Scorpiusnak a Roxfortban meggyűlik a baja a szerelemmel - is...

CÍM: Törékeny álmok
CSAPAT: Scorpius
KULCS: "Kicsit korábban ébredek, csak úgy magamtól
S egyre ritkábban beszélek az álmaimról"

(Zorán: Számíthatsz rám)
JOGOK: Természetesen J.K. Rowlingot illetik, no meg engem is egy kicsit.
MŰFAJ: kaland, szerelem, iskolai élet
FIGYELMEZTETÉSEK: nem kell félni, semmi brutálisat sem írtam. ;)
KORHATÁR: 12
TARTALOM: Scorpius Malfoy elkezdi tanulmányait: Scorpius MALFOY egy stréber jégherceg? Mi rejlik a felszín alatt? Vajon a kis Blackwood meg tudja őt hódítani hat év alatt? Mindezek mögött pedig felsejlik a kérdés: vajon mit tervez a Roxfort újdonsült kísértete? Álmai mindenkinek vannak.
MEGJEGYZÉSEK: szeretettel küldöm minden kedves olvasónak!

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.10.28. 19:00 10 komment

Címkék: hetero scorpius kulcs5

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr503298652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szissz2 2011.10.29. 04:17:09

Kedves Író!

Egyszerűen szóhoz se jutottam mikor a végére értem a történetednek, hihetetlenül lenyűgöztél.. legalábbis engem.

Kulcs: Véleményem szerint megfelelően dolgoztad ki a kulcsot. Ha nagyon csipegetni akarunk, akkor az elején elmondta, mi volt az álma, és ez nagy szégyent hozott a fejére, utána tényleg keveset beszélt arról, hogy mik is az álmai. Scorpius valóban „kicsit” későn ébredt a dolgok rendjére, és kezdte megismerni a kis Blackwoodot. Még mindig nevetek, ha eszembe jut, ahogy rádöbbentette Scorpot, és ahogy az én állam leesett, hogy ő valóban egy lány. Sikeresen átvertél, gratulálok!

Karakterek: Kezdjük az egyik főhősünkkel Scorpiussal. Az elején meglepődtem, hogy kicsit - szépen fogalmazva is - elég érzelmes karakter keletkezett belőle. Stréber, csendben meghúzódik, és sehol sincs az apja nőcsábász címéhez képest. De ebben a szerepben is szimpatizáltam vele: átlagos, csendes és visszahúzódó. Ami nem nagyon illik egy Malfoy-ra. Néhol szerintem neked is feltűnt, főleg a „piros szoknyás” résznél éreztem ezt, az olyan Malfoyos volt teljes mértékig.

Blackwood kisasszony lenne a következő áldozatom. Az ő karaktere tetszik a legjobban, még ha sikeresen és át lettem vele verve. Még mindig nevetek a butaságomon, te jó isten. Elképzeltem, ahogy szegénykém felnéz Scorpiusra a nagy szemecskéivel és mennyi mindent remél tőle. De aztán ő is megnyílt, ahogy egyre nagyobbak lettek. Nagyon tetszik az akarat ereje, erős és szókimondó, nem hagyja magát olyan könnyen. Annyira sajnáltam, hogy Scorpius fiúnak nézte, csak mert nadrág volt rajta (oké én is annak gondoltam..). Kétszer olvastam el a történetet annyira ledöbbentem, másodjára vettem észre az utalásokat, Joe igazi kilétére. Én pedig csak így átsuhantam felettük, sokkoló..:D Jéghercegünk nem éppen finoman bánt vele, de ő mégis kitartott mellette. Igazi kis hősszerelmes szerepet adtál neki.

Mark lenne a harmadik karakter, aki nagyon sunyi srác. Rájött, hogy Scorp fiúnak nézi Joe-t és ezt ki is használta. El is gondolkodtam egy párszor, hogy Mark meleg lenne, de csak a végén jöttem rá mikor minden kiderült, hogy ez csak kamu volt. Annyira nem szimpatizáltam vele, még ha egy központi karakter is volt.

