A verseny során az olvasók szerepe nagyon fontos, hiszen az ő pontjaik alapján fogunk végül győztest hirdetni. Éppen ezért kérünk titeket, hogy ha elolvastatok egy történetet, akkor hagyjatok véleményt, pontozzátok is. Az írók is, szervezők is nagyon számítanak rátok.

1. Az olvasó öt szempont szerint értékelheti a történeteket

1.1 A szempontok:

1. Megfelelt-e a történet a csapatának (a mentorság kiemelten fontos-e a történetben, és a Malfoy a csapatnak megfelelő szerepet látja-e el a mentori viszonyban)

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak? (a mentor-tanítvány viszonyban megfelelő szerepet látott-e el a kulcsszereplő, valóban fontos szerepe volt-e a történetben)

3. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket? (elsősorban a főszereplő Malfoyt, másodsorban a kulcsszereplőt és többi szereplőt)

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt? (mennyire logikus, követhető, élvezetes a történetvezetés)

5. Mennyire tetszett a történet? (általános összbenyomás)

1.2. Az olvasó az első szempontot egy igen vagy egy nem szó megadásával értékelheti, ahol az "igen" után 5 pontot kap a történet, a "nem" esetében 0-t. A 2-5. szempontokat az olvasó 1-től 5-ig osztályozhatja, ahol az 1 a legrosszabb, míg az 5 a legjobb értékelés

1.3. Örülnénk, ha az olvasó nem csak pontokat, hanem néhány mondatos véleményt is megfogalmazna. Az írók minden visszajelzésre kíváncsiak, és az is hasznos, ha a pontszámok mellé némi indoklást is hozzáfűz az olvasó.

 

2. Minden olvasó csak egyszer szavazhat

2.1. A szavazat megváltoztatására nincs mód.

2.2. Ha az egyik szempont lemaradt, akkor a szavazat kiegészítésére van mód

 

3. Az olvasó szavazata akkor érvényes, ha az adott kulcspár mindkét történetet pontozta. 

4. A verseny során az olvasó tippelhet, hogy az egyes történeteket ki írta. Azonban, ha biztos információja van – mert ő volt az adott író bétája –, nem teheti közzé a szerző személyét.

5. A szavazási időszak végén a szervezők összegzik az érvényes olvasói szavazatokat, és ez alapján hirdetik meg a győztes csapatot. A legmagasabb átlagpontszámot kapott író története pedig különdíjat kap.

6. Kérjük az olvasót, hogy igyekezzen minden esetben kulturált hangnemben, nem bántó formában megfogalmazni véleményét.
A szervezőknek jogukban áll törölni a szándékosan sértő véleményeket.

Szerző: malfoykihivas  2011.08.10. 16:07 Szólj hozzá!

Címkék: szabalyzat

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr43143872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása