A szerelem bonyolult - Scorpiusnak követnie kell a szíve szavát...

CÍM: Füst, út, Léthé
CSAPAT: Scorpius
PÁROSÍTÁS: Scorpius/Albus (Perselus/Harry/Ginny; Harry/Albus Perselus?)
KULCS: „Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged; nem szabad együtt lennünk, mert azt nem tűrné más.” – Demjén: Legyen ünnep
JOGOK: Minden jog J. K. Rowlingot illeti, én csak előszeretettel írok a szereplőiről, anyagi hasznom nem származik a történetből.
MŰFAJ: romantikus, dráma, lélektani, pszichológiai, misztikus, természetfeletti, angst, AU (egy picit)
FIGYELMEZTETÉSEK: slash, erotikus tartalom, durva nyelvezet
KORHATÁR: 18
TARTALOM: A sors kifürkészhetetlen útvesztőiben tévelyegve Albusnak rá kell jönnie, hogy a szerelem - az öröm megtapasztalása mellett - lemondással is jár. 
MEGJEGYZÉSEK: A szúnyog az agyamban matatott. Nem tudom, talált-e valamit.

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.11.06. 19:00 5 komment

Címkék: slash scorpius kulcs7

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr743301127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sevsnape78 2011.11.07. 20:10:01

Kedves Író!

Elolvastam már tegnap este a történetedet, de úgy, mint az ezelőtti történetet, hagynom kellett emésztgetni magamban.

Megmondom őszintén, amikor először elolvastam, nagyon zavarosnak tűnt az egész, és nem is igazán tetszett. Sokszor nem voltam képben, hogy most mi, miért, hogyan, kivel történik stb.
Aztán ma újra elolvastam, és minden a helyére került. Le a kalappal, nagyszerűen felépítetted a történetedet. Leesett az állam. :D
Talán tegnap még az előtted lévő történettel volt tele a fejem, és ezért nem értettem, hogy mi is történik, de újra elolvasva, hú.
Borzasztó, amit Draco tett Albusszal... Már eleve a hozzáállása a fia beállítottságához.. Oké, azt még valahol meg lehet érteni, hiszen nem mindenki tolerálja, ha a gyermekéről kiderül, hogy a saját neméhez vonzódik, plusz Draco fia ráadásul pont Harry Potter fiába szeretett bele. De azért amit tett... :( Nagyon sajnáltam mindkét fiút.
Amit Scorpius tett annak érdekében, hogy Albus emlékezzen, hát nem semmi volt.
Nem is igazán tudok most jó kritikát írni neked, nehéz leírnom, ne haragudj, ha kissé szedett-vedettre sikerül.
Ami még nagyon megdöbbentő volt, és csodálom, hogy még nem írta meg senki (hacsak én nem voltam elég figyelmes, és létezik már ilyen írás), az a Harry-Perselus kapcsolat. Hogy Harry egy halott férfi eszményébe szerelmes... fú, nem semmi volt.
Számomra horrorisztikus elemek is voltak, ahol libabőröztem, ahogy elképzeltem egy-egy jelenetet, de nem negatívumként írom, szerintem itt elfért, sőt, megkívánta a történet.

Mint már írtam, elsőre nem tetszett, de mostanra, megértve, hogy mi milyen okkal történt, emelem a nemlétező kalapomat. Igazi lélektani pszicho történetet írtál, mindezt úgy, hogy kellőképpen összezavartál, de végül minden a helyére került. Azt hiszem nem is írok többet, mert már így is elég zavarosra sikeredett a véleményem. :D Úgyhogy nem maradt más hátra, mint az értékelés.

Kulcs: 5pont - Egyedi, de tökéletes megoldás.

Karakterek: 5pont - Szerintem megfelelően kidolgoztad a karaktereket.

Cselekmény: 5pont - Meg kell érteni a lényeget, és bár nekem nem sikerült első olvasásra felfognom, nagyszerűen felépítetted a cselekmény szálait.