Cselekmény: Szerintem teljesen követhető volt a cselekmény vonala. Kiemelted a fontos motívumokat, amik később meghatározóak lehetnek a történetben. Például Gwendoline elsuhanása Joe és Scorp vitáinál és a nadrágos levél az iskolától. Sejteni lehetett, hogy nem csak csettintésre beleírtál egy mozzanatot, és hagytad függésben. Maximálisan meg vagyok elégedve a cselekmény kibontakozásával.

Történet: Kedvenc történeteim közé raktam annyira megnyertél vele. Nagyon jól szórakoztam és élveztem az egészet. Csodálkoztam is az elején, hogy nem raktál ki slash figyelmeztetést. Nem vagyok nagy slash rajongó, de mondom, ha már elkezdtem befejezem, hát nem bántam. Tényleg, köszi, hogy ezt megírtad, az estém csak jobb lett tőle, és jót mosolyogtam saját magamon is.

Ezek alapján a pontok:
Kulcs: 5
Karakter: 5 (Kb háromszor gondoltam át, de megadom az 5-t, még ha Scorp jelleme annyira nem is Malfoyos. Attól még nagyon illik hozzá a történetben.)
Cselekmény: 5
Történet: 5

Köszönöm, hogy elolvastam. És a továbbiakban és ehhez hasonló teljesítményt kívánok. Remélem, sikerben és pontokban gazdagon alakul a kihívás számodra. Sok sikert!
Üdv, Szissz (Kritika Klub)

Rosebimb 2011.10.29. 11:36:25

Az elején tetszett nagyon, aztán a végére fokozatosan lankadt az érdeklődésem és lelkesedésem. Amikor kiderült, hogy Joe lány, én nagyon megdöbbentem. Ez azért ciki, hogy nem találta ki se Scorp, se én.

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
3

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
4

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
4

4. Mennyire tetszett a történet?
3 és fél, de megadom a 4 pontot

mese2626 2011.10.29. 20:55:53

Kulcs:5
Karakterek:5
Cselekmény:4
Történet: 4

Ancsa1537 2011.10.29. 21:20:38

Kedves Író!

Kulcs: 4,5 (Ha nem lehet, akkor 4)
Egészen egyedien, de szépen benne volt a történetben.

Karakter: 5
Szépen kidolgoztad a karaktereket, nem is szeretnék belekötni semmibe.

Cselekmény: 5
Ha a karaktereket szépen dolgoztad ki, akkor itt mit mondjak? Nem csak hosszú volt a történet, de végig érdekes és eseménydús is.

Történet: 5
Nekem nagyon tetszett. Külön köszönet a happy end miatt.

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia Ancsa!

sevsnape78 2011.10.30. 16:30:05

Kedves Író!

Jó hosszú történetet írtál a kihívásra, alaposan kihasználtad az időt. :)

Kulcs: 5pont - Szerintem megfelelően használtad a kulcsot a történetedhez.

Karakterek: 4pont - Sok szereplővel dolgoztál, ami nem mindig jelent előnyt, sőt. Könnyen belezavarodhat az olvasó, hogy most ki beszél éppen, vagy kinek mi is a szándéka, milyen a jelleme stb. Volta történetnek kb. a közepe felé egy nagyobb párbeszéd, ott nem mindig tudtam követni, hogy ki kicsoda is, ez kissé zavaró volt. Persze lehet én olvastam felületesen. :D Ettől függetlenül tetszettek a szereplőid, Scorpiusodat néha nem tudtam hova tenni. Éveken át tartózkodott Joe-tól, sőt, megmondta neki, hogy hagyja őt békén, aztán hipp-hopp hiányozni kezd neki a lány utána való futkosása. Ez picit furcsa volt nekem. Joe karaktere jópofa lett. :) Akaratos, ugyanakkor kitartó, a célját mindenképpen el akarta érni, és végül sikerült is. :) A szellemlány története jó ötlet volt, kíváncsi voltam, hogy mi is lesz vele a végén.

