Lucius még maga elől is titkolja, hogy szerelmes...

Cím: Kígyómarta holló
Csapat: Lucius
Kulcs: 7
Már azt is eltűröm, hogy csak a lelkem lásson Téged;
nem szabad együtt lennünk, mert azt el nem tűrné más
.”
(Demjén: Legyen ünnep)
Jogok: Teljes mértékben J. K. Rowlingé.
Műfaj: Sötét hangvételű romantikus kisregény.
Figyelmeztetések: -
Korhatár: 14
Tartalom: Lorcan és Lysander Salmander szülei még a mai napig szigorúak az otthoni varázslás kérdését illetően, és ez csak Luna Salmander édesanyjának halálához köthető. A fiúk varázslás miatt büntetésből a padlásra kerülnek, ám takarítás helyett egy érdekes, vagy legalábbis kezdetben Lysander számára érdekes ládikóra bukkannak. A rejtély, mely rájuk vár, hogy megoldják, egy kislány életének titkai, akit sejtések és találgatások vesznek körül, mindaddig, míg meg nem ismerik a teljes történetét, mely talán sosem zárult le igazán.
Megjegyzések: Rolf vezetéknevére több módot találtam a neten, de a Legendás állatok és megfigyelésük kiadott formája szerint, a „Salmander” forma mellett döntöttem.
 

Elolvasom

Szerző: malfoykihivas  2011.11.04. 19:00 6 komment

Címkék: hetero lucius kulcs7

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr803301166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sevsnape78 2011.11.05. 17:55:44

Kedves Író!

Már a cím felkeltette az érdeklődésemet, és maga a tartalom is. Nem csalódtam.

Kulcs: 5pont - Nagyon szépen felépítetted köré a történetedet, szerintem remekül benne volt.

Karakterek: 4pont - Nagyon jó ötlet volt Luna édesanyjának a története, mindezt megspékelve Luciusszal. Akár így is történhetett volna. Az ikreket néha kevertem. :D Lucius karaktere érdekesre sikeredett, néha nem tudtam őt hova tenni. Leginkább akkor éreztem, hogy ő ő, amikor elment Yvonne/Colette házába. Nem is tudnám most hirtelen elmagyarázni, hogy miért pont ott éreztem, talán majd később visszatérek hozzád, és addigra megpróbálom neked leírni.

Cselekmény: 5pont - Nagyon tetszett a kidolgozásod. Remek ötlet volt ez a visszaemlékezős ládika. Jópofa tárgyakat találtál ki emléktárgyaknak. :)
Nem unatkoztam egy cseppet sem, amíg olvastalak, és izgatott voltam, hogy vajon mi lesz az utolsó emlék.
Colette sorsa nagyon megrendített, nagyon sajnáltam, amikor kitagadta az apja. :( Lucius akkor szívtelen volt, pedig ugye már akkor szerette a lányt. Persze, tudom én, hogy az aranyvérűség, meg Voldesz, de... Akkor is, rossz volt, hogy ennyire eltaszította magától Colettet.

Történet: 5pont - Ötletes, jól kidolgozott, kerek történetet írtál. Látszik, hogy foglalkoztál vele. A hippogriff verseny is nagyszerű volt, jó a fantáziád, jópofa neveket adtál a madárkáknak.
Szeretem, amikor egy mű címe jelentőséget kap a történetben, és a tiédben ez is bravúrosan lett kitalálva.

Gratulálok, és további sok sikert a kihíváshoz!

Lilcsyke 2011.11.09. 23:28:53

Szia!

Efféle történetre nem számítottam, az biztos :O Nagyon érdekes volt, ahogy kibontakoztattad, én az ikrekkel ellentétben tudtam, mi lesz a vége x) Bár arra nem gondoltam, hogy Luna végül is kié lesz :O Nagyon egyedi, ötletes, ilyet még nem olvastam, tetszettek az ikrek, és Lucius nekem teljesen Lucius volt :P Szóval gratulálok :)

Pontok:
Kulcs: 5
Karakterek: 5
Cselekmény: 5
Történet: 5

Rosebimb 2011.11.12. 09:04:43

Rejtélyes történet volt. Nem az én esetem, de jól megoldtad!

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
5
2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
5
3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
5
4. Mennyire tetszett a történet?
3

Ancsa1537 2011.11.12. 15:00:27

Kedves Író!

Kulcs: 5
Nagyon szép megoldás, gratulálok!

Karakter: 5
Szépen kidolgozott karakterek voltak. Olyan... Valóságosak.

Cselekmény: 5
Mondanom sem kell, a cselekményt is nagyon szépen kidolgoztad. Nagyon tetszett.

Történet: 5
Csak gratulálni tudok! Szépen kidolgoztad, egy egészen különleges történetet hoztál nekünk. Köszönöm, hogy olvashattam!

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

Emyke 2011.11.13. 22:14:36

Kedves Író!

Nagyon szép történet volt, nekem nagyon tetszett. Igazán izgalmasan indul, és a a ládikó is ötletes.
Kulcs: Nem volt szó szerint benne, de gyönyörűen megoldottad, gratulálok hozzá.
A karakterek remekül sikerültek, nem elképzelhetetlen, hogy Lucius így viselkedett kisfiúként, később pedig követte az eszméit. Nem hittem volna, hogy a végén ő maga megy el Yvonne-hoz, de szép volt. Leginkább az fogott meg, hogy méltón lefestetted a muglik és a sárvérűek közti hangulatot. Gratulálok a történetedhez. Emyke-Kritika Klub;)

draconia 2011.11.21. 08:31:42

A történeted jó hosszú volt, csak pár sort írok rá, még sok van előttem. Az ötleted komplex volt, jól kitaláltad, és fel is építetted. Nem volt benne logika bukfenc, vagy kirívó bukkanó.

Az ikrekkel gondban voltam néha, nem igazán tudtam, mikor melyik melyik :) A cselekményt is jól kidolgoztad, engem mégsem kötött úgy le, hogy bele tudtam volna feledkezni - talán túl öreg vagyok hozzá, vagy más oldalának kibontása érdekelt volna. Viszont a ládika ötlete nagyon tetszett. Elgondolkodtam, hogy mi lenne, a létezne ilyesmi... Pontosan itt az a kérdés, ami viszont jó, hogy benne volt: hogy vajon jó-e, ha van ilyen ládika.

Ami nagyon tetszett, az utolsó mondat: "A csillár utolsó gyertyacsonkja hirtelen aludt ki, s hozott vak sötétséget az ablaktalan padlásszobára. A sötétség jótékony dolog. Eltakarja a titkokat, homályba burkolja a hazugságokat, s felemészti azt, amiről másnak nem szabad tudnia. " - ez valahol nagyon igaz, valahol meg nagyon fájdalmas, de mindenképp örök kétség, hogy hogyan jobb; elfedve, vagy felfedve. Rövid távon, hosszútávon melyik.

Üdv,

dr

Pontok:
Kulcs: 5
Karakterek: 3 - nem voltak rosszak, de nem volt az igazi
Cselekmény: 4
Történet: 4
süti beállítások módosítása