Scorpiushoz is eljön az Igazi...

Cím: Kōshin éjszakája
Csapat: Scorpius
Kulcs: „Úgy, mint egy szörnyű álom, néha-néha feldereng,
Hogy az, ami mással történt, történhet velem, s veled
.”
               (Demjén: Hogyan tudnék élni nélküled)
Jogok: Minden jog J.K.Rowlingot illeti, én csak kölcsönvettem a szereplőit egy általam kitalált történet megírásához. Semmilyen anyagi hasznom nem származott belőle.
Műfaj: Romantikus dráma.
Figyelmeztetések: OOC karakterek és elvétve – de tényleg csak elvétve – durva nyelvezet.
Korhatár: 12.
Tartalom: Szeretet. Ravasz dolog. Öntudatlan cselekedetekre sarkallja az embert, megváltoztatja a gondolkodásmódját, az életvitelét. Ennek a követhetetlen és irányíthatatlan érzelmi káosznak köszönhetően kibújunk a bőrünkből, és mások akarunk lenni… a másikért, hogy az egyedül később együtt legyen. Felszabadulunk, és önként vonulunk börtönbe, vállalnánk még a korlátokat, a szabályokat, a kötöttségeket, a függetlenségünk halálát is. S mindezt miért? A mosolyáért,  a szavaiért, a hangjáért, egyetlen érintésért, melyből szeretet árad. Odafigyelésért, gondokoskodásért. Szorosan összebújva átaludt éjszakákért, forró csókokért, őszinte ölelésekért. A bőréért, a szemeiért, az illatáért, mely máshoz nem hasonlítható, melyet máson máshogy érzel, mely máson nem az övé, melyet magadénak, magadra kívánsz. A puszta létezéséért melletted, veled. A csöndért, amit megoszthatsz vele, buja pillantásokért, melyek szavak és tettek helyett beszélnek. A szívéért, amit a te szívedért kérsz cserébe…
Megjegyzések: A bétázásért kimondhatatlanul hálás vagyok Valakinek, jobb lektort nem kívánhattam volna magamnak. Köszönöm!
És… őszintén kívánom, hogy egy nap Ti is halljátok majd meg a csendet!
Jó olvasást!

Elolvasom

Íme, a kulcsra írt harmadik történet! Ne feledjétek, ha az előző kettőt pontoztátok, ezt is értékeljétek, mert a szavazatotok csak így érvényes! :)

Szerző: malfoykihivas  2011.10.19. 19:00 9 komment

Címkék: hetero scorpius kulcs2

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr393301231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosemalfoy 2011.10.20. 17:18:42

Kedves Író!

Meglepett a Scorpisus/Saját szereplő, ilyet sem olvastam még, számomra ez a kihívás tele van ismeretlen dolgokkal.
Íme a pontjaim:

Kulcs: 5
Szerintem teljesen érezhető volt a kulcs, annak ellenére, hogy nem volt szájba rágós. Nekem átjött.

Karakter: 5
Szerintem meg van a nexgen-nek mind az előnye mind a hátránya, előny, hogy szinte saját karakterként dolgozhatsz vele, úgy formálod ahogy neked tetszik.
Ezzel szemben szerintem hátrány, hogy alig tudunk róluk valamit, nincs mibe kapaszkodni. És hát az olvasói előítéleteknek megfelelni. Mert mit várunk egy Scoportól? Hogy legyen Draco kicsinyített mása, de biztos hogy nem az, hisz nem lehet. Olyan nincs. Ahogy Draco nem Lucius, úgy Scorp sem Draco.
Szóval azt hiszem, azt szeretném ebből kihozni, hogy szerintem te nagyszerűen oldottad meg a főszereplődet. Tetszett a karaktere. A saját karakterek kidolgozási is jó volt.