Cselekmény: 4pont - Itt-ott kicsit siettél vele, voltak azonban olyan részek, amelyeket szépen kifejtettél. A végére nagyon felpörögtél, jobb lett volna, ha a nimfákkal és szatírokkal való összetűzés picit lasabb folyamatban ki lett volna fejtve. Egyébként nagyon tetszett ez az ötleted is, hogy beleszőtted ezeket a lényeket a történetedbe.
Néha zavartak a gyors időbeli ugrálások is, bár sejtem, minnél hamarabb szerettél volna elérni a hatodik évfolyamig. Viszont tetszett, hogy ahol az eleje indult, elértünk odáig a történet vége felé. Szeretem az ilyet, amikor kiindulunk egy bizonyos szituációból, aztán picit visszatekintünk a múltra, majd ismét ott találjuk magunkat a kiinduló pontnál.
A szerelmi szál bevallom annyira nem fogott meg, mint már említettem számomra Scorpius fordulása túl hirtelen történt. Joe gyanús volt nekem, valahogy sejtettem, hogy leányzó, nem pedig fiú. :)) Voltak rá utalások, figyeltem. ;) Ettől függetlenül szépen próbáltál befolyásolni minket is, Scorpiust pedig sikeresen behúztad a csőbe. :D

Történet: 4pont - Összességében egy korrekt művet írtál, bár nem minden percét élveztem, mégis jól szórakoztam olvasás közben. Örültem, hogy Gwen végül elért a túloldalra, így megvalósulhatott az álma. Ahogyan Joe-nak is, hiszen Scorpius végül csak észrevette őt. ;)

Gratulálok, további sok sikert a kihíváshoz!

Dorema 2011.10.31. 17:54:45

Kedves Író!

1.
Be kell neked vallanom, hogy a három történetből ebben éreztem legkevésbé a kulcs jelenlétét. Scorpius álmai szerintem annyira nem passzoltak a kulcs hangulatához, mint az előző Dracós és Luciusos történet esetében.

2.
Tetszett, ahogy Scorpiust megalkottad, hiszen az ő esetében nincs "canon" karakter, akinek meg kell felelni - bár szerintem végzetesen lassú volt szegénykém felfogása ami Joe kilétét illeti... én sokkal hamarabb rájöttem, és tudod, ilyenkor előfordul, hogy már-már idegesít az, hogy a szereplő nem látja meg a lényeget.
Joe-t szerettem, és annyira nyilvánvalóan lányként viselkedett, hogy csak na. :D Mark meg a kis sunyi mardekáros dög, nagyon aranyos lett.
Szépen kialakítottad a next gen világát a szereplőkkel, bár emiatt sok saját karaktert kellett behozni, de engem nem zavart meg, élvezetes volt.

3.
Az alaptörténet maga nagyon ötletes, ezért is sajnáltam annyira, hogy nem igazán illeszkedett a kulcsra, viszont mint történet, nagyon eltaláltad, ügyes volt.
Ami egyedül zavart, az a viszonylag sok elgépelés volt a történet folyamán, hiányoztak a szünetek a szavak közül, ilyesmi.

4.
Maga a történet ötletes volt, széles körben érintetted a next gen világát, koncentráltál a tanulásra, a nimfákra, Gwen szellem is, bár elsőre különösnek tűnt, végül mégiscsak szerethetővé tette magát. Összességében jó történet volt.

Csak így tovább!
Dorema

Pontok:
1. Kulcs: 3
2. Karakterek: 5
3. Cselekmény: 4
4. Történet: 4

rosemalfoy 2011.11.02. 20:08:44

Kedves író!

Kulcs: 3
A három történet közül itt éreztem a legkevésbé

Karakterek: 4
Scorp kicsit idegesített azzal, hogy a nyilvánvaló tényt, hogy az a szerencsétlen Joe, lány. Hát könyörgöm, hányszor mondták neki, hogy nézze már meg jobban. Meg vagy kétszer hívták előtte Kisasszonynak, mit hit Scopr, hogy McGalagony meghibbant?
Mark és Joe viszont nagyon bejött és Gwen is.

Cselekmény: 4
Én egy kicsit hiányoltam a szerelmi szálat a történetből, hisz végülis ez a kihívás arról szól. De nálad ez valahogy elveszett. Jó persze, Joe ostromolta Scorpot de valahogy még sem volt az igazi, ahogy a végén meg hirtelen egymásra találtak.

Történet: 4
Élvezhető történet volt.
Köszönöm, hogy olvashattam

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )

Lilcsyke 2011.11.09. 18:40:19

Szia!

