mentor_victoire_weasley_by_missfreakyluce.jpgVictoire Weasley anyja a gyönyörű félvéla, Fleur Delacour, apja pedig Bill Weasley. Vajon mi történik, ha egy ilyen lány egy Malfoy közelébe kerül, és tanulni kezd tőle?

CÍM: Sepregess a saját házad táján!
CSAPAT: Mentor
KULCS: Victoire Weasley
JOGOK: Tudjukkié :) Azaz igen, J. K. Rowlingé.
MŰFAJ: Általános. Romantikus.
FIGYELMEZTETÉS: OOC karakterek (?)
KORHATÁR: 12
TARTALOM: Mi mindenre képes Victoire Weasley, ha Teddy Lupint akarja?
És mire hajlandó azért, hogy Scorpius Malfoy félreállítsa Lily Pottert?
Egyáltalán segít neki a fiú földbe döngölni az egyetlent, aki nem csak a tiszteletét vívta ki, de akit a mardekáros a legjobb barátjának tart?
Ugyan... miért tenne ilyet?
... és miért ne?

Kattints ide, és olvasd el a történetet!

A képet MissFreakyLuce készítette

Szerző: malfoykihivas  2015.04.15. 19:00 5 komment

Címkék: hetero scorpius Victoire Weasley

A bejegyzés trackback címe:

https://malfoykihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr747337878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gamer Lány 2015.04.15. 19:48:35

Kedves Író!

Hmm... Hát nem is tudom...

1, Csapat: Nyilván igen. Scorpius mentorkodott Victoire felett.
2, Kulcs: Victoire jelen volt, de valahogy azon túl, hogy egy számító idiótának lett beállítva, ami nem feltétlenül baj, nem ő volt a középpontban és csak tette-vette magát. 3pont
3, Karakterek: Nem is tudom. Csupa olyan személy, akikről JKR-féle leírás nem nagyon van, szóval akár jók is lehetnének, de Vic számító és buta, Scorp számító és kegyetlen, Lily naív és könnyen eltéríthető? Nem túlzás egy kicsit? 3pont
4, Cselekmény: Egészen a barlangból való kijövetelig remek volt. Tényleg tetszett a felépítése, a gördülékenysége és még Scorp módszere is jó volt. Utána viszont a "nyakamon a határidő, kell még ide valami" - típusú kapkodást éreztem. A vége szerintem eléggé összecsapott lett. Az, meg hogy Lily csak így hagyja magát? és korábban mért nem jöttek össze? és egyáltalán Lily mért volt útban? Teddy nem is járt vele? A történet vége logikátlanná tette az egészet. 3pont
5, Tetszett, de a vége sokat rontott rajta. Látom benne a fantáziát, de egyértelműen javításra szorul. 4 pont (de csak mert jó szívem van)

Gamer Lány

Virginie* 2015.04.18. 11:51:31

Kedves Író!

Végig az az érzésem volt, hogy fogalmad sincs, mit akarsz kezdeni a szereplőiddel, a cselekménnyel és a stílussal. A stílus zavart leginkább. Az egyik mondatban shakespeare-i fennköltséggel fogalmaztál, néha kifejezetten túlcifráztad, a következőben jött a "baromira", "kibökte", és a "pofátlan". És tényleg folyamatosan keverted a kettőt. Engem ez megakasztott olvasás közben, és egy idő után már a szépet sem tudtam értékelni, annyira idegesített.

1. CSAPAT: IGEN, volt mentorálás.

2. KULCS: Victoire tanult, bár nem értettem az egész versenyzési igényét. Ha Teddyre hajtott, megtehette volna millió más módon is. Elvégre mindketten hollóhátasok, folyton együtt lehetne vele, erre kitalálja, hogy két hét alatt seprűzsenivé válik a fiú kedvéért. Nem éppen okos gondolat.
3 pont

3. KARAKTEREK: Próbálkoztál, azt láttam. De eltévedtél a saját szereplőid között. Scorpius állítólag Lilyért van oda, mégis néha kifejezetten hűvösen bánik vele, és úgy éreztem, nem a lányt, hanem a Lilyvel társított képet szereti. Ugyanakkor Victoire kezét akarja csókolgatni??
Victoire-ról már az előbb írtam, hogy a motivációja zavaros. És nem sikerült megkedveltetnek velem, egyáltalán nem. Nem őszinte, nem mélyérzésű, nem vicces, nem kedves, semmi pozitívumot nem fedeztem fel benne.
Lily csak úgy ott volt, a végén meg ahelyett, hogy Teddy után sietett volna, leállt csókolózni Scorpiusszal. Totál váratlan reakció, pláne, ha elvileg Teddyvel jóbarátok és csapattársaként aggódik miatta.
2 pont

4. CSELEKMÉNY: A tanítási folyamat jól ment, de a beszélgetéseik eléggé üresek és céltalanok voltak. Mintha néha csak azért beszéltetted volna őket, hogy szurkálódjanak, és Scorp utálatos lehessen a lánnyal.
Az meg, hogy a verseny során elárultad, hogy mindketten csaltak, végképp elrontotta az élményt. Minek volt erre szükség? Ha Scorp olyan zseniális seprűlovas, miért kellett már Victoire színrelépése előtt ellopnia az útvonaltervet?
3 pont

5. TETSZÉS: Nem tetszett, sajnálom. Fentebb már bőven leírtam, miért.
És ami talán apróság, de szintén hiba: Ha már next-gen szereplőkkel dolgozol, és nem írsz ki AU figyelmeztetést, akkor vedd figyelembe, hogy Teddy és Scorp között kb 7-8 év van. A canon szerint Teddy a háború vége előtt született, Victoire nagyjából 1-2 évvel később, Scorp és Lily meg 6-7 év múlva. Így eléggé kizárt, hogy mind egyidősek és egyszerre járnak a Roxfortba.
2 pont

üdv,
Virginie

Hirondelle 2015.04.21. 13:45:17

Kedves Író!

Egészen élvezetes kis történetet alkottál nekünk, a humora is tetszett, bár akadtak gyengeségek, mindjárt ki is fejtem.

1. Megfelelt-e a történet a csapatának?
Scorpius tanított, ez nem kétséges, bár sajnos nem nagyon láttam át az egésznek a szükségességét. Középpontban volt maga a tanítás, de a karakterek szerintem enélkül is simán el tudták volna érni a céljaikat. Kicsit olyan volt, mintha nem igazán tudtad volna, hogy mit is kezdjél ezzel a tanításos témával, aztán úgy-ahogy megoldottad.
IGEN

2. Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Victoire a középpontban is szerepelt és tanult is, szorgos is volt, de számomra elég hihetetlen volt, hogy a nulláról három edzés alatt akarjon versenyképes seprűlovassá válni. A céljait sem értettem teljesen ezzel az egésszel. Az indokait, hogy miért akar ő annyira jó seprűlovassá válni, szerintem egy kicsit beleerőltetted ebbe a történetbe.
3 pont

3. Milyen jól dolgozta ki az író a karaktereket?
Scorpiusnak jól átjött a mardekáros jelleme, ami tetszett, meg az is, ahogy intellektualizált végig. A kettejük civódása Victoire-ral itt-ott nekem már túlzás volt, néha elment a gyerekesség irányába. Victoire kicsit hisztis volt, ami nem tette őt szimpatikussá, bár a kitartása dicsérendő. Egy helyen Vic drámázását nem is értettem, amikor ezt mondja: „Azt hitted, seprűleckékért jöttem el hozzád?!” Én is ezt hittem. Aztán nem derül ki, hogy ha nem ezért jött, akkor miért, mert a párbeszéd kb. a közepén annyiban maradt, simán edzettek tovább, én meg csak néztem, hogy most mi van.
3 pont

4. Milyen jól dolgozta ki a cselekményt?
A karakterek motivációit nem értettem. Scorpius miért ment bele az egyezségbe, ő mit nyert? Hogy Victoire elterelje Teddy figyelmét Lilyről? Ezt a lány a megmérettetés nélkül is véghez tudta volna vinni, minek kellett neki ehhez a seprűlovaglás megtanulása? Ráadásul úgy, hogy nem is volt biztos, hogy Teddy meg Lily járnak. Ha nem járnak, akkor úgy szedi fel Scorp Lilyt, ahogy csak akarja, főleg, hogy Lily már a fiú mellkasát szokta tapizni. Lily egy karnyújtásra volt már amúgy is, csak rá kellett volna kicsit nyomulni és kész. Vagy féltékennyé akarta tenni Lilyt? Ha meg a lány együtt jár Teddyvel, miért tapizza Scorpot? És Victoire-nak miért kellett a seprűlovaglás? Ha Vic fel akarta volna szedni Teddyt, lecsaphatott volna rá a könyvtárban, kajánál, órák között, délután, stb. Egyszerűbb lett volna. Vagy le akarta nyűgözni, hogy ő is milyen jó seprűlovas? Úgy akart jobb lenni az évek óta edző Lilynél, hogy vesz három leckét? És mit kért Scorp Victől az oktatásért cserébe? Ez kiderült? És Vic hogy egyezhetett bele a dologba úgy, hogy nem is tudta, Scorp mit fog majd tőle kérni? A vége sem állt össze nekem logikailag. Tényleg egy megmérettetés kellős közepén tervezett Scorp összejönni Lilyvel vagy Vic Teddyvel? Mert máshogy nem lett volna sehogy alkalmuk kettesben lenni? És sem Scorp, sem Vic nem gondolt arra, hogy a megmérettetésen Lily meg Teddy inkább a versenyre akar majd koncentrálni és a saját csapattársa után fog rohanni? Minek kellett egyáltalán a megmérettetés ahhoz, hogy össze tudjanak jönni? Egy kicsit olyan butának érzem magam, hogy nem értettem meg a dolgokat. Kérlek, ne bántódj meg, ezek a kérdések tényleg csak úgy felmerültek bennem az olvasás során, lehet, hogy a válaszok is ott voltak, csak nem álltak össze a fejemben vagy elkerülték a figyelmem.
2 pont

5. Mennyire tetszett a történet?
Az eleje kicsit hosszúra nyúlt, mire a lány kibökte, mit akar, leírtál vagy hatszáz szót. Akadtak benne furcsa elírások, szórendek, szóhasználatok, amik néha megmosolyogtattak, pl. ez annyira édes volt: „kifonta a lábait”. Apróbb bakik is voltak, például hogy nem jutott eszükbe a versenyzőknek a barlangban Lumost használni? Ez annyira kézenfekvő lett volna. Viszont nagyon tetszettek a hasonlataid, szóképeid, igazán egyéniek voltak, és nagyon jól szemléltették a gondolataidat. Ezt egyenesen imádtam: „…lelke egy igen mély katakombájában, ahová ő maga is ritkán merészkedett” A stílusod meg a humorod is tetszett. Egy kicsit amúgy a sztori valahogy emlékeztetett a Veszedelmes viszonyokra, amit nagyon szeretek, szóval a te történetedet is élvezettel olvastam. Ha a cselekmény átgondoltabb lett volna, ez egy igen jó kis történet lenne.
3 pont

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv: Hirondelle, Kritika Klub

Bigfoot2 2015.04.29. 19:37:07

Kedves író!

1, Igen

2, Victoire tanult, de az indíttatásai nem teljesen voltak tiszták. Le akarta nyűgözni Teddyt, hogy megnyerje magának, de ezernyi lehetőségei lehettek volna. 3 pont

3, Scorp igazi mardekáros jellem volt. Néha nem értettem, hogy mit akar, de ez lehet az én hibám. Victorie furcsa volt. Nagyon hisztis. Valahogy nem így képzelem el, de mindenki más. 3 pont

4, Egy szóval tudnám jellemezni: kusza volt. Mintha te sem tudtad volna, hogy mit akarsz kihozni belőle, és még csak hitelesnek sem lehet mondani. Teddy nyolc évvel idősebb tőlük. Vicnek az volt az utolsó éve, mikor Scorpék elkezdték az iskolát, de nálad, mintha mindenki kortalan lett volna. Vic repülési mániáját nem értettem, ahogy azt sem, hogy Scorp, miért segít neki. Lily sem volt érthető, mert egyik pillanatban még Teddy, aztán már Scorppal csókolózik. 2 pont

5, A stílusod tetszett, érződik rajta, hogy ettől sokkal jobbat is tudnál. Akadtak elírások, amik olykor viccesek voltak, de a történet nem nagyon fogott meg. Ha részletesebben kifejtenéd a karakterek indokait, kicsit összeszedettebb lenne a cselekmény akkor szívesen olvasnám újra. 3 pont

Sok sokert!

G.Mária 2015.05.01. 13:13:22

Kedves Író!

1, IGEN, Scorp tanított.

2, Vic a középpontban volt. Tanult szorgalmasan és el is sajátította, amit Scorp tanított neki. 5 pont

3, Talán Scorp jellemét találtad el a legjobban, Malfoy volt és számító mardekáros. Vic nagyon ostobának tűnt, Lily pedig befolyásolhatónak, ami szerintem nem lenne rájuk jellemző. 3 pont

4, Tetszett a történet felépítése, gördülékeny volt és olvastatta magát, de a karakterek motivációja hiányzott. Vic még érthető is, de Scorp nem nyert ebből semmit. A párbeszédek erőltetettnek tűntek és maradtak megválaszolatlan kérdések. 3 pont

5,Tetszett, de sok volt benne a logikátlanság, és rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt bennem. 3pont

Sok sikert!

Marika
süti beállítások módosítása