, érzésekkel, hibákkal, hiszen senki sem tökéletes.
Molly szerepe különösen tetszett, szerintem jól eltaláltad az ő jellemét.

Cselekmény: 5pont - Az alapötleted nem volt meglepő, a mindennapi mugli életben sokszor találkozhatunk hasonló kapcsolatokkal. De ez nem azt jelenti, hogy unalmas lenne a műved, sőt, éppen ellenkezőleg A meglepő párosítás miatt érdekfeszítő volt, kíváncsi voltam, hogy hogyan hozod össze őket.
Szépen fogalmazol, tetszettek a leírásaid. El tudtam hinni, hogy ők valaha szeretők voltak.
A kulcsod végig érezhetően benne volt a cselekmény szálai között is, ez külön tetszett.

Történet: 4pont - Érdekes történet volt, tele érzésekkel, és átjárta valami furcsa, kölönleges "aura", amit nem tudok most elmagyarázni neked, de amíg olvastam, ezt éreztem. :) Nem hiszem, hogy ezentúl keresni fogom az efféle párosítású történeteket, most jó volt egy kis újdonság. :D

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!

Lilina 2011.11.18. 18:35:04

Kedves Író!

Be kell, hogy valljam neked, kellemesen csalódtam. Sosem gondoltam volna, hogy élvezni fogok egy ilyen párosítású történetet, de mégis sikerült. :) Nagyon tetszett, szép volt és szívmelengető, nem bántam meg, hogy belefogtam az olvasásába. Most pedig lássuk a pontokat. :)

Kulcs: 5 pont
Nincs mit mondanom, rendben volt. Átfonta az egész történetet.

Karakterek: 5 pont
Tetszett a mások előtt kimért, de ugyanakkor gyengéd Luciusszod és a fiatal, de mégis megfásult Mollyd. Szerintem mindketten jók voltak, különösen érdekes volt, ahogyan lefestetted a Mollyt ebben az életkorban, és egészen megkedveltem, pedig sosem szerettem őt.

Cselekmény: 4 pont
Nagyon tetszett a cselekmény, de a tördelések zavarossá tették. Nem mindig voltam biztos benne, hogy most ugyanabban az időszakban vagyunk-e vagy már ugrottál az időben. Ezzel kapcsolatban egy konkrét hibát is felfedeztem, az első találkozásukkor, amikor Molly kirohan az esőbe este (még le is írod, hogy a gyerekek és Arthur alszanak), de mégis délután kötnek ki az Abszol úton. Erre azért figyelj oda legközelebb. Az is furcsa volt, amikor azon gondolkozott, hogyha elmondja Arthurnak, hogy terhes, akkor rá fog jönni, hogy megcsalta. De aztán mégis kiderül, hiszen vele marad, és Percy is megszületik, én pedig kétségek között maradtam, mert ezt a vonalat nem vitted végig. Érdekelt volna, hogy Arthur tulajdonképpen csak nem gondolt bele, vagy pedig csendben (esetleg hangosan) elnézte Molly botlását. Egyébként jó volt a történet felépítése és gördülékenyen haladt előre a cselekmény. Különösen tetszett Molly hazugsága a végén a kémkedésről, eredeti ötlet volt, hogy így zárta le a viszonyt.

Történet: 4 pont
Nagyon szép, érzelmes és színes történetet tártál a szemünk elé. Az alapötlet valóban nem volt éppen a legkülönlegesebb, de sikerült egyedivé tenned a párosítással és a légkörrel, amit teremtettél köréjük. Viszont néha túl körmönfont volt a fogalmazásod, annak ellenére, hogy nagyon szépen fogalmazol. És volt benne jó néhány szóismétlés, elírás és vesszőhiba is, ami egy kicsit zavaró volt.

A fentebb említett hibák ellenére magával ragadott a történeted. Ez volt az első, amit ezzel a párosítással olvastam, de mégsem éreztem idegennek.
Gratulálok, és sok sikert kívánok a továbbiakban!

Üdv,
Lil

Rosebimb 2011.11.18. 20:58:32

Hatásos volt. Megértettem, éreztem. Nagyon jó volt, csodálatosan írsz.

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
5

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
5

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
5

4. Mennyire tetszett a történet?
5

KataV89 2011.11.21. 20:05:26

Szia!

Értékelésem:

Kulcs:4
Karakter:4
Cselekmény:4
Történet:5

Köszönöm, hogy olvashattam!
süti beállítások módosítása