Most tényleg csak nagyon röviden: szép fogalmazás, ügyes vezetés, de azért még nem árt fejlődni, kicsit többet ülni rajta. Voltak benne logikai hibák: a legnagyobb, hogy az öltözködős levelet hatodik elején kapják a családok, de akkor előtte hat évig miben járt Joe? És miért nem vette észre Scorp? Szóval ilyenek, meg ahogy mondták, szóközhiányok is felléptek. De gördülékeny sztori volt, hosszú, de nem túl vontatott, és a karaktereket is eléggé kidolgoztad, gratulálok!

Pontok:
Kulcs: 4
Karakterek: 4
Cselekmény: 4
Történet: 4

MK Szerző 2011.11.11. 15:59:16

Kedves kritikaírók!

Először is szeretném megköszönni Nektek, hogy véleményt írtatok a történetemről. Összességében jó pontokat kaptam, szóval nem panaszkodhatok. :) Néhány dologra azonban reagálni szeretnék. Pontosabban megosztani veletek, mi volt a szándékom Scorpius jellemét illetően, mert már nagyon is látom, hogy nem sikerült megvalósítanom, hiszen senki sem vette észre. Szóval, tudom, ez az én hibám! S ha véget ér a kihívás, valószínűleg át is fogom írni kicsit a sztorit, hátha jobban sikerül ezúttal. Nos tehát, mindenkinek az szúrt szemet, hogy Scorp egy bamba hülyegyerek, akinek semmi sem tűnik föl. Igen, itt nagyot hibáztam, én ugyanis azt szerettem volna, ha nem így látjátok. Az én elképzelésemben ő egy olyan fiú, aki még nem elég érett rá, hogy szembeszálljon családja, főleg nagyapja elvárásaival, ezért a külvilágnak alig mutat valamit igazi énjéből, s Markon kívül nem is tudja senki, mi szeretne lenni. Nem malfoyos, nem nőcsábász, nem szemétkedő, mert őt sokkal jobban foglalkoztatja, hogy fenntartsa álcáját, s közben töretlenül haladjon saját célja felé (csak megjegyzem, szerintem nem is kell olyannak lennie, mint felmenői, minden ember, minden generáció más). Ezért nem figyel a körülötte élőkre, egyszerűen nem érdekli senki és semmi. Önző. Nem azért nem tűnik fel neki, hogy Joe lány, mert ilyen buta, bamba, hanem mert nem veszi a fáradságot, hogy jobban szemügyre vegye. Lilcsynek üzenem, nem logikai hiba, hogy csak hatodik előtt kapják meg a levelet, előtte szoknyában járt Joe is. Scorpot viszont annyira nem érdekelte, hogy végig se nézett rajta rendesen. Mit érdekli őt egy kis senki? Neki fontosabb dolgai vannak. S hiába látta már korábban, pl. elsőben, nem véste az emlékezetébe. Tudom, a történetben ezt nem sikerült kifejtenem, elhamarkodtam a dolgokat, elnézést érte! Nem is vetem senki szemére, hogy nem értette meg, amit akartam, hiszen valóban csak a fejemben létezik ez a Scorp, átadni nem sikerült őt. Csak szerettem volna, ha tudjátok, mi lett volna a célom. :)
Szóval, köszönöm mindenkinek a kritikákat, egyetértek szinte mindenben, s köszönöm, hogy ennek ellenére jó pontokat kaptam. :)
További jó kritikaírást!

Emyke 2011.11.12. 11:18:02

Kedves Író!

Aranyos történet volt, apróbb hibákat találtam benne, de jó vége lett.
Kicsit nehezebben olvastam el, megszakításokkal, ez lehet, hogy csak a történet hossza miatt volt, vagy fáradtság miatt. A vége felé kicsit elkapkodottnak éreztem a cselekményt, nem írtál arról,hogy miért is mentek a Rengetegbe, arra a részre gondolok, amikor már fél nap is eltelt, és az ebédnél járnak.
Kulcs: tetszett a megoldásod.
Karakterek: Nagyon szerettem Joe karakterét, és Scorpiust.
Cselekmény: Izgalmas, gördülékeny történet volt.
Történet: Köszönöm hogy olvashattam,gratulálok hozzá. Emyke-Kritika Klub;)
süti beállítások módosítása