Történet: 5pont - Lásd fentebb. :))))

Rád is kíváncsi vagyok, úgyhogy várom a leleplezést. ;)

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!

Lilcsyke 2011.11.10. 15:23:29

Szia!
Vééégre, eljutottam ide, hát nem nagyszerű? ^^ Ezt a sztorit már kicsit előbb is olvastam, csak előtte a többi kulcsra akartam még írni... Szóóóval... Egyszerűen megdöbbentő. Letaglózó. Hátborzongató és... ÉLŐ. Úgy láttam magam előtt a jeleneteket, mintha filmet néznék, és azt hiszem, kellően a hatása alá kerültem. Az alapötlet, a karakterek, az, hogy Harry Albusban PERSELUST szerette... egyszerűen fantasztikus. Ahogy végigvitted az egészet, ahogy Albus rájött, kicsoda, ahogy a családtagjaival hasonlította össze magát... és a Harry/Pers... ÁÁÁ... No, egy-két fogalmazási hibát láttam, rossz szósorrendek, oda nem illő kifejezések, DE ezek nem voltak olyan kiütközőek, hogy rontsanak az élményen ;) Hát nem is tudom igazán, hogy mit mondjak, le vagyok nyűgözve, és kedvenc lesz ez is... azt hiszem, kezdem megkedvelni Scorpiust és Albust ^^ (épp itt volt az ideje, mi? xD) Szóval csak köszönöm, és további ilyen szép, sikeres írásokat kívánok neked :) :3

Pontok:
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Történet: 4

Ancsa1537 2011.11.11. 22:00:59

Kedves Író!

Kulcs: 5
A megoldásod meglepett, igazán eredeti volt. Gratulálok!

Karakter: 5
Szépen kidolgoztad a karaktereidet, nem volt hiányérzetem.

Cselekmény: 5
Maga a történet is szépen kidolgozott volt.

Történet: 4,5 (ha nem lehet, akkor 4)
Nem igazán szeretem az ilyen komor hangulatú írásokat, a könnyed, vicces történetek közelebb állnak hozzám. Viszont szeretnék gratulálni Neked, nem kis munka lehetett megírni, és ez tényleg egy különleges írás. Szép volt!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

Rosebimb 2011.11.15. 19:33:42

Hűha! Nem volt egy könnyű történet, végig azt éreztem, hogy köd vesz körül, és nem látok semmit. Most üresség van a mellkasomban. Nem tudok mit mondani. Érdekes, egyedi, megfoghatatlan volt.

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
4

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
3

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
3

4. Mennyire tetszett a történet?
3

draconia 2011.11.21. 21:09:12

Pfuhh. Ütött. Durván, mint egy film, ami után még nem tudod megnyomni az off gombot, mert egy ideig nézel csak. Egyszerre volt zavaros és rejtélyes, amikor azt hitte az ember, érti, még bonyolultabb lett, és rájött, elveszett. Helyenként teljesen bizarr, de máris jönnek a feloldások - egyszerre volt pörgős és "nyújtós" - hogy ezzel a fura kifejezéssel éljek; játszott az olvasóval. A gyomrom táján kényelmetlen érzést hagyott jópár dolog, egy-két szereplő indítékai, viselkedése, egészében véve egyedi volt, és biztos, hogy emlékezetes. Az utolsó mondat itt cseng még: "Ott voltunk, ahol nincsenek árnyékok, ahol a tükörképek nem léteznek, ahol a Hold vörös színben úszik, ahol az emberek fordítva haladnak, ahol lépcsőknek se eleje, se vége.

Ahol az elme szétdarabolódik, ahol a húsunkból nem marad más, csak kukaceledel, ahol a lelkünk szellemlényekkel száguldozik, ahol minden eltűnik, csak az érzéseink nem." Filmszerű, hátborzongató.

Kulcs: 5
Karakterek: 3
Cselekmény: 3
Történet:4
süti beállítások módosítása