Cselekmény: 4
Én néhol kicsit, untam magam. Nem tudnám meg mondani, hogy mi volt a baj, de valahogy nem kötött le annyira.
De ennek ellenére tetszett a ötlet ami köré építetted a történetet.
A történelem ismétli önmagát. Gyakran megesik, bár itt nem "csak úgy " volt egy kis bűbáj rásegítés, és ez is nagyon tetszett. Nekem nem hiszem, hogy eszembe jutott volna.

Történet: 5
Nem hiszem, hogy még mást kellene mondanom. Annak ellenére, hogy slash párti vagyok, vagy ha az nem akkor legalább Rowling karakterei legyenek a történetben, tetszett. Szóval köszönöm, hogy olvashattam. :)

Sok sikert a Kihíváshoz, és sok szép pontot.
Puszi: rosemalfoy ( RoseM ) Kritika Klub Tag ( megtalálsz minket a Merengő fórumán )

sevsnape78 2011.10.20. 21:28:53

Kedves Író!

Érdekes történetet olvashattunk Tőled, de megnyertél. :) Nekem semmi különösebb problémám nem volt az alkotásoddal, szórakoztató volt, és olvasmányos.

Kulcs: 5pont - Megfelelően építetted fel a történetedet a kulcshoz. Nagyon tetszett ez a medálos-kötéses dolog.

Karakterek: 5pont - Scorpius és az inas alakja nagyon tetszett. :) Teljesen el tudom képzelni, ahogy reggelente belép az úrfi szobájába ahogy elkészíti a kávéját, ahogy társalognak mindenféle témákról... :) Nekem Draco karaktere is tetszett, nem volt OOC, szerintem belefért az ő jellemébe az, amelyeket leírtál nekünk róla, amilyen mondatokat a "szájába adtál". :)

Cselekmény: 4pont - Néha sajnos átment a történetedet az unalomba, vagy nem is tudom, lehet nem ez a helyes kifejezés rá. Talán a vontatott a megfelelő? Ilyesmi. De ettől függetlenül mint már írtam a bekezdésemben tetszett a történet, és kíváncsian vártam, hogy végül hogyan végződik. Nos, kissé hollywoodi szagú volt a vége, de belefért, lévén romantikus stílust választottál.

Történet: 4pont - Lásd fentebb a cselekménynél, és a bevezetésnél. :) Egyetlen egy dolog van még, ami szemet szúrt: Isabelle karaktere túlságosan Mary Sue lett. ;) Szép, okos, művelt, mindenki első pillanatban odavan érte stb. Vigyázz az ilyenekre, tudom, hogy nagyon könnyű egy-egy szereplőt elvinni ebbe az irányba. :)

Köszönöm, hogy olvashattam a történetedet! További sok sikert a kihíváshoz!

Ancsa1537 2011.10.20. 22:54:21

Kedves Író!

Kulcs: 5
Nagyon szép megoldás, gratulálok!

Karakter: 5
Mivel ez egy új generációs történet, maximum Draco jelleme az, amit itt értékelni lehet, az OOC volt. De mivel a figyelmeztetés kint volt... :-)

Cselekmény: 4,5 (Vagy ha nem lehet, akkor 4)
Néha olvasás közben egy kicsit elkalandoztak a gondolataim, ami nem biztos, hogy a Te hibád, de mégis, emiatt nem érzem jogosnak a maximum pontot.

Történet: 5
Tetszett, még ha néha tényleg egy kicsit el is kalandoztam. Mivel emiatt már vontam le, így még egyszer nem teszem. Összességében tetszett a történet, köszönöm, hogy olvashattam.

További sok sikert és szép pontokat kívánok!

Szia, Ancsa!

The Seventh Morning 2011.10.21. 00:20:07

Kedves író!

Hűha, hosszú, hosszú, hosszú történet... *nyújtózkodik, aztán visszatér a kritikaíráshoz*

Hamar felmerült bennem a kérdés, hogy vajon bétázatlan a fic? Hiszen már az elején is van elgépelés, a jobb béták pedig ott még ki szokták szúrni az ilyesmit, de végigolvasva a törit, azt hiszem, nem az. Volt még itt-ott elpötyögés, de semmi igazán súlyos.

Megmondom őszintén, nekem kicsit nehezen indult a fic. Nem fukarkodsz a jelzőkkel, sőt, de ez nem mindig... ildomos. Tudom, hogy írni és olvasni más egy történetet, de ami írás közben tökéletesnek hat, nem biztos, hogy olvasva is ezt a benyomást kelti. Ne érts félre, imádom a jelzőket, csak... néha már nekem is sok a jóból.

Aztán találkozhattunk még néhol következetlenül használt igekötőkkel (a függönyt nem ki-, hanem elhúzzuk), és néha átcsaptál múltból jelen időbe. Erre érdemes lenne odafigyelned, könnyen megbontja egy bekezdés egységét.

A stíluson időnként jót mosolyogtam, nem kifejezetten negatív értelemben. Scorpius több megszólalása is 19. század házasságra kényszerített férfiúinak monológjait idézte. Sőt, igazából belegondolva azt kell mondanom, hogy az egész fic olyan, mintha a 19. században játszódna. A dialógusok, a hangulatok... szinte minden ezen képzet kialakulását segíti elő. Igaz, nálam ez szintén nem negatívum (szeretem a korszakot), csak hát ha nem így szeretted volna megírni, akkor pozitívnak sem éppen mondható.

Furán hat még, hogy Scorpius tegezi Elgart, mikor a férfi egyértelműen az apja lehetne. Értem én, hogy inas meg minden, de azért az alapvető udvariasságnak mégis ott kellene lennie.

És egy kicsit a szófordulatokról. Nem nehéz dió, hanem kemény dió, ill. a vajákost melléknévként használod, pedig főnév. Nem vajákos őrült, őrült vajákos lenne a megfelelő szórend. Voltak még itt-ott érdekes dolgok, szerintem mielőtt máshova felraknád a ficet, bogarászd át még egyszer és javítgasd ki ezeket.

A japán lány nevéről: A Hepburn-átírás nem használ ipszilont az i hang helyén. Az Akemy név tehát Akemi lenne helyesen.

Tetszettek a leíró részek, bár néhol túl gyorsan jöttek egymás után a képek. Hagyni kell az olvasónak egy kis időt, hogy ülepedjen a dolog, mert egyébként nem fogja látni az általad lefestett, gyönyörű tájat, inkább csak összezavarodik. Érdekes volt a sok belső monológ, öröm látni, hogy néhány írót még érdekel a történetek 'magasabb vonatkozása'. Ennek ellenére egy ideig nem voltam biztos benne, hogy célod is volt a dologgal... Aztán jött Isabelle és az ő bölcsessége. Bármennyire is fáj neki, belátja, hogy nem kapaszkodhat bele Scorpiusba, ez pedig egy döbbenetesen érett döntés. A legtöbb ember élete végéig nem jut el arra a szintre, hogy felfogja, nem mindig kaphatja meg, amit akar. Akkor sem, ha igazán akarja. Az meg szintén ritka, hogy ilyen nemesen cselekedjen bárki is.
Megmondom őszintén, ezzel beloptad a szívembe a karaktert. Öröm volt róla olvasni.

Akemy számomra kicsit egysíkú volt. Megragadtad a japán világot és még azt sem mondhatom, hogy rosszul. Hitelesen hoztad, szépen írtad le, tehát nem a te hibád az, hogy Akemy nem lett a kedvencem. Egyszerűen az ő típuskaraktere az, akit nem szoktak kedvelni a japán vonatkozású művekben. Ez már az én egyéni szoc problémám.

Elgar és Kyoko mama viszonyán jót mosolyogtam, pofás kis megoldás volt, illetve az is tetszett, ahogy az elején Astoriát lefestetted. Nagyon helyes, hogy a sarkára áll, ha kell, én is így képzelem el őt.

A tábortüzes jelenetnél viszont a sok KHM miatt már kezdtem aggódni, hogy megfáztak és krákognak. *kacsint* Persze, tudom, oldani kell a kínos csendet, de máskor próbálj több megoldást elénk tárni, akkor véletlenül sem fogunk nátha járványra asszociálni.

Összességében azt kell mondanom, tetszett a történet. Volt benne pár malőr, néhány helyen kevésbé fogott meg (különböző okok miatt), de szépen felépítetted és végigvezetted a cselekményt. Illetve mi is okosabbak lettünk, hiszen már tudjuk, mi az a Kōshin éjszakája.

Köszönöm a történetet, a maga nemében igazán kiemelkedő volt!

The Seventh Morning

Rosebimb 2011.10.22. 13:30:20

Nagyon tetszik, ahogy írsz, jó volt a kulcs, a cselekmény, de Isabelle... Én azt szerettem volna, miután jobban megismertetted őt, hogy Scorpiussal maradjon. Számomra ez teljesen elrontotta a történetet. Nem nagyon szerettem Akemy. Minden esetre gratulálok hozzá, ez csak ízlésbéli eltérés a részemről.

1. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
5

2. Milyen jól dolgozta ki az író karaktereket?
5

3. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
5

4. Mennyire tetszett a történet?
2

draconia 2011.10.22. 21:28:43

Csak pár gyors pontra van időm, mert a történet annyira hosszú, hogy nem tudnék most részleteiben kitérni mindenre.

Egyértelműen pozitív a véleményem, bár itt-ott kicsit nehézkes és túldíszített, és nem szeretem az original karaktereket, mindig félő, hogy marysue lesz. Az inas tegezését említette valaki - nekem is abszolút szemet szúrt. Sokkal elegánsabb hangulatot kapott volna, klasszikusabbat, ha úgy tetszik, ha magázódnak. De nem "maga" fordulattal, hanem "ön".

Szófordulatok... igen, el tudja vinni a figyelmet, de volt olyan hosszú a fic, hogy ez úgy felhíguljon benne. Összességében egyáltalán nem rossz, ha máshova is feltennéd, érdemes jól átbogarászni, az oda nem illő, nem irodalmi, vagy művészietlen dolgokat kiszedni, és szintekkel lehet jobb kis ráfordítással.

Kulcs:5
Karakterek:4
Cselekmény:4
Történet:3

Lilcsyke 2011.10.22. 22:42:47

Szia!

Hát, őszinte leszek, nagyon csúnya dolgot követek most el: úgy írom meg ezt a kritit, hogy nem olvastam végig a sztorit :S Ne haragudj, egyszerűen képtelen vagyok rá, nagyon hosszú, és szünet sem volt, miután felrakták, hogy megemészthessem :S Az elejét elolvastam azért, meg átfutottam, de bizonyos dolgokban inkább csak az előttem szólókra hagyatkozom. A kulcsot nem láthattam teljes mértékben kibontakozni, de ahogy ebből az aprólékos, szép indításból kilátszik, biztosan jól beleillesztetted :) A karakterek... nem hiszem, hogy saját karaktert le lehetne szólni bármiért is. Az már alapból dicséretes, hogy saját karakter, tehát nincs nagyon mihez mérni. Scropot se lehet elrontani, úgyhogy amennyit láttam az írásodból, az tetszett nagyon. A cselekménynél megint csak hagyatkozok, hisz a végét éppen átfutottam, többre nem maradt energiám. Úgy vettem ki az előttem szólók szavaiból, hogy nem volt különösebb gond a felépítéssel. A stílus és fogalmazás pedig tökéletes, legalábbis nem láttam benne hibát, és megelőlegezem, hogy nem csak az eleje, hanem az egész történet ilyen volt :) Ezt talán még ki lehet következtetni hibátlanul ^^ Annyit még hozzátennék: az első jelenet folyamán én nem is Elgart meg Scorpot láttam... hanem Sebastiant és Cielt a Kuroshitsuji című animéből/mangából xD Stimmel a századra jellemző modor (ahogy előttem is mondta már valaki), stimmelnek a karakterviszonyok, az egész párbeszéd... és ez vicces ^^ Úgy értem, nekem tetszett xD Nem tudom, láttad vagy olvastad-e ezt a sztorit, nekem rögtön ők jutottak eszembe róla xD Igazából mást most nem tudok mondani :S Nagyon-nagyon sajnálom, de se időm, se energiám, hogy végigolvassam, pedig nagyon szépen fogalmazol, öröm ilyet látni, de egyszerűen nem megy, már sokadszorra kezdtem neki, és úgy tűnik, sosem érek már előrébb vele :S Tudom, hogy nem szép dolog, de az meg még rosszabb lenne, ha mindenki másnak írnék, csak pont neked nem D: Meg a másik két sztori pontjait se akarom elveszejteni, azzal, hogy erre nem írok :( Ha egyszer kivergődöm a sok kihívásból és egyebekből, előveszem rendesen, mert érdekel, mit is taglaltál ilyen sokáig :) Addig meg fogadd a legmélyebb bocsánatkérésemet :S

Pontok:

Kulcs:5
Karakterek:5
Cselekmény: 4
Történet: 4

Emyke 2011.10.28. 12:55:25

Kedves Író!

Kis időbe telt, de végigolvastam a történetedet. Azt hittem, már megtaláltam a kedvenc MK-m, de a Tiéd is erősen dobogós számomra.

Ha létezik tökéletes szerelem, te leírtad. Egy szép mese arról, hogyan lenne érdemes szeretnünk, hogy találjuk meg az igazit,ne csak a szabályok, a család vagy a társadalmi helyzetünk kívánságai szerint cselekedve. Megértettem Scorpius helyzetét, hiszen ő a tipikus lázadó, aki ellenáll a hagyományoknak, hisz az igaz szerelemben, abban, hogy ezt meg is találja akkor is, ha az élete maga a tündérmese, egy csodaszép feleségjelölttel, akire minden férfi vágyik. Csak azért szerettem meg a karakterét, mert úgy írtad le Scorpot, aki nem mások akarata szerint cselekszik, vannak vágyai, és élni akar, úgy igazán. Nem egy kalandorról alkottál képet, hanem egy igazi férfiról.

Isabelle helyzete nem lehetett könnyű, más nő sem lett volna képes egy idő után nem beleszeretni a férfiba, aki a legjobb barátja volt, és fordítva. Szerettem a karakterét, mert bár Mériszú, a végén igazi nőként cselekszik,azt teszi, ami Scorpiusnak a legjobb, és ez az igazi önzetlen szeretet.

Ugyanakkor a másik lányt,(akinek nem jegyeztem meg a nevét)sem lehet megutálni azért, mert szemet vet egy foglalt férfira. Nagyon szerettem, ahogy leírtad a lány jellemét, érzéseit, és egymásra találásukat. Kicsit magamra ismertem annyiban, hogy én sem vagyok olyan nyitott, sokszor magamba zárkózok.
Szép volt az egymásra találásuk.

Nagyon szépen írsz az érzelmekről, mi miből fakad, stb. Néha kicsit szájbarágósnak éreztem ezek ismétlését, de gyönyörű részek voltak.

A legenda ötlete is jó volt.

A kulcsról pedig, benne volt.:)

Elgar jelleme kicsit pitonos volt, de nagyon szerettem.

Gratulálok a szép történetedhez. - Emyke- Kritika Klub;)

mese2626 2011.10.29. 20:28:01

Kulcs:5
Karakterek:5
Cselekmény:4
Történet: 4
süti beállítások módosítása